Kulturistika.com Peanut Butter: vynikajúce maslo za skvelú cenu [recenzia]

Posledná úprava: 5. júla 2022

Arašidové maslá už nie sú výlučne americkou záležitosťou, o ktorej sme v našej krajine mohli dlhé roky len snívať. Sortiment arašidových a iných orechových masiel je v súčasnosti neuveriteľne široký aj v tejto krajine. Najmä v obchodoch so zdravou výživou ich nájdete takmer všade. Orechové maslá sú jednoducho obrovským trendom, ktorý si získal nespočetné množstvo fanúšikov, najmä medzi športovcami. Čím to je, že sú nimi všetci takí posadnutí? Arašidové a orechové maslá sú skvelé do mnohých zdravých receptov, obsahujú veľa bielkovín a predovšetkým úžasne chutia!

Kulturistika.com Peanut Butter
Publikované: 5. júla 2022
Upravené: 5. júla 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Maslá, krémy
Chuť
9.0/10
Konzistencia
9.0/10
Kvalita surovin
10.0/10
Zloženie
10.0/10
Cena
10.0/10
Celkové hodnotenie
9.6
z 10 bodov

 

Najlepšiu cenu pre Kulturistika.com Peanut Butter nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Preto sme sa dnes rozhodli pozrieť na Smooth Peanut Butter od Kulturistika.com, ktorý nás zaujal svojou výhodnou cenou a kvalitným prevedením. Ako sa nám to páčilo? A aké bolo jeho porovnanie s ostatnými arašidovými maslami na trhu? Zistite to v našej dnešnej recenzii.

Úplne bezchybné zloženie

Nie je výnimkou, že arašidové maslá kupované v supermarketoch tvoria podstatnú časť výrobku slnečnicový alebo palmový olej. Často sa stretávame aj s ochucovaním cukrom alebo soľou. Pre výrobcu je to jednoduchý spôsob, ako ušetriť peniaze na úkor zníženia kvality svojho výrobku. To však nie je prípad kvalitných arašidových masiel, ktoré sa vyrábajú výlučne z arašidov, a preto neobsahujú žiadne pridané látky. Jedným z nich je hladké arašidové maslo od spoločnosti Bodybuilding. Sto percent obsahu tvoria nesolené arašidy, čo je najlepšia možná voľba. Je teda jasné, že v tomto ohľade nemáme čo kritizovať.

Z hľadiska zloženia je zaujímavé aj porovnanie výživových hodnôt rôznych arašidových masiel. Aj keď sú dve maslá vyrobené výlučne z arašidov, ich výživové hodnoty sa často do určitej miery líšia. Je to spôsobené najmä pôvodom arašidov a množstvom ďalších faktorov. Hladké arašidové maslo si v tomto smere vedie celkom dobre: v 100 gramoch masla nájdete 567 kcal, čo je vôbec najmenej v porovnaní s ostatnými maslami na vrchole nášho rebríčka najlepších arašidových masiel. Z hľadiska obsahu bielkovín, sacharidov a tuku je maslo Kulturistika nadpriemerné.

Na zloženie arašidového masla od Kulturistika.com sa nemôžeme sťažovať.
Na zloženie arašidového masla od Kulturistika.com sa nemôžeme sťažovať.

Klasická chuť, na ktorú ste zvyknutí

Hoci sú nutričné hodnoty užitočným ukazovateľom kvality, skutočným dôvodom, prečo všetci radi kupujeme arašidové maslo, je jeho dokonalá chuť. V tomto ohľade je naozaj ťažké akýmkoľvek spôsobom kritizovať alebo chváliť Smooth Peanut Butter. Jednoducho chutí ako klasické arašidové maslo. Ako už názov napovedá, ide o hladkú verziu bez kúskov arašidov. Nenájdete v ňom žiadne kúsky ani hrudky a ak ho pred použitím dobre premiešate, bude mať veľmi dobrú konzistenciu.

Veľmi dobrá cena

Ako som už napísal v úvode, jednou z najväčších výhod masla Kulturistika je jeho nízka cena.  Dôležité však je, že takáto nízka cena nie je na úkor kvality. Výsledný pomer cena/kvalita je preto vynikajúci a v tomto ohľade musíme Smooth Peanut Butter hodnotiť veľmi pozitívne.

Najlepšiu cenu pre Kulturistika.com Peanut Butter nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Stojí hladké arašidové maslo za vyskúšanie?

Nakoniec musíme odpovedať na najdôležitejšiu otázku: Odporúčame Hladké arašidové maslo z kulturistiky? Odpoveď je v tomto prípade mimoriadne jednoduchá. Je to jednoduchá odpoveď. Ak hľadáte kvalitné arašidové maslo za primeranú cenu, určite ho nájdete. Čo sa týka ingrediencií, nie je mu naozaj čo vytknúť, pretože je zložený výlučne z nesolených arašidov. Chuťovo vás neurazí, ale pravdupovediac, ani nepoteší. Jednoducho chutí ako klasické arašidové maslo. Vzhľadom na prekvapivo nízku cenu je aj výsledný pomer ceny a kvality vynikajúci.

Neochutené arašidové maslo nie je vaša parketa? Žiadny problém! V našom porovnaní najlepších arašidových masiel si zaručene nájdete to svoje. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa dnešnej recenzie, neváhajte nás kontaktovať v komentároch.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.