Kulturistika.com Nový 100% srvátkový proteín: Chutí tak dobre, ako sa hovorí? [recenzia]

Posledná úprava: 5. júla 2022

Stránka Kulturistika.com je jedným z najznámejších e-shopov zameraných na športové doplnky na našom trhu. Keď sme dostali príležitosť vyskúšať niektoré z ich výrobkov, neváhali sme ani chvíľu. Keď sa eshop podobnej veľkosti rozhodne prísť na trh s vlastným produktom, sú naň pochopiteľne kladené vysoké nároky. Ak predávate prémiové doplnky iných značiek, musíte zákazníka zaujať niečím naozaj kvalitným, aby ste mali šancu presadiť sa. Dnes sa pozrieme na nový 100% srvátkový proteín od spoločnosti Bodybuilding.com, ktorý je k dispozícii už dlhší čas a podarilo sa mu získať obrovské množstvo pozitívnych recenzií. Zaslúži si ich? A má šancu konkurovať aj tým najlepším proteínom, ktoré môžete dostať na trhu? Odpovede na všetky dôležité otázky nájdete v tomto prehľade.

Kulturistika.com Whey Protein
Publikované: 5. júla 2022
Upravené: 5. júla 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Proteíny
Chuť
9.5/10
Rozpustnosť
10.0/10
Stravitelnosť
8.0/10
Zloženie
9.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
9.1
z 10 bodov

 

Najlepšiu cenu pre Kulturistika.com Whey Protein nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Sortiment doplnkov od spoločnosti Kulturistika.com nie je v súčasnosti veľmi široký. Okrem bielkovín, kĺbovej výživy a aminokyselín zostáva v ich repertoári len arašidové maslo a kokosový olej. Napriek tomu je srvátkový proteín samozrejme najobľúbenejším produktom zo všetkých. Ako dopadol v našej recenzii?

Jednoduché, ale kvalitné prísady

V poslednom čase sa zdá, že je veľkým trendom pridávať do bielkovín všetko od tráviacich enzýmov až po pridané aminokyseliny. To samozrejme zvyšuje cenu výrobku, ale ruka v ruke s vyššou cenou ide často aj lepšia stráviteľnosť a ďalšie výhody. Niektorí výrobcovia sa však občas pokúsia do dlhého zoznamu zložiek vpašovať kontroverzné farbivo alebo arómu v nádeji, že ich zákazník prehliadne. To je jeden z dôvodov, prečo som si v poslednom čase obľúbila proteíny s jednoduchými zložkami, ktoré neobsahujú nič, čo tam nemusí byť. Okrem vyššej čistoty to môže znížiť konečnú cenu bielkovín, takže sú oveľa dostupnejšie. Nový 100% srvátkový proteín od spoločnosti Kulturistika.com je toho krásnym príkladom.

Okrem srvátkového proteínového koncentrátu nájdete v zložení len nešpecifikovanú arómu, soľ, karamelové farbivo a sladidlo sukralózu. Ide teda o úplne neškodné látky, ich používanie je úplne v poriadku. Pri pohľade na tabuľku nutričných hodnôt proteínu zistíme, že v jednej porcii je 30,4 gramov bielkovín, 2,7 gramov tukov a 2 gramy sacharidov. To vlastne vôbec nie je zlé. Tridsať gramov bielkovín je naozaj slušná dávka a množstvo tukov a sacharidov je stále v rámci prijateľnej normy. Z hľadiska zloženia teda naozaj nie je čo kritizovať. Dalo by sa namietať, že niektoré konkurenčné proteíny obsahujú napríklad spomínané tráviace enzýmy, ale ich absenciu nemožno považovať za nedostatok.

Zloženie proteínu od Kulturistika.com je jednoduché, ale kvalitné.
Zloženie proteínu od Kulturistika.com je jednoduché, ale kvalitné.

Aký je najlepší spôsob prípravy proteinu?

Výrobca uvádza odporúčanú dávku 40 gramov bielkovín (približne 2 kopcovité odmerky) rozpustených v 300 ml vody alebo mlieka. Musím však povedať, že toto dávkovanie mi vôbec nevyhovuje. Je to najmä kvôli chuti, ku ktorej sa ešte vrátim. Počas testovania tohto proteínu som sa chvíľu pohrával s dávkovaním, kým som dospel k záveru, že z hľadiska chuti, ceny a stráviteľnosti mi najviac vyhovuje dávka 30 gramov, teda tri štvrtiny odporúčanej dávky. Je to samozrejme veľmi subjektívne, ale verím, že nie som jediný, komu odporúčané dávkovanie jednoducho nevyhovuje.

Pokiaľ ide o rozpustnosť vo vode, s proteínom od spoločnosti Kulturistika som nemal jediný problém. Po pretrepaní chvíľu pení, ale po niekoľkých sekundách všetka pena zmizne. Proteín si potom môžete vychutnať bez hrudiek a usadenín na dne šejkra.

Dokonalá chuť, ktorá vás zaručene dostane

Nový 100% srvátkový proteín Bodybuilding.com je k dispozícii v 4 príchutiach, pričom najlepšie hodnotenou z nich je slaný karamel, ktorý sme sa nakoniec rozhodli vyskúšať. Ak mám byť úprimný, pred prvou ochutnávkou som bol dosť nervózny. Slaný karamel je príchuť, ktorá môže chutiť úplne skvele, ale rovnako tak môže skončiť úplnou katastrofou, ak ju výrobca nevyladí do posledného detailu. Po prvom dúšku som však s úľavou zistil, že v tomto prípade nejde o žiadnu katastrofu. Chuť je dokonale vyvážená, takže sa nemusíte obávať, že by bol proteín príliš slaný alebo príliš sladký.

Musím sa však vrátiť k vyššie uvedenému dávkovaniu. Dve odmerky v 300 ml vody sa mi naozaj zdajú veľa. Ak by som sa skutočne riadil týmto dávkovaním, asi by som mal problém vypiť celý proteín po tréningu, pretože by bol na môj vkus príliš silný. Preto som sa rozhodol použiť len 30 gramov a musím povedať, že mi proteín naozaj chutil. Ak máte radi slaný karamel, určite si prídete na svoje aj s proteínom Kulturistika.

Slaný karamel je pre nás skvelou voľbou. 

Je cena spravodlivá?

Posledným kritériom, ktoré treba zvážiť, je cena. Na tomto mieste sa musí objaviť prvá veľká kritika, pretože jedna dávka Kulturistika.com New 100% Whey Protein vás vyjde na približne euro, čo je skutočne dosť veľa. Aj keď beriem do úvahy všetky silné stránky tohto proteínu, ne A to nás privádza späť k môjmu upravenému dávkovaniu. môžem sa zbaviť pocitu, že euro na dávku je jednoducho príliš veľa. Ak si totiž namiesto dvoch kopcovitých odmeriek doprajete len jeden a pol odmerky, okrem lepšej chuti a ľahšieho trávenia získate aj oveľa lepšiu cenu za odmerku. Ak sa dávka upraví na 30 gramov bielkovín, jedna porcia vás bude stáť približne 20 korún, čo je oveľa dostupnejšie. Takáto cena za vysokokvalitný a vkusne vyvážený proteín je podľa môjho názoru celkom správna.

Najlepšiu cenu pre Kulturistika.com Whey Protein nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Záver

Nakoniec srvátkový proteín od spoločnosti Kulturistika skutočne splnil svoju vynikajúcu povesť. Jediným negatívom, ktoré vidím, je nesprávne odporúčané dávkovanie, ale môžete ho veľmi ľahko upraviť podľa svojich potrieb. V tomto prípade nemôžem inak, ako vrelo odporučiť Kulturistika.com New 100% Whey Protein. Za hlavné výhody považujem čisté a veľmi jednoduché zloženie a dokonalú chuť. Páči sa mi aj výber veľkosti jedného balenia. Osemstogramové balenie nevypijete hneď, ale zároveň vám doma nevydrží tak dlho, aby ste sa prejedli chuťou a prestalo vám chutiť.

To je pre dnešok všetko. V komentároch sa však na nás môžete obrátiť s akýmikoľvek otázkami alebo pripomienkami a my sa vám na ne pokúsime čo najrýchlejšie odpovedať.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.