Kloubus: Efektívnejší nástupca spoločnosti Alavis alebo zbytočná investícia? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Kĺbová výživa je jedným z najdôležitejších doplnkov pre každého športovca. Kĺby sú často namáhané a bez účinnej ochrany sú vystavené vysokému riziku zranenia. Vždy som bol zástancom Alavisu, kým som na trhu s doplnkami neobjavil Kloubus.

Viete, čo to je? Oplatí sa do nej investovať? Je lepší ako Alavis, alebo je to len zbytočná investícia? To všetko a oveľa viac sa dozviete v nasledujúcej recenzii

Kloubus recenzia
Publikované: 16. mája 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Kĺbová výživa
Chuť
9.6/10
Účinnosť
9.6/10
Príprava
9.8/10
Zložky
9.7/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
9.4
z 10 bodov

Kde kúpiť najlacnejšie

Hneď na úvod musím povedať, že som nikdy nemal žiadne väčšie problémy s kĺbmi, ale z času na čas sa objaví únava z tréningu. Keď som nedávno opäť pocítila bolesť v kolenách, usúdila som, že je ideálny čas na mesačný cyklus tejto novej kĺbovej výživy. Takže tu je moja recenzia

Výhody v bodoch:

  • Kĺb sa ľahko pripravuje
  • Obsahuje 13 účinných a osvedčených zložiek
  • Chutí skvele v porovnaní s inými kĺbovými prípravkami
  • Neobsahuje umelé farbivá ani kontroverzné sladidlá
  • Nemusíte prehĺtať niekoľko tabliet denne

Obaly Kloubus

Jednoduchá a bezproblémová príprava

Prvou vlastnosťou, ktorú hodnotím naozaj pozitívne, je jednoduchá a bezproblémová príprava. Nie je potrebný šejker ani mixér, stačí obsah vrecka vysypať do pohára, premiešať lyžičkou a Kloubus sa úplne rozpustí.

Nevytvára hrudky ani penu, takže je pripravený na konzumáciu v priebehu niekoľkých sekúnd.

Jednoduchá a bezproblémová príprava Kloubus

Skutočne účinný vzorec

V tejto spoločnej výžive nenájdete žiadne zbytočné alebo neúčinné zložky, ale 13 skutočne fungujúcich zložiek. V jednej dávke nájdete:

  • 2730 mg hydrolyzovaného kolagénu, ktorý je základom pevnej a pružnej chrupavky
  • 1760 mg glukosamín sulfátu, ktorý zabraňuje úbytku kĺbovej chrupavky
  • 500 mg MSM, ktorý zlepšuje hojenie a má protizápalové účinky
  • 320 mg chondroitín sulfátu, ktorý viaže vodu a zvyšuje odolnosť, pevnosť a pružnosť chrupavky
  • 250 mg vitamínu C pre silný imunitný systém a lepšiu tvorbu kolagénu
  • 70 mg horčíka, ktorý prispieva k budovaniu kostí a šliach
  • 50 mg bromelaínu, ktorý znižuje bolesť a opuch kĺbov
  • 50 mg l-leucínu pre lepší rast svalov v okolí kĺbov, a tým ich lepšiu fixáciu a menšie zaťaženie
  • 10 mg kyseliny hyalurónovej na mazanie kĺbov
  • 5 mg zinku, ktorý pomáha syntéze vápnika, kolagénu a bielkovín
  • 100 μg biotínu, ktorý je nevyhnutný pre správnu funkciu väzov a šliach
  • 5 μg vitamínu D3, ktorý je dôležitý pre silné kosti a zdravé zuby

Jednotlivé zložky pravdepodobne netreba podrobne rozoberať, ak máte záujem, môžete si o nich prečítať na oficiálnej webovej stránke.

Dôkazom vysokej kvality doplnku pre bežného spotrebiteľa môže byť skutočnosť, že v jednej 9g dávke nájdete takmer 6g účinných látok a naopak žiadne kontroverzné sladidlá ( aspartám alebo acesulfám K) alebo umelé príchute. Na farbenie sa používa extrakt z červenej repy a na sladenie sukralóza.

Takéto zloženie robí z Kloubusu prvotriednu kĺbovú výživu, ktorá bude patriť medzi absolútnu špičku na trhu.

Kloubus obsahuje 13 účinných látok

Kúpte za najlepšiu cenu

Chuť, ktorá vás zaručene poteší

Vždy som zastával názor, že výživové doplnky sa pijú pre ich účinok, nie pre ich chuť. Kloubus je však k dispozícii v grapefruitovej príchuti, ktorá ma naozaj nadchla. Keďže som bol dlho zvyknutý na Alavis, je to veľmi príjemná zmena.

Chuť nie je umelá ani zbytočne presladená, aby výrobca zakryl horké produkty, skrátka všetko je vyladené tak akurát. Je však dôležité znovu spomenúť, že chuť je to posledné, čo treba pri výbere spoločného jedla zohľadniť.

o našom časopise
Internetový magazín SvetFitness.sk bol, je a vždy bude nezávislým portálom. Odporúčame len produkty, ktoré by sme sami používali a investovali do nich. Preto neprijímame žiadne sponzorské dary a nenecháme sa podplácať jednotlivými výrobcami.
Ak si ceníte tieto hodnoty, môžete o našom časopise povedať svojim športovým kamarátom. V našich článkoch a recenziách sa snažíme pokryť všetky oblasti (silový tréning, suplementácia, výživa), takže by si v nich mal nájsť niečo pre seba každý.

Pre priemerného cvičenca je relatívne vysoká cena

Aby ste z doterajšej recenzie nemali pocit, že som dostal zaplatené za chválu tejto spoločnej výživy, má jednu chybu. A to je cena.

Zatiaľ čo za mesačný zápas Alavisu zaplatíte +/- 340 Kč, mesačný zápas Kloubusu vás vyjde na 650 Kč. Podobne ako pri multivitamínoch alebo multimineráloch by ste však nikdy nemali šetriť na kĺbovej výžive. Vždy je lepšie priplatiť si za kvalitné doplnky, než len plytvať peniazmi za lacné a neúčinné doplnky s "patentovanými zmesami" a minimálnym obsahom účinných látok.

Kloubus je takmer dvakrát drahší ako Alavis

Záverečné hodnotenie

Ak by som prehliadol vyššiu cenu, Kloubus je najlepšia spoločná výživa, akú som kedy vyskúšal. Skvelá chuť, skutočne účinné zloženie s minimom prísad, jednoduchá príprava a rýchle vstrebávanie

Odporúčam Kloubus všetkým, ktorí nechcú znášať odpornú chuť niektorých konkurenčných produktov kĺbovej výživy alebo prehĺtať niekoľko rôznych tabliet denne.

Kde možno získať Kloubus najlacnejšie?

Veľký test kĺbovej výživy (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.