Meizu Pop True: Vynikajúce bezdrôtové slúchadlá (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Tieto bezdrôtové slúchadlá od Meizu testujem už 2 mesiace a musím s čistým svedomím povedať, že ide o naozaj výborné slúchadlá za veľmi príjemnú cenu. Majú však nejaké nevýhody? Zdravím GeekBoy a poďme si ich podrobnejšie prezrieť.

Meizu Pop True
Publikované: 2. decembra 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Honza Malý
Kategória: Inteligentné zariadenia
Dizajn
9.9/10
Vytrvalosť
9.8/10
Pripojenie
9.7/10
Zvuk
9.3/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnotenie
9.6
z 10 bodov

Tieto slúchadlá Meizu som si zaobstaral na Gearbeste, kde stoja približne 80 dolárov, čo je približne polovica ceny Airpodov od Apple. Môžu sa im teda nejako vyrovnať? To všetko sa dozviete počas tejto podrobnej recenzie, najprv sa pozrime na obal.

Balenie

Na vrchole balenia nájdeme samozrejme samotné slúchadlá v puzdre, ktoré slúži ako ochrana a zároveň ako nabíjacia stanica pre slúchadlá. Pod ním potom nájdeme ďalšie príslušenstvo, ako sú náhradné štuple do uší v rôznych veľkostiach, nabíjací kábel USB-C a tiež manuál.

Meizu Pop True rozbalenie

Návrh a konštrukcia

Meizu Pop True majú tvar štupľov do uší, a tak na rozdiel od Airpodov padnú väčšine ľudí do uší oveľa lepšie. Osobne mi nikdy nevydržali pumpy v štýle Apple Airpods a koľkokrát som si musel kúpiť ďalšie nástavce do uší, aby som ich vôbec mohol nosiť. S týmito slúchadlami to nie je problém a nie je problém ísť s nimi behať alebo cvičiť. Zostávajú mi v uchu ako pribité.

Slúchadlá a puzdro sa predávajú v bielej farbe. Puzdro je tiež veľmi malé a ľahké, takže keď ráno nestihnem prísť do školy, jednoducho si puzdro so slúchadlami hodím do vrecka nohavíc a vďaka nízkej hmotnosti ich tam takmer necítim. Puzdro tiež vydáva uspokojivý zvuk cvaknutia pri každom zatvorení, na ktorý sa časom určite stanete závislí. Slúchadlá sa do puzdra zmestia samé a vďaka magnetu aj úhľadne. Na prednej strane nabíjacieho boxu nájdeme aj 4 modré LED diódy, ktoré indikujú aktuálne percento nabitia, samozrejme po 25 %. Na spodnej strane sa potom nachádza otvor na nabíjanie pomocou kábla USB-C a na zadnej strane nájdeme malé a nenápadné tlačidlo. Slúži na kontrolu stavu batérie nabíjacieho boxu, takže ak ju stlačíte, rozsvieti sa príslušný počet LED diód.

Slúchadlá sú podsvietené a svietia alebo blikajú modrou farbou podľa toho, či sú v krabici a nabíjajú sa, alebo čakajú na spárovanie s telefónom. Po úspešnom spárovaní a počúvaní hudby potom nevydávajú žiadne podsvietenie, aby nepútali pozornosť.

Meizu Pop True majú tiež certifikáciu IPX5, čo znamená, že vydržia aj menšie postriekanie vodou a pot.

Meizu Pop Pravdivé spracovanie

Pripojenie

Tiež vás bude zaujímať, či sa tieto slúchadlá správne a rýchlo pripájajú k telefónu.Prvotné spárovanie s telefónom trvá trochu dlhšie, čo je pochopiteľné. Po úspešnom prvom spárovaní sa slúchadlá bleskovo spoja cez Bluetooth a skôr, ako ich vyberiete z krabice a vložíte si ich obe do ucha, už budú pripojené k telefónu

Slúchadlá majú Bluetooth vo verzii 4.2 a pripájajú sa k telefónom so systémom Android aj iOS. Skúšal som ich pripojiť aj k nášmu televízoru Samsung a spárovanie opäť prebehlo v poriadku.

Meizu Pop Skutočná konektivita

Funkcie

Slúchadlá Meizu majú na svojom konci dotykovú vrstvu, pomocou ktorej môžete ovládať spárovaný telefón. Slúchadlá majú prednastavené kombinácie, pri ktorých môžete napríklad ľahkým stlačením pravého slúchadla prijať hovor alebo pozastaviť skladbu. Bohužiaľ, slúchadlá nie vždy zaznamenajú niektoré ťuknutia, takže niekedy sa pokúsite pozastaviť skladbu a jednoducho sa vám to nepodarí, čo je veľká škoda. Ale napríklad zvýšenie a zníženie hlasitosti, ktoré vykonáte podržaním prsta na dotykovej vrstve, funguje presne. Takže slúchadlá zaznamenávajú len malé ťuknutia, ktoré sa používajú napr. na pozastavenie skladby

Keď som spomenul prijímanie hovorov, slúchadlá majú aj mikrofón. Raz som to vyskúšal počas telefonického hovoru a druhá strana ma údajne počula veľmi hlasno a jasne, takže veľké plus. Len si dajte pozor na to, že aby ste dobre počuli, budete musieť jedno slúchadlo vybrať z ucha a priblížiť ho k ústam

Zvuk

A dostávame sa ku kvalite zvuku, ktorá vás určite tiež zaujíma. Slúchadlá majú skvelé basy, stredy sú mierne znížené a výšky sú veľmi čisté, takže vás neťahajú za uši. Ak nie ste úplný audiofil ako ja, tieto slúchadlá určite uspokoja vaše potreby. Znejú mierne nadpriemerne.

Vytrvalosť

Moja osobná skúsenosť je, že samotné slúchadlá, ktoré majú integrovanú 85 mAh batériu, vydržia počúvať 2-3 hodiny. Samotný nabíjací box má potom 700 mAh, takže z neho môžete slúchadlá nabiť ešte asi 10-krát. Ak sa teda chystáte na krátku dovolenku, môžete nabíjací kábel alebo bezdrôtovú nabíjačku nechať doma. Slúchadlá vám vydržia 20-30 hodín.

A to nás privádza k metóde nabíjania. Meizu Pop True môžete nabíjať buď pomocou kábla USB-C na spodnej strane škatule, alebo aj bezdrôtovo. Box je totiž vybavený technológiou bezdrôtového nabíjania. Pomocou kábla USB-C som puzdro na slúchadlá nabil z 0 na 100 % za približne hodinu a pol.

Meizu Pop Pravá výdrž

Cena a miesto nákupu

Slúchadlá sa dajú kúpiť za cenu od 80 dolárov, čo je v prepočte približne 1 800 Kč alebo 70 eur. Niekedy si ich môžete vybrať na AliExpress za 70 dolárov, ale skôr odporúčam obchod GearBest. Tam sú slúchadlá o niečo drahšie a zaplatíte aj niečo navyše za dopravu, ale ak si vyberiete prioritné doručenie, všetky poplatky s prípadným colným odbavením a DPH pôjdu spoločnosti GearBest.

Takže pre vás je suma konečná a nemusíte sa starať o to, či balík skončí u spoločnosti DHL, ktorá vám môže účtovať ďalšie poplatky.

Odkazy, kde si môžete kúpiť slúchadlá:

Záver

Ak ste dočítali až sem, môžem slúchadlá Meizu Pop True s čistým svedomím odporučiť. Možno mi vadí len nie príliš dokonale fungujúci touchpad na slúchadlách, ale inak sú to všetko klady. Na jedno nabitie vydržia pekelne dlho, dizajn škatuľky ani samotných slúchadiel vás nesklame a za polovičnú cenu oproti Apple Airpods sa jednoducho oplatí zaobstarať si ich. Škoda len, že sa nepredávajú v žiadnom z českých obchodov, ale ako som už spomínal, kúpa na GearBest bude určite dobrou voľbou.

Ďalšie užitočné odkazy:

Pozrite si slúchadlá na AliExpress

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.