MyProtein Active Women: kvalitný multivitamín pre ženy?

Posledná úprava: 15. októbra 2022

Keďže multivitamíny sú v súčasnosti medzi profesionálnymi a kondičnými športovcami obľúbenejšie ako kedykoľvek predtým, v podstate každá značka výživových doplnkov má dnes svoj vlastný multivitamín. Aby sa odlíšili od konkurencie, musia často prísť s niečím novým, exkluzívnym a originálnym.
Značka MyProtein sa preto rozhodla vymyslieť multivitamíny špeciálne pre mužov a ženy. V tejto recenzii sa bližšie pozrieme na ten, ktorý je určený pre ženy s magickým názvom Active Women. Čo si o tom myslíte? Je vôbec potrebné takto deliť doplnky? A oplatí sa investovať do tohto multivitamínu? Ak sa vám tieto otázky pýtajú, neprestávajte čítať, pretože v tejto recenzii nájdete odpovede.

MyProtein Active Women
Publikované: 15. októbra 2022
Upravené: 15. októbra 2022
Autor recenzie: Radim Kostura
Kategória: Vitamíny, minerály
Kvalita surovin
5.5/10
Dávkovánie
9.0/10
Velikost balenie
9.0/10
Složení
5.6/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
7.4
z 10 bodov

 

Najlepšiu cenu pre MyProtein Active Women nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Samozrejme, MyProtein nie je jediná značka, ktorá sa rozhodla vytvoriť doplnky špeciálne pre ženy. Ďalšou takouto značkou je známa spoločnosť GymBeam. Na ich oficiálnej webovej stránke nájdete nielen multivitamíny pre ženy, ale aj spaľovače tukov alebo tzv. kozmetické nápoje. To všetko pod názvom "PinkBeast".

Na prvý pohľad bezkonkurenčná kompozícia, ale...

Celkovo 32 účinných látok robí z Active Women na prvý pohľad naozaj úžasný multivitamín, ktorý by si mala zaobstarať každá žena bez rozmýšľania. A vlastne sa niet čomu čudovať, naozaj tu nájdeme v podstate všetky dôležité látky pre ľudské zdravie. Čo sa týka vitamínov, nechýbajú vitamíny A, C, D, E, K ani vitamíny B1, B2, B5, B6, B7, B9 a B12. Z minerálov sú to najmä zinok, vápnik, železo, meď, selén, horčík a chróm.
Ak ste doteraz napočítali len 19 účinných látok, počítali ste správne. V Active Women je toho oveľa viac. Okrem vitamínov a minerálov obsahuje aj výťažky z kórejského ženšenu a hroznových jadierok, antioxidanty vo forme citrusových bioflavonoidov, kyselinu alfa-lipoovú, betakarotén a koenzým Q10.
To však nie je všetko. Okrem toho sú tu aj tráviace enzýmy papaín, bromelaín, lipáza a amyláza a v neposlednom rade inozitol, ktorý môže mať pozitívny vplyv na ovuláciu, pravidelnosť menštruačného cyklu a funkciu vaječníkov u žien. Okrem toho je väčšina vitamínov a minerálnych látok prítomná v množstve, ktoré viac-menej zodpovedá priemernej odporúčanej dennej dávke.
V ideálnom prípade by som tu recenziu zloženia ukončil slovami, že ide o jeden z najlepších multivitamínov na trhu vôbec, a všetci by sme boli viac než spokojní. Ale ako to už pri skvelo vyzerajúcich produktoch býva, nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Hoci zloženie niektorých výrobkov, tento nevynímajúc, sa môže na prvý pohľad zdať absolútne bezchybné, vždy je potrebné venovať pozornosť forme jednotlivých látok.
Bohužiaľ, práve tu začína vzorec Active Women trochu upadať. Prevažná väčšina minerálov sa tu nachádza v anorganických, a teda pre naše telo málo užitočných formách, ako sú sírany, chloridy alebo oxidy. Čestnou výnimkou je pikolinát chrómu. A že je Active Women určený výlučne pre ženy? Na tom nezáleží. Ak sa pozrieme na zloženie mužskej alternatívy s názvom Alpha Men, v skutočnosti neuvidíme žiadny rapídny rozdiel.

Active Woman vitamíny pro ženy

Príjemné, ale trochu problematické dávkovanie

Výrobca odporúča užívať jednu tabletu denne, najlepšie s jedlom. Jedno balenie 120 tabliet by vám malo vydržať približne štyri mesiace. Čo je veľmi príjemná dávka, ktorá sa do určitej miery určite oplatí. Má to však háčik.
Okrem toho, že prevažná väčšina minerálov v Active Women je obsiahnutá v anorganickej, a teda pre naše telo takmer nepoužiteľnej forme, je tu ešte jeden problém. Minerály zle reagujú s bielkovinami, a preto by sa v závislosti od ich formy mali prijímať buď nalačno, alebo pred spaním. Bohužiaľ, to celkom nezodpovedá odporúčanému dávkovaniu, ktoré zdôrazňuje užívanie lieku Active Women s jedlom. Prečo je to tak? Mohli by to byť vitamíny.
Lipofilné vitamíny v skutočnosti potrebujú tuky na správne a účinné vstrebávanie v našom tele. Preto by sme ich na rozdiel od minerálov mali prijímať s jedlom. Keďže je to však neduh prevažnej väčšiny doplnkov stravy obsahujúcich vitamíny aj minerály, v podstate sa s tým nedá nič robiť. Alebo môže?

NÁŠ TIP
Tento problém má predsa len jedno riešenie. Ak sa naozaj chcete vyhnúť problematickému dávkovaniu vitamínov a minerálov, určite si pozrite doplnky výživy Nutrend. Práve táto značka sa s týmto problémom vysporiadala dokonale, keď sa rozhodla rozdeliť vitamíny a minerály do dvoch rôznych tabliet.

Cenová dostupnosť

Balenie 120 tabliet je v súčasnosti dostupné na oficiálnej webovej stránke MyProtein za 479 Kč. Jedna dávka vás bude stáť menej ako 4 Kč. Cena je viac ako príjemná a neprekvapilo by ma, keby ste si za ňu bez váhania kúpili Active Women. Len pre porovnanie uvediem, že rovnako veľké balenie veľmi obľúbeného multivitamínu Nexgen od značky Reflex je cenovo ešte o niečo lacnejšie. Dokonca sa veľmi dobre umiestnil v našom porovnaní najlepších multivitamínov.

Najlepšiu cenu pre MyProtein Active Women nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Konečný verdikt

Ako teda nakoniec hodnotím MyProtein Active Women? Celkom neprekvapivo musím konštatovať, že ide o celkom solídny multivitamín, v ktorom nájdete v podstate všetky látky dôležité pre optimálne zdravie človeka. Problémom je však samotný fakt, že veľká časť týchto látok je obsiahnutá v anorganických látkach, a preto nie sú pre človeka veľmi užitočné.
Ak by som mal naozaj odporučiť multivitamín, bol by to pravdepodobne už spomínaný Nexgen od spoločnosti Reflex alebo multivitamín a multiminerál od spoločnosti Nutrend. Aj keď sú obe o niečo drahšie, podľa môjho názoru sú to oveľa premyslenejšie doplnky.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.