LaVita - Ako funguje multivitamín bez prímesi syntetických látok? (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

V súčasnosti sme si zvykli na to, že väčšina vecí okolo nás je syntetická a na dopĺňaní vitamínov a minerálov z chemických zdrojov nevidíme nič zvláštne. A nie je na tom nič zlé, syntetické živiny sú rovnako užitočné ako prírodné.

Ale ako viete, ak pravidelne sledujete naše články, vždy, keď je to možné, uprednostňujeme prírodné doplnky. A preto sme sa rozhodli vyskúšať LaVita, čo je doplnok, ktorý o sebe tvrdí, že je komplexný a úplne prírodný multivitamín. Aký je teda tento doplnok? Súťaží s osvedčenými produktmi? Ako sa nám páčil a čo si myslíme o cene? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

LaVita multivitamín
Publikované: 27. januára 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Vitamíny, minerály
Rozpustnosť
9.8/10
Chuť
8.9/10
Zložky
9.8/10
Cena
5.8/10
Veľkosť balenia
9.8/10
Celkové hodnotenie
8.8
z 10 bodov

Najlepšia cena?

Na začiatok zostáva len dodať, že som tento netradičný doplnok testoval niekoľko mesiacov, aby som plne zhodnotil jeho účinok. Teraz však prejdime k podrobnejšiemu hodnoteniu:

Zložky, ktoré sa nedajú opísať slovami

LaVita je čisto prírodný produkt, ktorý kombinuje viac ako 70 účinných látok. Spomínať ich všetky by bolo určite neprehľadné, a preto zbytočné. Asi stačí vedieť, že existujú najmä koncentráty z rôznych druhov ovocia a zeleniny, výťažky z bylín, rastlinné oleje a v neposlednom rade zelený čaj, aloe vera alebo napríklad lakto-fermentované zeleninové šťavy.

Môj názor na toto zloženie je samozrejme veľmi pozitívny, pretože vďaka nemu doplníte všetky živiny, ktoré vaše telo potrebuje. Niekto môže namietať, že koncentrácia vitamínov a minerálov nie je taká vysoká, aby tento doplnok mohol konkurovať syntetickým doplnkom, ale osobne si myslím, že ak by výrobca použil ešte viac bylín a iných zložiek, látky by sa mohli navzájom negovať, čo logicky nie je žiaduce. Okrem toho je dôležité si uvedomiť, že kvalitný multivitamín má len dopĺňať pestrú a vyváženú stravu, ktorá samozrejme obsahuje dostatočné množstvo mikroživín.

Hoci sa toto tvrdenie môže niekomu zdať trúfalé, podľa môjho názoru je LaVita schopná bez problémov konkurovať najlepším vitamínom na trhu. Stačí sa pozrieť, koľko použitých zložiek dodáva telu vitamínov, minerálov, fytonutrientov, aminokyselín a ďalších enzýmov. Žiadny podobný doplnok sa tým nemôže pochváliť. Nemám absolútne nič, čo by som mohol vytknúť zložkám.

LaVita - zloženie
V zložení nájdete množstvo kvalitných ingrediencií.

Úžasná chuť, na ktorú si ľahko zvyknete

Ak pravidelne používate multivitamíny v kapsuliach, určite poznáte ich charakteristickú vôňu. Vo väčšine prípadov nemôžete posúdiť chuť, ale je jasné, že multivitamín pre vás nie je chuťovým zážitkom. LaVita je totiž primárne zložená z ovocných koncentrátov, čo sa odráža aj v chuti.

Po rozmiešaní v 100 ml vody sa LaVita veľmi hodnoverne podobá multivitamínovému džúsu, ktorý som ja sama mala veľmi rada. Rôzne špecifické chute byliniek sú citeľné až na konci a naozaj len veľmi mierne. Nie je príliš sladená, ľahko sa rozpúšťa po zaliatí vodou a chutí naozaj dobre, takže sa po chvíli budete tešiť na svoju rannú dávku, tak ako ja.

LaVita - úžasná chuť
Po príprave LaVita pripomína multivitamínový džús nielen chuťou, ale aj farbou.

Rozhodne jeden z najdrahších doplnkov na trhu

Keď sme testovali doplnky pre náš rebríček najlepších multivitamínových doplnkovTestovali sme desiatky produktov. Dokonca aj NexGen Pro, ktorý bol celkovým víťazom, vychádza výrazne lacnejšie. Jedna dávka NexGen Pro stojí 18 Kč, zatiaľ čo za jednu dennú dávku LaVita zaplatíte 26 Kč a za celé balenie obsahujúce 50 dávok zaplatíte 1300 Kč. Aj keď vezmete do úvahy veľmi komplexné zloženie a veľa skvelých látok, ktoré určite stoja za zmienku, z hľadiska pomeru cena/kvalita tento doplnok nie je tak lesklý.

Kde kúpiť LaVita najlacnejšie?

LaVita - najdrahší doplnok na trhu
LaVita možno stojí o niečo viac ako konkurenčné doplnky, ale je to čisto prírodný produkt s naozaj širokým spektrom živín.

Kedy a ako som užíval LaVitu?

Vzhľadom na extrémnu koncentráciu účinných látok v LaVite určite odporúčam riediť sirup vodou v pomere 1:10, teda 100 ml vody na 10 ml sirupu. Nemyslím si, že je to nevyhnutne potrebné, ale určite sa mi zdá, že tento doplnok je takto chutnejší. Ak chcete sirup vypiť samostatne, určite odporúčam aspoň zapiť ho vodou.

A pokiaľ ide o načasovanie doplnku, je to väčšinou na vás, pre mňa bola LaVita súčasťou mojej rannej rutiny a nemôžem sa jej nabažiť. Ak by ste ho však chceli užiť napríklad pred spaním, nič zvláštne by sa nestalo.

LaVita - použitie
Pre správnu prepravu LaVity ju určite odporúčam umyť vodou. Výška sumy závisí od vás.

Záverečné hodnotenie

Pravdepodobne najlepší možný doplnok pre športovcov a nešportovcov, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nechcú používať syntetické doplnky. Môžete sa spoľahnúť na to, že tento doplnok obsahuje všetko, čo potrebujete, pričom všetky použité zložky sú najvyššej kvality.

Navyše skvele chutí, takže sa nebudete musieť nútiť vypiť ďalšiu dávku. Jediné, čo musíte prehltnúť, je určite vyššia cena, pretože 26 Kč za dennú dávku je naozaj extrém. Ak si to však môžete dovoliť, LaVita za to rozhodne stojí, pretože spektrum použitých látok je bezkonkurenčné.

Porovnanie najlepších multivitamínov na trhu (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.