Mixit Drink [recenzia]: skvelý nápoj, ktorý spoľahlivo zasýti

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Na trhu sú desiatky proteínov a veľká časť z nich je zameraná na kulturistov a silových športovcov. Využitie kvalitného srvátkového proteínu je však oveľa širšie a spoločnosť Mixit prišla s jednou skvelou možnosťou, ktorá ponúka nielen obyčajný proteín, ale oveľa viac. Preto sme sa rozhodli vyskúšať ich Mixit Drink a v našej recenzii sa s vami podelíme o naše postrehy.

Mixit Drink
Publikované: 29. októbra 2021
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
10.0/10
Rozpustnosť
10.0/10
Stráviteľnosť
10.0/10
Zložky
10.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
9.6
z 10 bodov

 

Najlepšiu cenu pre Mixit Drink: Skvelý proteín pre každého? [recenzia] nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Mixit Drink je len proteín, vláknina a ovocie

Mixit Drink možno svojím nutričným profilom úplne neuspokojí niektorých hardcore kulturistov, ale pre rekreačných športovcov a ľudí, ktorí kvôli hektickému dňu nestíhajú jesť tuhé jedlo, je ideálny. Okrem klasického srvátkového koncentrátu (vyrobeného mimochodom najlepšou možnou metódou CFM) obsahuje aj rozpustnú kukuričnú vlákninu. Ovocné príchute v skutočnosti obsahujú lyofilizované ovocie, karamelový variant obsahuje karamelový prášok a čokoládová príchuť, samozrejme, obsahuje čokoládový prášok. Okrem toho v príchutiach nájdete aj komplex 7 tráviacich enzýmov, ktoré zabezpečujú maximálnu využiteľnosť. Žiadne kontroverzné sladidlá ani iné zložky, ktoré by kazili celkový pozitívny dojem

A načo je vôbec vláknina v bielkovinách? Z dvoch jednoduchých dôvodov - po prvé, dokonale vás zasýti a po druhé, poskytuje potravu aj baktériám žijúcim v našich črevách. Okrem pozitívneho účinku samotnej srvátkovej bielkoviny na trávenie tento účinok zvyšuje aj rozpustná vláknina

Ako sa nám páčil Mixit Drink?

Vďaka ústretovému prístupu spoločnosti Mixit k našim nezávislým recenziám sme mali možnosť vyskúšať niekoľko rôznych produktov Mixit Drink a musíme úprimne povedať, že každý z nich mal niečo do seba a nebol ani jeden, ktorý by sa nám nepáčil. Ak by sme však mali vybrať len 3 najlepšie produkty, boli by to:

  • Čučoriedky - Tento nápoj Mixit je vôbec najlepší v našej redakcii. Okrem krémovej konzistencie nás zaujala aj jemná chuť, ktorá dokonale vynikne vo vode aj v mlieku. Vďaka 15 % obsahu čučoriedok je chuť pomerne intenzívna a autentická - najmä ak si uvedomíte, ako chemicky chutia niektoré proteíny, ktoré majú čučoriedkovú príchuť, ale v skutočnosti videli čučoriedky len z lietadla. Okrem čučoriedok môžete v príchuti zaregistrovať aj kokos a banán, čo je príjemné a osviežujúce
  • Slaný karamel - aj slaný karamel bol úplne úžasný a obzvlášť vynikol, keď bol pripravený v mlieku. Vo vode sa môže niekomu zdať trochu nevýrazná, ale nám sa zdala úplne prirodzená, a hoci karamelové príchute môžu byť neznesiteľne presladené a umelé, v prípade Mixitu nám nevadil ani jeden z týchto problémov
  • Maliny - Našu obľúbenú trojicu uzatvára malinový Mixit Drink, ktorý tiež musíme pochváliť za jeho neuveriteľnú ľahkosť, ako aj mimoriadne výraznú chuť, ktorá tentoraz vynikne vo vode aj v mlieku. Tento variant obsahuje 20 % lyofilizovaných malín, ktoré sú v chuti naozaj výrazné a pre milovníkov leta a ovocia je malinový nápoj absolútnou nevyhnutnosťou

Mixit drink má skvelé zloženie a je vhodný aj pre nešportovcov.

Ako sme pripravili nápoj Mixit?

Keď si chcete pripraviť nápoj Mixit, je to úplne jednoduché a rýchle. Stačí naliať 200 ml vody alebo mlieka do šejkra, pridať 4 polievkové lyžice nápoja a chvíľu šejkrom trepať. Táto možnosť je skvelá napríklad vtedy, keď chcete nápoj, ktorý vás rýchlo zasýti na cestách. Ak však máte čas a pripravujete si Mixit Drink doma, môžete si ho ešte vylepšiť. Nám sa osvedčilo používať pri príprave nápoja okrem vody aj jogurt, prípadne môžete pridať ovocie, ktoré sa vo výrobku používa (nám sa napríklad páčila extra porcia čučoriedok v čučoriedkovej verzii). Takto skombinované ingrediencie je dobré rozmixovať tyčovým mixérom a máte kompletnú desiatu, ktorá aj nás, takmer 100-kilových športovcov, dokázala zasýtiť na niekoľko hodín

Kedy sa hodí a kedy nie?

Mixit Drink však nie je pre každého. Je to skvelá voľba pre ženy, pre plechovky a môžu ju bez obáv používať aj deti. Dokonca aj my, športovci, sme to naozaj ocenili a je skutočne príjemné mať produkt, ktorý vás zasýti na tri až štyri hodiny. Nie je to však proteín, ktorý by sme odporúčali napríklad v tesnej blízkosti tréningu, keď príjem vlákniny nemusí byť úplne žiaduci. Koniec koncov, to je dôvod, prečo sme Mixit Drink nezahrnuli do našej zoznam najlepších srvátkových proteínov. Nič to však nemení na tom, že Mixit Drink je nutrične skvelý a hlavne neuveriteľne chutný produkt, ktorý bude vyhovovať aj tým z vás, ktorí považujú bežné proteíny za umelé.

Nech si vyberiete ktorúkoľvek možnosť, určite budete spokojní

Budete si musieť priplatiť, ale tak to je

V porovnaní s klasickými srvátkovými proteínmi nie je Mixit Drink rozhodne lacná záležitosť a 300 gramové balenie zvyčajne nájdete za približne 7 euro. Vzhľadom na to, že odporúčaná dávka môže byť až 60 gramov, znie to pre niektorých naozaj bláznivo. Tento nápoj by sa však nemal považovať za jednoduchý proteín, ale skôr za komplexnú potravinu. Ako MANA alebo Anapur, ktoré sme tiež preskúmané. A na pomery komplexnej potraviny, ktorá prirodzene chutí a spoľahlivo zasýti, to rozhodne nie je prehnané

Najlepšiu cenu pre Mixit Drink: Skvelý proteín pre každého? [recenzia] nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

To je pre dnešnú recenziu všetko! Záver: Mixit Drink síce nie je práve lacná záležitosť, ale je to chutná a zdravá desiata, po ktorej môžete siahnuť kedykoľvek a bez výčitiek. Máte s ním nejaké skúsenosti? Neváhajte a podeľte sa s ostatnými čitateľmi v komentároch! Môžete tam tiež smerovať akékoľvek otázky, na ktoré vám radi odpovieme.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.