Life Extension Enhanced Super Digestive Enzymes with Probiotics

Posledná úprava: 5. júla 2022

V dnešnej recenzii mám pre vás lahôdku. Toto je doplnok stravy, ktorý zvyčajne nepíšeme recenzie, pretože na nich jednoducho nie je čo testovať, buď je funkčný, alebo nie. V tomto prípade sme sa však rozhodli urobiť výnimku, pretože ide o úplne jedinečný produkt vo svojej kategórii, ktorý nemá obdobu.
Ide konkrétne o tráviace enzýmy od spoločnosti Life Extension. Určite si myslíte, že na tráviacich enzýmoch nie je nič zvláštne. Na českom trhu môžeme nájsť klasické tráviace enzýmy na báze 5 základných enzýmov pod značkou Digezyme (veľmi rozšírené) alebo v lepších prípadoch môžeme nájsť aj kombináciu 7 známych enzýmov pod patentovanou značkou Opti-7 Digest. V prípade Life Extension je však použitých až 10 jedinečných tráviacich enzýmov, ktoré spolu tvoria dokonalý komplex pre vaše trávenie. To je hlavný dôvod, prečo sme sa rozhodli, že tento produkt musíme vyskúšať na vlastnej koži a získať tak trochu náskok.
Ako však tieto tráviace enzýmy obstáli počas nášho testovania? Je to naozaj stojí za to investovať do nich a cítil som nejaký účinok po ich užívaní? Zistite to v dnešnej recenzii.

Enhanced Super Digestive Enzymes with Probiotics
Publikované: 5. júla 2022
Upravené: 5. júla 2022
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Iné
Množstvo účinných látek
10.0/10
Účinok
10.0/10
Využitie
8.0/10
Zloženie
10.0/10
Cena
3.0/10
Celkové hodnotenie
8.2
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Enhanced Super Digestive Enzymes with Probiotics
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 34,22
€ 32,51 s kupónom

Výrobcu Life Extension pravdepodobne ani nepoznáte. Ide o úplnú novinku, ktorá sa na českom trhu objavila len tento rok. Stalo sa tak najmä vďaka pánovi Robertovi Humpálovi z bodybuilding.com, ktorý sám túto značku už dlhé roky používa a chváli ju na svojich sociálnych sieťach. Vďaka nemu je teraz možné pohodlne objednať doplnky Life Extension na českom trhu.
V medzinárodnom meradle je však Life Extension obrovskou, uznávanou značkou, ktorá sa teší veľkej popularite. Je založená najmä na výživových doplnkoch najvyššej kvality, jedinečného zloženia a zameriava sa na doplnky pre ľudské zdravie, revitalizáciu organizmu, zlepšenie spánku, trávenia atď.

Je to skutočne originálna značka, ktorá podľa môjho názoru nemá konkurenciu. Ich výrobky sú síce o niečo drahšie, než na aké ste boli doteraz zvyknutí, ale tu by som sa ani neobťažoval. Nejde o marketingové triky, ale o skutočne funkčné výrobky, ktoré za to nemôžu. Ale dosť už bolo úvodných slov, teraz sa konečne pustime do samotnej recenzie.

Zložky, ktoré sú vedecky vyladené do najmenších detailov

Hlavné a v podstate jediné miesto v zložení zaberajú tie bájne tráviace enzýmy, ktoré ponúkajú mnoho výhod pre náš tráviaci trakt.
Hoci vám to asi nič nepovie, ide o vegetariánsku zmes enzýmov (môže ju používať doslova každý), ktorej základom sú enzýmy proteáza, bromelaín, laktáza, celuláza, lipáza, alfa galaktozidáza, hemiceluláza, pektináza, proteáza 3.0 a xylanáza.
Už len vymenovanie týchto tráviacich enzýmov je veľmi vyčerpávajúce, však?
Veľmi jednoducho a stručne povedané, ide o úplne unikátnu zmes 10 enzýmov, ktoré zaručene nenájdete nikde inde na trhu. Objavujú sa tu doslova všetky enzýmy, ktoré by ste mohli potrebovať na trávenie všetkých makroživín (bielkoviny, sacharidy, tuky) a všetky druhy mikroživín, vlákniny alebo zaťažujúcich, antinutričných látok. Z môjho pohľadu je to obrovská výhoda, keď prijímate obrovské množstvo potravín, z ktorých chcete vyťažiť doslova maximum.
V ďalších častiach prípravku sú pridané ďalšie probiotiká pod patentovanou značkou Lactospore, ktoré ešte viac posilňujú celý komplex tráviacich enzýmov a podporujú váš črevný mikrobióm. Tým sa zabezpečí ešte lepšie trávenie a vstrebávanie živín do tela. Nie je to ani zanedbateľné množstvo len na etikete, v jednej kapsule je 1 miliarda CFU probiotík, čo pre vašu predstavu zodpovedá asi 100 g gréckeho jogurtu (z hľadiska množstva probiotík).
Samotná kapsula sa skladá z mikrokryštalickej a rastlinnej celulózy. Preto sú vhodné aj pre vegánov, čo je v súčasnosti veľmi populárne. Celá zmes tráviacich enzýmov a probiotík je kombinovaná a konzervovaná triglyceridmi so stredne dlhým reťazcom, ktoré nijako nezaťažujú naše trávenie. Naopak, stále majú schopnosť podporovať trávenie.

Zloženie týchto tráviacich enzýmov je skutočne vyladené.
Zloženie týchto tráviacich enzýmov je skutočne vyladené.

V zložení výrobku nájdeme skutočne funkčné množstvo tráviacich enzýmov

Je dôležité poznamenať, že len v jednej kapsule nájdete neuveriteľných 140 mg tráviacich enzýmov spolu s 1 miliardou CFU probiotík Lactospore. Neviem, či vám tieto čísla niečo hovoria, ale je to úplne dostatočné množstvo, ktoré by vám určite malo pomôcť s trávením (ak nie je problém inde). Štandardné konkurenčné tráviace enzýmy obsahujú len 100 mg tráviacich enzýmov a vo väčšine prípadov ešte menej (7 alebo 5). A ak konzumujete naozaj veľké množstvo jedla (napr. 2000 kcal cheat meal), odporúčam bezpečne užívať 2-3 kapsule naraz, aby ste predišli akýmkoľvek tráviacim problémom, bolestiam brucha alebo zvýšenej plynatosti.

Je vhodné zaradiť tráviace enzýmy do bežnej stravy?

Pre tento prípad som vytvoril samostatnú rubriku, pretože táto otázka je veľmi dôležitá. Striktne neodporúčam užívať tráviace enzýmy celoročne, pretože by ste mohli narušiť stimuláciu a produkciu vlastných tráviacich enzýmov v žalúdku, čo by v konečnom dôsledku mohol byť veľký problém.

Z tohto dôvodu odporúčam užívať enzýmy len vtedy, keď ste si istí, že ich naozaj potrebujete. Je to vtedy, keď si dáte napríklad cheat meal alebo refeed meal (na doplnenie glykogénu vo svaloch). Druhou možnosťou je užívať enzýmy v druhej polovici a na konci diéty, keď chcete z každého sústa vyťažiť maximum a dostať do seba maximum živín.

Rozhodne ich však neodporúčam užívať každý deň s každým jedlom. Bola by to cesta, z ktorej by bolo veľmi ťažké sa vrátiť. Preto je potrebné tráviace enzýmy cyklovať minimálne, alebo ich nepoužívať vôbec a zaradiť ich len do stravy (ako som už spomínal vyššie). Namiesto samotných enzýmov by som radšej zaradil rôzne iné fidlikanty, ako napríklad jablčný ocot pred jedlom, pangamín, probiotiká, prebiotiká a podobne.

Hoci sú tráviace enzýmy skvelé, rozhodne ich neodporúčame podávať celoročne.
Hoci sú tráviace enzýmy skvelé, rozhodne ich neodporúčame podávať celoročne.

Ako a kedy som užíval enzýmy?

Užívanie tráviacich enzýmov ako takých je čisto individuálna záležitosť a niektorým ľuďom stačí menšie množstvo, zatiaľ čo iní potrebujú väčšie množstvo. Treba tiež poznamenať, že ani pridanie tráviacich enzýmov nezabezpečí dokonalé trávenie, pretože problémy môžu byť inde.
Keďže som v súčasnosti sama na konci náročnej diéty, tráviace enzýmy Life Extension mi pomohli vyťažiť maximum z dôležitých jedál a dokonca som sa vďaka nim cítila dlhšie v pohode.
Ale ani v tomto štádiu som výrobok neužíval pri každom jedle. Používal som ho len pri najväčších a najdôležitejších jedlách, maximálne dvakrát denne, a to vždy bezprostredne pred jedlom (asi 1-2 minúty).
Druhý spôsob používania výrobku spočíval v jeho zaradení v dňoch, keď som mal zvýšený príjem sacharidov (tzv. refeed day), keď mi tráviace enzýmy pomohli lepšie využiť potravu a naplniť svaly.
Pre mňa to boli jediné opodstatnené chvíle, keď som doplnok užíval. Zároveň, keď skončím s diétou, plánujem ich úplne vylúčiť zo svojho jedálnička.

Okamžitý účinok pri prvom použití?

Najväčšou výhodou užívania podobných doplnkov stravy na báze tráviacich enzýmov je skutočnosť, že ich účinok by ste mali pocítiť okamžite po užití. Na dosiahnutie najlepšieho účinku sa odporúča užiť kapsulu bezprostredne pred začatím jedla alebo počas niekoľkých prvých súst.

Cenová tabuľka pre Enhanced Super Digestive Enzymes with Probiotics
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 34,22
€ 32,51 s kupónom

Hodnotenie na záver

Oplatí sa teda investovať do Enhanced Super Digestive Enzymes od Life Extension? Žiaľ, musím povedať nie.
Z vlastnej skúsenosti viem, že tráviace enzýmy od konkurenčnej firmy Extrifit, ktoré sú navyše oveľa, oveľa lacnejšie, sú dostatočné. V skutočnosti ma ani nenapadá scenár, v ktorom by som radšej odporučil získať tie predražené od Life Extension, pretože v nich jednoducho nevidím taký veľký prínos. Samozrejme, pre tých, ktorí si nemusia robiť starosti s peniazmi a ktorí chcú do svojho tela dostať naozaj tú najlepšiu možnú kvalitu, je Life Extension jasnou voľbou. Určite nemajú žiadnu konkurenciu, ale v dnešnej dobe hrá veľkú úlohu faktor ceny.
Na záver by som chcel povedať, že som si užil používanie doplnku, pocítil som pozitívne účinky, kvalita je nepochybne špičková, určite má svoje využitie, ale už si ho nekúpim, práve kvôli vysokej cene. Bez ohľadu na to som bol maximálne spokojný.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.

5% zľava na váš nákup

Close
Zľavový kód:
SF5
(Kliknite sem a použite)
Ako používať kupón: