MyProtein Flavdrops - moderný spôsob sladenia? (Recenzia)

Posledná úprava: 9. júla 2021

V súčasnosti sú čoraz populárnejšie bezkalorické sirupy, dochucovadlá, omáčky a iné potraviny. Preto som sa rozhodol pozrieť sa na tieto produkty a zistiť, či naozaj stoja za to, alebo sú to len marketingové triky.

Prvou bezkalorickou príchuťou, ktorú som si vybrala, boli obľúbené Flavdrops od známej spoločnosti Myprotein.

MyProtein Flavdrops
Publikované: 29. novembra 2020
Upravené: 9. júla 2021
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Potraviny
Chuť
8.1/10
Počet príchutí
9.7/10
Použiteľnosť
7.1/10
Zložky
8.2/10
Cena
9.7/10
Celkové hodnotenie
8.6
z 10 bodov

Flavdrops som testoval naozaj dlho a veľmi dôkladne. V dnešnej recenzii sa dozviete, či sa oplatí investovať do týchto produktov, ktoré sľubujú "jednoduchšiu" stravu a dokážu zahnať chuť na sladké bez výčitiek a nadbytočných kalórií.

-

Na čo slúžia kvapky Flavdrops?

Flavdrops od spoločnosti Myprotein sa používajú predovšetkým na dochutenie nápojov a jedál. Prišli na trh, aby uľahčili chudnutie ľuďom, ktorí majú chuť na sladké. Flavdrops preto predstavujú skvelú alternatívu sladenia stravy, pretože neobsahujú žiadne kalórie.

V súčasnosti sa tento trend značne rozšíril a v súčasnosti môžeme nájsť stovky receptov a nápadov, ako používať Flavdrops. Môžu sa použiť na ochutenie ovocných alebo mliečnych proteínových kokteilov, môžu sa pridať do jogurtu alebo tvarohu, prípadne sa môžu pridať do náročnejších receptov, ako je tvarohový koláč alebo iné sladké dezerty.

Náš tip
Vyskúšajte Flavdrops aj v pečených receptoch. Teraz pred Vianocami ich môžete vyskúšať vo fitness cukrovinkách.

-

Zložky

Zloženie Flavdrops sa v jednotlivých variantoch veľmi nelíši, preto som sa rozhodla opísať ich všeobecnejšie.

Hlavnými zložkami, ktoré sa používajú v prípravku Flavdrops, sú arómy a dochucovadlá. V závislosti od zvolenej príchute môžu byť tieto zložky prírodné alebo umelé. Oba varianty sú pre človeka úplne neškodné a nijako neovplyvňujú produkty.

Sladidlo použité v prípravku Flavdrops je sukralóza. O tomto sladidle ste už určite počuli na našej webovej stránke, písala som o ňom už mnohokrát. Je to veľmi obľúbené sladidlo, ktoré nájdete takmer všade. Niektoré štúdie tvrdia, že nadmerná konzumácia sukralózy spôsobuje nadmerné zadržiavanie vody v tele alebo dokonca zhoršuje trávenie potravy, avšak vy ako pravidelný užívateľ sa týchto účinkov nemusíte obávať. Museli by ste skonzumovať neuveriteľné množstvo tohto sladidla, aby malo negatívny vplyv na vaše telo.

Niektoré z vybraných príchutí obsahujú farbivá ako karamel, šafran, citrón, červená repa, kurkumín a mnohé ďalšie. Takmer všetky farbivá sú prírodného pôvodu (výnimkou sú jahodová a malinová príchuť), čo je najlepšia možnosť. Pri vybranej príchuti čokoláda nájdeme v zložení nešpecifikované množstvo kofeínu, preto by som ocenil, keby výrobca aspoň napísal, aké množstvo sa tu nachádza.

Z ingrediencií Flavdrops sú tieto body najviac chránené a teraz sa môžeme vrhnúť priamo na chuť.

-

Recenzie príchutí Flavdrops

Dostávame sa k tomu hlavnému, prečo si vlastne kupujeme Flavdrops, a to je chuť

Na úvod musím povedať, že som vôbec nečakal nič chutné, práve naopak. Očakával som veľmi chemickú alebo nevýraznú chuť. Napriek tomu ma výrobok nakoniec príjemne prekvapil, pretože chuť všetkých variantov bola absolútne prirodzená a v žiadnom z nich som sa nestretol s prehnanými chemickými podtónmi.

Vyskúšala som Flavdrops v mnohých potravinách a nápojoch, ale najviac mi chutili v gréckom bielom jogurte, ktorý dokonale ochutili. Mne osobne najviac chutila vanilka, jahoda a lieskový oriešok, avšak tento názor môže byť veľmi subjektívny.

Príchute som testoval väčšinou v 300 gramovom množstve bieleho jogurtu, do ktorého som vždy pridal 10 kvapiek Flavdrops:

  • Čokoláda (7/10 ) nie je príliš silná a chutí skôr ako slabšie grano, ale konečný výsledok nie je vôbec zlý. Odporúčam do tejto príchute pridať 100% kakao a získate dokonalú bohatú čokoládovo sladkú chuť.
  • Karamel (6/10 ) ma dosť sklamal, po otvorení balíčka bola cítiť príjemná lákavá vôňa, ale po pridaní do jogurtu bola chuť ťažko identifikovateľná. Bolo cítiť len silný sladký podtón, ale príchuť karamelu bolo takmer nemožné nájsť.
  • Jahoda (9/10 ) je nepochybne jednou z najúspešnejších príchutí. Keď sa pridá do bieleho jogurtu, vznikne typický jahodový jogurt, aký poznáte z obchodu. Chuť je úplne prirodzená.
  • Arašidové maslo (5/10 ) je príchuť, ktorej nie som veľkým fanúšikom. Vôňa a chuť nie sú veľmi výrazné a po arašidovom masle nie je ani stopy. Ak si však často pripravujete kašu s arašidovým maslom alebo chcete zvýšiť chuť arašidového masla iným spôsobom, môže to byť pre vás tá správna voľba.
  • Veľmi obľúbený jejavorový (7/10 ) alebo javorový sirup. Na úvod by som mal povedať, že chuť javorového sirupu nemám veľmi rád, ale aby som zachoval objektívny pohľad, vôňa a chuť javorového sirupu je naozaj veľmi dobre rozpoznateľná. Milovníci si ju určite vychutnajú.
  • Maslový koláčik (5/10), tento koláčik zaraďujem až k príchuti arašidového masla. Vôňa ani chuť nie sú vôbec výrazné, sú skôr chemické a chuťovo je to skôr prepadák. Musel som sa prinútiť vyskúšať túto chuť viac ako raz.
  • Cheesecake (6/10 ) ma príjemne prekvapil. Od tejto príchute som veľa neočakával, ale musím povedať, že som si jej testovanie veľmi užil. Chuťovo mi okamžite pripomenul pravú, nefalšovanú chuť tvarohového koláča, ako ho poznáme z obchodu. Na nápoje, jogurty alebo tvaroh ho veľmi neodporúčam, ale ak chcete pripraviť tvarohový koláč zdravším spôsobom, je to ideálna voľba.
  • Arašidová (9/10) je tiež jednou z najúspešnejších príchutí. Výsledná chuť po pridaní do jogurtu bola nádherne prirodzená, orechová. Nemal žiadnu chemickú pachuť. Navyše, ak zmiešate orechovú a čokoládovú príchuť, získate úplne identickú chuť Nutelly v zdravšej forme.
  • Marcipán (7/10 ) bol skôr sklamaním. Neodporúčam ho užívať samostatne, ak nemáte veľmi radi marcipánovú príchuť. Mňa osobne marcipán nenadchol, ale na druhej strane si myslím, že si určite nájde svoje miesto v receptoch. Po ochutnaní je marcipánová chuť ľahko rozpoznateľná.
  • Vanilka (9/10 ) je rozhodne moja najobľúbenejšia zo všetkých testovaných príchutí. Vanilková príchuť je úplne identická a po zmiešaní s jogurtom vytvára doslova vanilkový termix. Nie je tu žiadna chémia, práve naopak. Chuť je úplne prirodzená. Tento variant určite odporúčam na všetky druhy použitia (recepty, tvaroh, jogurt atď.).
  • Biela čokoláda (8/10 ) bola tiež veľmi dobrá. Vôňa a chuť sú jemné a prirodzené. Po zmiešaní s jogurtom vznikla jedinečná kombinácia. Tohto variantu by som sa nebál ani v budúcnosti a určite sa k nemu ešte vrátim.
Náš tip
Testujte a kombinujte rôzne príchute. Predstavivosti sa medze nekladú a môžete nájsť nekonečné množstvo spôsobov, ako ochutiť svoje obľúbené jedlá. Vyskúšajte čokoládu s lieskovými orieškami alebo vanilku s jahodami.

-

Sú Flavdrops drahé?

Za jednu malú 50 ml fľaštičku zaplatíte približne 150 Kč. Aj pri častej konzumácii vám jedno sladidlo Flavdrops vydrží niekoľko týždňov alebo mesiacov. V celkovom mesačnom rozpočte sa Flavdrops úplne stratí.

Preto je z môjho pohľadu pomerne lacnou investíciou, ktorá osladí neochutené výrobky a spríjemní akúkoľvek stravu.

Cenová tabuľka pre MyProtein Flavdrops
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 5,70
Cena:  € 5,72
Cena:  € 6,99

Záverečné hodnotenie

Nakoniec sa dostávame k poslednej otázke. Oplatí sa teda investovať do Myprotein Flavdrops? Pre mňa určite áno. Pred testovaním som sa sám prikláňal k názoru, že ide o zbytočnú investíciu, ktorá nie je potrebná pre zdravý životný štýl, čo je pravda.

Niektoré príchute sú však naozaj tak veselé, že by bola škoda ich nevyužiť. Ja sama ich v súčasnosti rada používam a je celkom príjemné kombinovať rôzne príchute, keď mám na výber z toľkých možností.

Produkty tohto zamerania určite nie sú pre každého, ale chápem, prečo sú v súčasnosti čoraz obľúbenejšie. A čo sa týka ingrediencií, chuti a ceny? Napriek niekoľkým drobným nedostatkom nemám MyProtein Flavdrops takmer čo vytknúť. Myslím, že je to skvelá kúpa, ktorú nakoniec nebudete ľutovať.

A to je z dnešnej recenzie všetko. Ak máte obľúbenú alebo inú obľúbenú značku Flavdrops, neváhajte a napíšte nám do komentárov.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.