MusclePharm Combat Powder - viaczložkový proteín s bezkonkurenčným zložením a chuťou (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Viaczložkové proteíny patria k absolútnej špičke súčasného trhu s doplnkami výživy, hoci stále stoja trochu v tieni bezkonkurenčných srvátkových proteínov. Bolo však dokázané, že uvoľňujú aminokyseliny do tela dlhšie ako akýkoľvek proteín zložený z jednej zložky.

Combat Powder od spoločnosti MusclePharm je dobrou výnimkou, pretože je to jeden z najpopulárnejších proteínov, ktorý svojou popularitou prekonáva dokonca aj mnohé srvátkové proteíny. Preto sme sa rozhodli otestovať ho v dnešnej recenzii. Ako nám chutilo? Sú zdroje bielkovín kvalitné? Čo nám na tom vadilo? To všetko a ešte oveľa viac sa dozviete v našej dnešnej recenzii.

MusclePharm Combat Powder
Publikované: 18. septembra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
8.7/10
Rozpustnosť
9.3/10
Stráviteľnosť
9.1/10
Zložky
9.1/10
Cena
9.2/10
Celkové hodnotenie
9.1
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre MusclePharm Combat Powder
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na úvod treba pripomenúť, že Combat Powder sa umiestnil na jednom z popredných miest v našej porovnanie najlepších viaczložkových proteínových doplnkov, takže ak vás viac ako samotná recenzia zaujíma porovnanie s konkurenciou, nezabudnite sa pozrieť na rebríček.

Zložky bez percentuálneho podielu zdrojov

Ak pravidelne čítate naše recenzie, viete, že vždy najprv rozoberieme zložky, pretože tie sú najdôležitejšie. V prípade prášku Combat od spoločnosti MusclePharm sú použité zdroje bielkovín veľmi dobre zvolené. Stále však existuje porovnanie napríklad s proteínom MPS-5 z Czech Virus, ktorý sme nedávno preskúmalije tu malý nedostatok. Výrobca neuvádza, aké percento ktorého zdroja bielkovín výrobok obsahuje. Ako spotrebiteľ teda máte predstavu o zdrojoch bielkovín, ale neviete, či 90 % je len jeden zdroj. Jednotlivé zdroje však vyzerajú takto:

  • Srvátkový proteínový izolát, ktorý je rýchlym zdrojom bielkovín s minimálnym obsahom laktózy a cukrov.
  • Čiastočne hydrolyzovaný srvátkový proteín, ktorý je veľmi rýchlo vstrebateľný proteín bohatý na aminokyseliny. Jeho účelom po tréningu je stimulovať trávenie a naštartovať syntézu bielkovín.
  • Micelárny kazeín, ktorý je veľmi pomalým zdrojom bielkovín. Uvoľňuje sa v priebehu až 7 hodín, chráni svalovú hmotu pred katabolizmom a postupne zásobuje telo aminokyselinami.
  • Srvátkový proteínový koncentrát, ktorý je najbežnejším a základným zdrojom bielkovín. Vďaka šetrnému výrobnému procesu sú zachované všetky dôležité bioaktívne zložky, takže proteín pomáha nielen budovať svalovú hmotu, ale aj posilňovať imunitný systém.
  • Vaječný bielok, ktorý je jedným z pomalších zdrojov bielkovín, ale má dobré amino spektrum (najmä pokiaľ ide o obsah BCAA a arginínu) a môže pozitívne stimulovať produkciu hormónov

Podobne, pokiaľ ide o zloženie, možno kritizovať aj obsah rôznych emulgátorov a ochucovadiel, ktoré by v kvalitnom doplnku nemuseli byť prítomné. Pri celkovom hodnotení zloženia je však zloženie bielkovín veľmi dobré, vybrané bielkoviny sú vysoko kvalitné, a to je najdôležitejšie.

Zloženie prášku Muscle Pharm Combat

Kúpte za najlepšiu cenu

Chuť, ktorá poteší aj tých najvyberavejších športovcov

Combat Powder sa dodáva v šiestich príchutiach, čo je v porovnaní s mnohými konkurenčnými značkami príjemné plus, pretože si každý nájde niečo pre seba. Zatiaľ sme stihli vyskúšať len tri, ale aj tak sme z nich boli úprimne nadšení. Dôkladnejšie hodnotenie chutí, ktoré sme vyskúšali, vyzerá približne takto:

  • Čokoládová príchuť (9/10 ) ma zaujala natoľko, že som sa rozhodla vyskúšať celé balenie. Chuť je pravdepodobne vďaka menej ako 6 % kakaového prášku veľmi autentická, nie je tu žiadna príliš umelá aróma z bielkovín, ale naozaj chutí ako čokoláda. V porovnaní s MPS-5, ktorý sme nedávno preskúmali, nie je čokoláda taká intenzívna, ale určite si tento doplnok po tréningu vychutnáte. Dávam chuť 9 bodov z 10
  • Jahodová príchuť (8/10 ) nebola taká dobrá ako čokoládová, ale aj tak mi chutila. Ak mám byť úprimná, nie som veľkým fanúšikom ovocných variantov proteínov, vždy mi pripadajú oveľa viac umelé ako osvedčené kakaové alebo vanilkové. Jahodová príchuť už vyzerá ostro ružovo, a preto trochu neprirodzene. Na druhej strane, ak máte radi jahodový koktail, táto príchuť vás úplne ohúri, pretože presne to pripomína. Chutí síce trochu sladšie ako čokoláda, ale verím, že si aj tak nájde svojich priaznivcov. Jahoda si zaslúži 8 z 10.
  • Príchuť cookie (9/10 ) bola príchuťou, ktorej som sa spočiatku obával, pretože moje predchádzajúce skúsenosti (napríklad s rovnakou príchuťou od Extrifitu) boli nevýrazné. Spoločnosť MusclePharm však vytvorila chutnú príchuť, ktorá má rozhodne čo ponúknuť a vôbec nie je umelá, na dne šejkra sa usadzujú kúsky sušienok a celkovo je chuť veľmi vyvážená. Dávam mu 9 bodov z 10.
sEBASTIAN'S Flavour Review
Na hodnotenie príchutí sme pozvali aj nášho druhého redaktora Sebastiana, ktorý testoval rovnaké príchute:
  • Čokoládová príchuť chutila veľmi príjemne, v porovnaní s inými proteínmi nemá žiadnu umelú pachuť, čo je určite veľké plus. Ak ste fanúšikom klasických chutí, ako je kakao a vanilka, nebudete sklamaní. Čokoládový variant si zaslúži 9 bodov z 10.
  • Jahodová príchuť chutí trochu viac umelo ako predchádzajúca čokoládová príchuť. Ako to už býva, proteín má umelú ružovú farbu a chutí ako jahodový puding zo školskej jedálne. Ak vám to však nevadí a máte radi sladké proteíny, určite stojí za vyskúšanie. Jahodová príchuť si zaslúži solídnych 7 bodov.
  • Zo všetkých uvedenýchpríchutí ma najviac oslovilapríchuť cookies . Opäť sa nevyskytuje žiadna umelá pachuť, ktorá je pri podobných príchutiach veľmi častá. Naopak, bielkoviny chutili veľmi jemne a príjemne. Príchuť cookies odo mňa dostáva 9 bodov z 10.

Príchute prášku Muscle Pharm Combat

Bezproblémová príprava a rozpustnosť

Pokiaľ ide o prípravu bielkovín, nemali sme jediný problém. Combat Powder sa rozpustil bez akýchkoľvek problémov, nijako sa nelepil ani nepenil. Na prípravu som použila 300 ml vody, čo považujem za optimálne, pretože vďaka tomu nebol proteín ani príliš sladký, ani mdlej chuti. Jedine pri príchuti cookies sa na dne šejkra usadzovali celé kúsky, ale to nebol žiadny problém, stačilo šejkrom trochu zatriasť a kúsky sa okamžite rozptýlili.

Príprava prášku Muscle Pharm Combat

Veľmi dobrá hodnota za peniaze

Keď sme vytvorili našu rebríček najlepších šejkrov s viacerými zložkamizistili sme, že MusclePharm Combat Powder je jedným z najlacnejších proteínov na trhu. Jedna porcia vás vyjde približne na 15 libier, čo je cena, ktorou sa môže pochváliť len málo proteínov a žiadny z nich nie je takejto kvality. Aj preto proteín odporúčame nielen študentom, ktorí chcú ušetriť a nechcú všetky svoje financie vtesnať do doplnkov.

Cenová tabuľka pre MusclePharm Combat Powder
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Vzorky prášku Muscle Pharm Combat

Záverečné hodnotenie proteínu

Muscle Pharm Combat Powder Protein hodnotíme veľmi pozitívne. Zloženie je až na drobné nedostatky veľmi dobré, vybrané proteíny sú kvalitné a nie je sa na čo sťažovať. Najmä ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že ide o jeden z najlacnejších proteínov na trhu. Takže je to určite dobrá voľba nielen pre študentov, ale pre všetkých, ktorí nechcú investovať celú svoju výplatu do doplnkov, ale stále požadujú kvalitné doplnky.

No a to je všetko, čo sa týka našej dnešnej recenzie, ak máte s týmto proteínom nejaké skúsenosti, nezabudnite sa o ne podeliť v komentároch. Neváhajte nám položiť akékoľvek otázky, radi vám na ne odpovieme.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.