Ktoré maslá LifeLike sú najlepšie? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Sľúbenú druhú časť nášho seriálu, v ktorej dôkladne hodnotíme jednotlivé orechové maslá od rôznych spoločností, nájdete tu. Tentoraz sme sa zamerali na spoločnosť LifeLike, ktorej maslá sa tiež dostali do nášho rebríčka.

Čo sa teda v skutočnosti skrýva za graficky vydareným dizajnom obalu? Ako hodnotíme jednotlivé maslá? Chcete ochutnať? A čo zložky? Aby sme vám odpovedali na tieto otázky, vybrali sme pre vás desať najlepších masiel LifeLike a zoradili ich zostupne od najlepších.

LifeLike oříšková másla
Publikované: 4. novembra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Maslá, krémy
Chuť
9.3/10
Zložky
9.2/10
Kvalita surovín
9.3/10
Sortiment
9.6/10
Cena
9.1/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov

Na úvod by sme chceli spomenúť, že niektoré z masiel v dnešnej recenzii sa umiestnili aj v našom rebríčku najlepších orechových masiel. Ak vás teda zaujíma aj porovnanie s konkurenčnými značkami, môžete navštíviť rebríček neskôr.

1. Proteínová nátierka s lieskovými orieškami a čokoládou

LifeLike Protein Hazelnut Choco Spread

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

Smotana z lieskových orieškov, odtučnené kakao, vysokokvalitný srvátkový proteín, MCT olej, kokosový olej, erytritol a glykozidy steviolu na sladenie. Všetky veľmi kvalitné zložky, ktoré sú ideálne pre budovanie svalovej hmoty a pre tých, ktorí dodržiavajú zdravý životný štýl. Musím vyzdvihnúť najmä erytritol, ktorý má podstatne menej kalórií ako bežný cukor a je vhodný pre diabetikov. Skrátka, na prvý pohľad ide o skladbu, ktorej nemáme čo vytknúť.

Ako hodnotíme chuť

Maslo má veľmi jemnú arómu, ktorá sa prejavuje nielen čokoládou, ale určite v ňom cítiť aj lieskové oriešky. Pri izbovej teplote je konzistencia pomerne riedka, čo môžete upraviť uskladnením v chladničke. Túto vlastnosť však oceníte pri natieraní na pečivo a maslo môžete primiešať aj do jogurtu, čo je pri konkurenčných výrobkoch veľmi ťažké. Z hľadiska chuti ide o vyváženú zmes čokolády a orechov, ktorá sa v ústach prelína od prvých okamihov, ale zároveň jedno neprevláda nad druhým. Čokoláda je dosť horká, maslo rozhodne nie je presladené a musím priznať, že som si ju zamilovala od prvej lyžičky.

Záver

Protein Hazelnut Choco Spread je jedno z tých masiel, ktoré som si zamilovala už pri prvej ochutnávke a určite by som si ho kúpila znova. Maslo má kvalitné zloženie a neprekonateľnú chuť, čo je najlepšia možná kombinácia. Ak hľadáte najlepší možný kompromis medzi týmito dvoma aspektmi, toto maslo môžem rozhodne odporučiť a ohodnotiť ho 10 z 10.

2. Proteín kešu kokos

LifeLike Protein Kešu kokos

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

Tento krém kombinuje kešu oriešky, kokos, srvátkový proteín, MCT olej, erytritol a glykozidy steviolu, takže opäť všetky kvalitné ingrediencie. Rovnako ako v prípade Lucky Alvin, aj týmto maslám by som chcel niečo vytknúť, ale ich zloženie je jednoducho a jednoducho skvelé. Žiadne zbytočné prísady, nekvalitné zdroje surovín, zahusťovadlá ani nič iné. Len osvedčené a kvalitné ingrediencie v správnom pomere, aby ste si maslo zamilovali aj vy.

Ako sa nám páčilo maslo

Keď sme pred časom ochutnávali Coconellu pre Rebríček najchutnejších arašidových masielNečakal som, že bude chutiť aspoň trochu. Protein Cashew Coconut je naozaj veľmi podobný, len má o niečo redšiu konzistenciu a nie je taký sladký. Kokos je v masle naozaj citeľný, ale zároveň neprekrýva chuť kešu orieškov. Z môjho pohľadu je to naozaj jedno z najlepších masiel od tejto spoločnosti, ktoré je chuťovo veľmi dobre vyvážené.

Záver

Bezpochyby jedno z najlepších masiel, ktoré si môžete kúpiť na trhu. Veľmi oceňujem skvelú chuť, ktorá sa dosahuje pri zachovaní kvalitných surovín. Výrobca teda nemusel použiť žiadne dochucovadlá ani pridaný cukor, a napriek tomu budete mať problém odložiť lyžičku už po prvom ochutnaní. Preto dávam maslu 9,5 bodu z 10 a odporúčam ho všetkým milovníkom kešu.

3. Kokosový twister

Živý kokosový orech Twister

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

40% kokos, 30% mandlí, 20% bielej čokolády a 10% sušienok. Toto sú 4 základné ingrediencie, z ktorých bolo toto maslo vyrobené. Na jednej strane veľmi oceňujem kombináciu kokosu a mandlí, čo je dokonalá kombinácia, na druhej strane nám celkový dojem kazí množstvo pridaného cukru (či už v bielej čokoláde alebo v sušienkach ) a glukózového sirupu. V 100 g nájdete takmer 24 g jednoduchých cukrov, čo je v porovnaní s konkurenciou naozaj veľa, ale všetko dokonale vynahradí chuť masla.

Ako sa nám páčilo maslo

Vôňa masla je veľmi intenzívna, kokosová, mandle sú skôr nevýrazné. Pri dlhšom vystavení izbovej teplote je konzistencia mierne riedka, ale to sa vyrieši uskladnením v chladničke. Po ochutnaní sa v ústach najprv objaví veľmi sladká chuť, ktorá však pripomína skôr bielu čokoládu ako kokos alebo mandle. Kokos sa objaví až po chvíli a mandle až na samom konci. Čím dlhšie máte maslo v ústach, tým je chuť mandlí intenzívnejšia. Toto maslo obsahuje aj guľôčky, ktoré sú relatívne bez chuti, ale je to veľmi nezvyčajná vec, ktorá pridáva maslu na atypickosti.

Záver

Toto maslo nie je veľmi zdravá desiata, pretože obsahuje naozaj veľa jednoduchých cukrov. Chuťovo mu však nie je čo vytknúť, ak máte radi sladšie a aromatickejšie maslá, určite nebudete môcť odložiť lyžicu, kým maslo nebude v trakcii. Ako príležitostný hriech ho určite odporúčam, ako každodennú desiatu už nie. Stále mu dávam 9 bodov z 10 (ale to len kvôli zloženiu).

4. Banánový twister

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

Aj keď to znie neuveriteľne, toto maslo sa skladá len z troch ingrediencií a nie je im jednoducho čo vytknúť. Ide o pražené kešu oriešky, ktoré tvoria 60 % masla, 35 % tvorí 70 % belgickej čokolády a zvyšných 5 % tvoria lyofilizované banány. Absolútne skvelá kombinácia, navyše bez zbytočných prísad, ktoré by kazili výživový profil tohto masla.

Ako hodnotíme chuť

Závislosť. To je jedno slovo, ktoré opisuje chuť tohto masla. Kešu oriešky sú chutné samé o sebe, ale v kombinácii s horkou čokoládou je to niečo úplne neuveriteľné. A hoci nie som veľkým milovníkom banánov, v tomto masle sú banány citeľné až na samom konci chuti, takže sa nemusíte obávať žiadnej umelej a rušivej banánovej príchute. Čokoláda je naozaj intenzívna, maslo nie je zbytočne presladené a môžem ju všetkým len odporučiť.

Záver

S každým ďalším maslom zo série Twister si začínam myslieť, že ide pravdepodobne o najchutnejšie maslá na trhu. A keď k tomu pripočítate dobré ingrediencie, nie je sa vôbec na čo sťažovať. Nájsť kompromis medzi dobrými ingredienciami a skvelou chuťou môže byť trochu náročné, ale spoločnosti LifeLike sa to podarilo a toto maslo nemožno hodnotiť inak ako 9 z 10.

5. Karamelový twister

LifeLike twister karamel

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

Toto maslo sa skladá zo 70 % arašidov, 13 % kokosového cukru, 12 % kokosového oleja, 4 % odtučneného kakaa a určitého množstva himalájskej soli. Takže toto je päť zložiek, ktoré v podstate nemajú čo vyčítať. Arašidy sú skvelým zdrojom tuku, kokosový cukor a olej dodávajú výrobku jedinečnú chuť a odtučnené kakao je skvelým zdrojom antioxidantov.

Ako sa nám páčilo maslo

Z vône masla je cítiť plnú a príjemnú kombináciu čokolády a arašidov, ktorá poskytuje úplne uspokojivú chuť. Keď ju ochutnáte, najprv pocítite intenzívnu chuť odtučneného kakaa, ktorú okamžite sprevádza typická a známa arašidová chuť. Až na samom konci sa vám v ústach rozvinie chuť kokosu a himalájskej soli, ktorá vás pomaly, ale isto vedie k ochutnaniu ďalšej lyžice tohto skvelého krému. Maslo má opäť zaujímavú konzistenciu, podobne ako ostatné je pomerne riedke, čo oceňujem najmä preto, že sa na rozdiel od konkurencie nelepí na ústa.

Záver

Ďalší skvelý produkt, ktorý je dobrým kompromisom medzi skvelou chuťou a prvotriednym zložením, ktorému je ťažké niečo vytknúť. Chuť si naozaj zamilujete, pretože kakao je naozaj intenzívne a pôsobí naozaj autenticky. Maslo hodnotím 9 z 10.

6. Lieskovoorieškový krém

LifeLike lieskovoorieškový krém

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

Budem úprimná a priznám sa, že lieskovo-orieškové maslá sú asi moje najobľúbenejšie zo všetkých neochutených masiel. Predovšetkým sú najstráviteľnejšie a obsahujú veľa vlákniny, ale predovšetkým výborne chutia. Toto maslo obsahuje len kvalitné lieskové oriešky, takže je vynikajúcim zdrojom horčíka, draslíka, fosforu a mnohých ďalších mikroživín potrebných pre život.

Ako sa nám páčilo maslo

Čo určite stojí za vyzdvihnutie, je ideálna konzistencia masla; dobre sa rozotiera, ale dá sa ľahko primiešať napríklad aj do kaše. Po otvorení vonia ako čerstvo pomleté orechy. Chuť je veľmi intenzívna, ale zároveň jemná, nelepí sa v ústach a naozaj máte problém odložiť lyžičku.

Záver

Pre milovníkov lieskových orieškov absolútne jasná voľba. Jemná chuť, optimálna konzistencia a vôňa, ktorej jednoducho neodoláte. Keďže mám tieto orechy veľmi rada, dávam maslu 9 bodov z 10. Ak však hľadáte chuťovo výraznú pochúťku, určite by som uprednostnila maslo s čokoládou.

7. Arašidovo-kokosový krém

LifeLike arašidovo-kokosový krém

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

Arašidovo-kokosový krém sa napokon, ako už názov napovedá, skladá len z dvoch zložiek. 65 % tohto masla tvoria arašidy a zvyšných 35 % kokos. Aj keď to na prvý pohľad nie je zrejmé, maslo neobsahuje žiadne sladidlá, arómy ani pridané cukry, ktoré by kazili jeho výživovú hodnotu.

Ako sa nám páčilo maslo

Vďaka kokosovému oleju, ktorý sa prirodzene vyskytuje vo všetkých maslách obsahujúcich kokos, bol tento krém veľmi riedky. Zatiaľ čo pri natieraní na pečivo to môžete považovať za miernu nevýhodu, pretože maslo má tendenciu stiecť, pri kašiach alebo jogurtoch túto vlastnosť oceníte. Musím povedať, že som sa musela na chvíľu pozastaviť nad chuťovými vlastnosťami masla, pretože pomer ingrediencií je dokonale vyvážený. Hoci je kokos v masle zreteľný, neruší arašidovú chuť, ktorá je výrazná a plná.

Záver

Toto maslo úplne milujem napríklad do raňajkových cereálií, kde dokonale vynikne kokosová chuť, ale zároveň dodá telu potrebné tuky z arašidov. Páči sa mi chuť aj konzistencia. Tomuto krému dávam 8,75 z 10.

8. Mandľový krém

LifeLike mandľový krém

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

100% mandľovému maslu sa nedá absolútne nič vytknúť. Neobsahuje žiadne zbytočné konzervačné látky, arómy ani iné pridané látky, takže je čisto prírodným produktom, ktorý si zamilujete aj vy. Mandle sú okrem iného skvelým zdrojom horčíka, ktorý bol témou jedného z našich nedávne články.

Ako sa nám páčilo maslo

Prírodná chuť pražených mandlí je presne to, čo nesmie chýbať v repertoári žiadneho fanúšika zdravej výživy. Chuť masla je veľmi intenzívna, neobsahuje žiadne rušivé prísady a nemá horkú chuť, ktorá je typická pre niektoré konkurenčné maslá. Z hľadiska konzistencie je maslo o niečo tuhšie ako viaczložkové maslá, ale aj tak je veľmi dobré na natieranie pečiva a do rôznych kaší.

Záver

Ak milujete mandle a chcete ich pridať do svojej obľúbenej kaše, na pečivo alebo len tak do jogurtu, ťažko nájdete lepší produkt. Na druhej strane, maslo nie je práve chuťový zážitok, pretože absencia čokolády alebo iných príchutí sa logicky prejaví v chuti. Pre milovníkov mandlí áno, ale pre gurmánov by som určite odporučila maslá na prvých troch miestach. Takže dávam 8,75 z 10.

9. Kešu krém

LifeLike kešu krém

Pozadie:
  • Názov: LifeLike kešu krém
  • Hmotnosť: 300 g, 1000 g
  • Cena: 159 Kč, 399 Kč
  • Naše hodnotenie: 8,75/10

Ako hodnotíme zložky

Hodnotenie zložiek 100% kešu masla je opäť dosť náročné, pretože mu (opäť) nie je čo vytknúť. Kešu oriešky sú skvelým zdrojom mono- a polynenasýtených tukov, ktoré sú veľmi dôležité pre zdravé srdce. Samozrejme však obsahujú aj obrovské množstvo vitamínov, najmä zo skupiny B, ale aj C, E, K, meď, molybdén a veľké množstvo ďalších mikroživín.

Ako sa nám páčilo maslo

Kešu krém možno nie je z celosvetového hľadiska taký populárny ako mandľové alebo lieskovo-orieškové maslo, ale určite má čo ponúknuť. Mne sa napríklad veľmi páčila jemná a mierne sladká chuť, ktorú sprevádza veľmi intenzívna aróma. Samotné maslo som veľmi často nejedla, ale skôr v rôznych nepečených dezertoch, keď jeho chuť najlepšie vynikne.

Záver

Ideálne maslo na prípravu rôznych dezertov. Má jemnú chuť, krémovú konzistenciu a intenzívnu vôňu, ktorá je ideálna na prípravu rôznych sladkých jedál. Dobre vychádza aj z hľadiska pomeru cena/kvalita, preto ho môžem len odporučiť. Hodnotím ho, rovnako ako mandľový krém, 8,75 z 10.

10. Arašidový krém jemný

LifeLike Arašidový krém jemný

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

Čo sa dá vytknúť maslu, ktoré sa v našej recenzie najlepších arašidových krémov? Vôbec nič. V tomto masle sú len arašidy, takže nie je čo kritizovať.

Ako sa nám páčilo maslo

Orieškové krémy v súčasnosti vyrába veľké množstvo spoločností. Ale len LifeLike, Lucky Alvin, Big Boy a niekoľko ďalších spoločností dokáže vytvoriť nezabudnuteľný chuťový zážitok. V porovnaní s ochutenými maslami je konzistencia trochu tuhšia, ale to vôbec nevadí. Vôňa, rovnako ako chuť, je veľmi intenzívna, plná a ak máte radi arašidy, na trhu nenájdete nič lepšie.

Záver

Skvelý pomer ceny a kvality pre všetkých milovníkov arašidového masla. Môžete si vybrať z 300g aj kilogramových balení, takže maslo môže byť ešte výhodnejšie. Hoci sa chuťovo nemôže porovnávať s ochutenými maslami, na rôzne recepty bez pečenia je jasnou voľbou , ktorú hodnotím 8,5 z 10.

11. Arašidový krém chrumkavý

LifeLike Peanut Cream Crunch

Pozadie:

Ako hodnotíme zložky

Chrumkavú verziu arašidového krému musíme hodnotiť úplne rovnako ako mäkkú verziu, pretože obe zložky sú 100% arašidy. Záleží teda len na vašich preferenciách, ktorý variant uprednostníte.

Ako sa nám páčilo maslo

Maslo má opäť veľmi intenzívnu a plnú chuť a vôňu, takže ho môžeme len odporučiť. Záleží skôr na tom, na čo maslo plánujete použiť - ja osobne príliš nehľadám chrumkavé kúsky, pretože maslo používam do pečiva alebo jogurtov, ale určite sa bude hodiť v rôznych receptoch bez pečenia.

Záver

Rovnako ako jemné arašidové maslo, aj táto verzia je to najlepšie, čo si môžete ako milovníci arašidov dopriať. Plná a intenzívna chuť spolu s celými kúskami, ktoré si jednoducho zamilujete. Opäť ho hodnotím 8,5 z 10 vďaka skvelému pomeru ceny a kvality.

No, to je všetko pre túto recenziu od nás. Aké sú vaše obľúbené maslá LifeLike a ktoré maslá od ktorej spoločnosti by sme mali vyskúšať ďalej? Dajte nám vedieť v komentároch!

Veľké porovnanie arašidových masiel na trhu (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.