Czech Virus M3/s Pump: večerná alternatíva k stimulantom plným nakopávačov (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Hoci je populárny M3/s Pump na trhu už neja ký čas a zaradili sme ho do nášho testu najlepších predtréningových púmp, až teraz som sa dostal k napísaniu samostatnej recenzie.

Stojí za to investovať do tejto predtréningovej pumpy, alebo je to len plytvanie peniazmi? Funguje počas celého tréningu? Aké sú výhody a nevýhody absencie stimulantov? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete nižšie.

Czech Virus M3/s Pump
Publikované: 18. júla 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Chuť
8.9/10
Rozpustnosť
9.1/10
Vstrebateľnosť
9.0/10
Zložky
9.2/10
Účinok
8.8/10
Celkové hodnotenie
9.0
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Czech Virus M3/s Pump
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 29,70
Cena:  € 30,80

Keď som prvýkrát počul o pumpách M3/s, bol som úplne nadšený, pretože tieto doplnky sú veľmi populárne napríklad v USA, ale tu akosi chýbali. Takže tu je krátka recenzia a najdôležitejšie informácie pre všetkých, ktorí uvažujú o kúpe tohto produktu.

-

Skvelý nakopávač na večerné tréningy

Ak cvičíte večer, nie je najlepší nápad používať nakopávače s vysokým obsahom stimulantov (kofeín, taurín a iné látky), ktoré potláčajú únavu a letargiu, čo zhoršuje zaspávanie a kvalitu samotného spánku.

Tu prichádza na rad čerpadlo m3/s, ktoré je na tieto účely ideálne. V tomto produkte nájdete 10 účinných látok, ktoré zaručujú maximálne napumpovanie, prekrvenie a zvýšenú produkciu hormónov - to všetko bez akéhokoľvek vplyvu na nervový systém

Vhodnou večernou alternatívou môže byť aj Serious PRE (Recenzia)

Ako a kedy dávkovať M3/s Pump?

Výrobca rozdeľuje dávkovanie tohto doplnku na "klasickú" dávku - t. j. jednu odmerku - a tvrdú dávku, ktorá je dvojnásobná.

Ak vážite viac ako 85 kg, je pravdepodobne lepšou voľbou tvrdá dávka. Vzhľadom na absenciu stimulantov vám nehrozí zrýchlená srdcová frekvencia alebo nechutenstvo. Keďže však v M3/s Pump nájdete glycín, určite by ste nemali prekročiť dvojnásobnú dávku, pretože potom už má laxatívny účinok.

Osobne považujem za absolútne ideálne užívať jednu dávku m3/s Pump a jednu dávku iného nakopávača obsahujúceho stimulanty - napríklad práve s Beast Virus od tej istej spoločnosti. Tento nakopávač užívam 15 minút pred tréningom, ideálne na lačný žalúdok, pretože to zaručuje maximálnu funkčnosť.

náš tip
Ak vám nevadia stimulanty a radi si doprajete poriadnu dávku nakopávača, aby ste v posilňovni dosiahli len tie najlepšie výkony, odporúčam kombináciu s Beast Virus, ktorého kompletnú recenziu si môžete prečítať na našich stránkach. Z vlastnej skúsenosti však túto zmes odporúčam len skúsenejším cvičencom.

Jednoduchá príprava a dokonale rýchla absorpcia

Príprava je úplne jednoduchá, výrobok je dobre rozpustný, nepení a netvorí hrudky. Rýchlosť absorpcie je pomerne ťažko pozorovateľná, pretože nedochádza k mravenčeniu končatín ani k zrýchleniu pulzu v dôsledku neprítomnosti stimulantov.

Hoci väčšinu nakopávačov užívam s dlhším časovým odstupom pred tréningom (zvyčajne aspoň 20 minút), m3/s pump stačí užiť maximálne 15 minút pred tréningom, pretože má naozaj rýchly nástup.

-

Kúpte za najlepšiu cenu

Prekvapivo dobrá hodnota za peniaze

Čo ma na čerpadlách m3/s prekvapilo najviac, bol naozaj dobrý pomer ceny a kvality. Jedno balenie, ktoré je bežne dostupné za 749 Kč, vydrží približne na 50 tréningov, čo znamená, že za jednu dávku utratíte približne 15 Kč. A to je naozaj dobré vzhľadom na výhody, ktoré tento doplnok poskytuje a určite stojí za to do neho investovať.

Menšia nevýhoda v zložení

Pokiaľ ide o zloženie, má jednu menšiu nevýhodu, a to možno zbytočne vysoký obsah AAKG a l-arginínu. Ako sme spomenuli v našej článok o citrulíne, citrulín má oveľa lepší účinok na zvýšenie hladiny arginínu ako samotný arginín.

Aby bol produkt úplne dokonalý, pridal by som na obsahu citrulínu a uberal zbytočne veľké množstvo arginínu. Inak je však jeho zloženie veľmi dobre vyladené, takže množstvo látok pôsobí synergicky a vy si počas tréningu užijete maximálny prietok krvi.

Čo nájdete v "hardcore" dávke M3/s Pump?

  • 5000 mg L-citrulínu pre maximálne čerpanie a zvýšenie hladiny ATP
  • 2000 mg l-ornitínu pre lepšiu sekréciu rastového hormónu
  • 1000 mg A-AKG pre maximálny anabolický účinok
  • 1000 mg l-arginínu pre lepší prietok krvi a zvýšenú produkciu hormónov
  • 1000 mg l-lyzínu pre lepšiu produkciu hormónov
  • 1000 mg glycerolu pre lepšiu dilatáciu a prekrvenie
  • 500 mg vitamínu C na dlhšie udržanie svalovej pumpy
  • 250 mg kyseliny jablčnej na zlepšenie výkonu a oddialenie únavy
  • 250 mg extraktu z červenej repy Sabeet® na zvýšenie prekrvenia a napumpovania
  • 5 mg extraktu z korenia BioPerine® na zlepšenie vstrebávania ostatných látok o 30 % až 2000 %

 

Cenová tabuľka pre Czech Virus M3/s Pump
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 29,70
Cena:  € 30,80

Jedinou vhodnou možnosťou je Long Island Ice Tea

Vyskúšali sme pumpu M3/s v dvoch variantoch, a to Kiwi a Long Island Ice tea. A hoci sme boli z prvého prípadu úprimne veľmi sklamaní, z druhého sme boli absolútne nadšení. Podrobné recenzie oboch príchutí nájdete v nasledujúcich odrážkach:

  • Variant Kiwi vyzeral na môj vkus veľmi umelo, o čom svedčí aj to, že príchuť Kiwi mala ostro červenú farbu, ako môžete vidieť na fotografiách. Chuťovo len veľmi vzdialene pripomínal ovocie, ale na druhej strane nebol ani zbytočne presladený, aspoň keď som použila viac ako 250 ml vody
  • Variant Long Island Ice Tea bol už oveľa sladší a pripomínal ľadové čaje, ktoré nájdete v každom supermarkete. Na rozdiel od nich však M3/s Pump v žiadnom prípade neobsahuje jednoduché sacharidy. Ak máte radi čo najprirodzenejšie chute, asi vás táto príchuť neuspokojí, ale nám veľmi chutila a musím priznať, že som ju nepila len pred tréningom, ale aj keď som počas dňa dostala chuť na niečo sladké.

-

Záverečné hodnotenie doplnku

Musím povedať, že ma veľmi príjemne prekvapilo čerpadlo m3/s. Tento doplnok kombinuje prvotriedny vzorec s dobrou cenou, a preto ho môžem všetkým len odporučiť. Navyše, keď ho skombinujete s Beast Virus, získate naozaj špičkový predtréningový doplnok, ktorý vám umožní trénovať za hranicami vašich možností. Problémom však je, že jedna takáto dávka vyjde približne na 40 Kč, čo je už dosť vysoká cena.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.