Namaximum WPC 80 CFM - Ako dobrý je proteín za 249 Kč? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

V súčasnosti je z nepochopiteľných dôvodov veľkým trendom šetriť peniaze aj na vlastnej výžive, čo niektorí výrobcovia využívajú. Je možné nájsť kvalitný doplnok v takýchto lacných doplnkoch? A ako obstáli proteíny NaMaximum, ktoré patria medzi najlacnejšie vôbec? Na to sme sa pozreli v dnešnej recenzii.

Namaximum WPC 80 CFM
Publikované: 29. septembra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
8.2/10
Rozpustnosť
7.9/10
Stráviteľnosť
9.5/10
Zložky
8.5/10
Cena
10.0/10
Celkové hodnotenie
8.8
z 10 bodov

Kúpte si ho za najlepšiu cenu

A na úvod treba zdôrazniť, že napriek veľmi nízkej cene sa proteín WPC80 dokázal umiestniť v našej porovnanie najlepších proteínových produktov na trhu, takže ak vás skôr ako samotná recenzia zaujíma porovnanie s najlepšími produktmi, určite navštívte aj náš rebríček.

Úplne bezpečný vzorec, do ktorého nie je problém investovať

Je mi jasné, že pred touto recenziou existovali dva tábory ľudí. Tí, ktorí by si proteín za 250 libier nikdy nekúpili, a tí, ktorí ho kupujú pravidelne. A hoci často stojím na opačnej strane, pokiaľ ide o iné spoločnosti, rád sa postavím aj za NaMaximum. Srvátkové bielkoviny pre niektoré výrobky spoločnosti dodáva spoločnosť Volac, ktorá je dodávateľom mnohých popredných svetových značiek. Za zmienku stoja giganti ako SizeAndSymmetry alebo Yamamoto Nutrition. Problémom je, že tieto spoločnosti chcú za svoje výrobky podstatne viac peňazí.

Aby som mal potvrdenie od odborníkov, konzultoval som tento proteín s niekoľkými poprednými českými odborníkmi na suplementáciu a bolo mi povedané, že proteíny tejto spoločnosti skutočne dosahujú dobré nutričné hodnoty nielen z hľadiska obsahu bielkovín, minimálneho obsahu sacharidov a tukov, ale sú bohaté aj na mikroživiny. Okrem toho ide o CFM variant proteínov, ktorý propagujú všetci, takže ani z hľadiska výrobného procesu nemohol výrobca svoj výrobok nijako podvádzať. Pokiaľ ide o zloženie bielkovín, nie je sa na čo sťažovať. Neochutený variant neobsahuje nič iné ako takto upravený proteín, v ochutených príchutiach nájdete arómu a netoxické sladidlo sukralózu.

Vzorec Namaximum WPC 80 CFM

Bohužiaľ, proces prípravy zhoršuje vysoká penivosť

Ak je niečo, čo nesmiem vynechať z dnešnej recenzie, tak je to vysoká penivosť. Pri ochutených príchutiach som si to až tak nevšimla, ale prírodný variant sa pri príprave v šejkri naozaj extrémne napenil. Najprv sa proteín nechcel rozpustiť a stále sa zhlukoval, ale keď sme ho konečne premiešali, pena dosiahla okraj šejkra. Napriek tomu nás to nijako neodradilo, pretože penivosť bola pri ochutených variantoch oveľa menšia a ničomu neprekážala, pretože proteín sa dal stále bez problémov vypiť.

Jednu dávku som rozpustila v 300 ml vody, aby som mohla WPC80 porovnať s inými proteínmi, ktoré som predtým testovala, ale niektoré príchute by si v tomto prípade zaslúžili trochu viac vody, pretože sú dosť sladké.

Príprava Namaximum WPC 80 CFM

Chute, ktoré nepotešia, ale ani neurazia

Vyskúšali sme Protein WPC 80 CFM vo všetkých piatich dostupných príchutiach (Natural, Mocca, Chocomilk, Butter Cookies a Caramel Coffee) a naše dojmy sa veľmi líšia. Zatiaľ čo niektoré príchute nás úplne ohromili, iné nám pripadali veľmi umelé a presladené. Naše celkové hodnotenie jednotlivých príchutí teda vyzerá približne takto:

  • Príchuť Chocomilk (9,5/10 ) bola rozhodne najlepším možným variantom, ktorý som ochutnala. Musím priznať, že som sa tejto príchute spočiatku dosť bála, ale bola to jediná príchuť, ktorá mi nepripadala presladená a paradoxne ani umelá. Chutila príjemne, zhruba ako kombinácia vanilky a bielej čokolády. Mala krémovú konzistenciu a táto chuť sa mi veľmi páčila. Preto ho hodnotím 9,5 z 10.
  • Neochutená verzia (7/10 ) je vhodná skôr na pečenie alebo rôzne proteínové úpravy ako na bežnú konzumáciu, ale ani po rozmiešaní v šejkri nebola vyslovene zlá. Chuť samozrejme veľmi pripomína mlieko, ktoré bolo zriedené vodou, ale aspoň nepôsobí umelo a presladene, čo sa nedá povedať o ostatných príchutiach. Preto mu dávam 7 bodov z 10.
  • Osobne by somButter Cookies (6,5/10 ) zaradil niekde do stredu nášho porovnania. Za veľkú výhodu považujem relatívne dobrú chuť, pretože maslové sušienky nám skutočne pripomínali maslové sušienky, dokonca ani proteín nebol taký sladký. Náš celkový dojem však bohužiaľ kazí umelá pachuť, ktorá je už trochu výraznejšia. V porovnaní s ostatnými príchuťami však nie je vôbec zlá. Preto dávam maslovým sušienkam 6,5 bodu z 10.
  • Karamelová káva (6/10 ) mi na prvý pohľad pripomínala karamelový variant proteínu CFM Evolution od spoločnosti Prom-In. Po rozpustení v 300 ml vody však cítil oveľa viac umelú vôňu a aj chuť dosť vzdialene pripomínala karamel. A keď sa k tomu pridala chemická pachuť, tento variant si od nás nezaslúži viac ako 6 bodov.
  • Mocca (5/10 ) bola chuť, ktorú som veľmi ťažko rozpoznával. Je pre mňa dosť ťažké definovať, čo mi táto chuť pripomínala, pretože som vnímal len veľmi sladkú chuť s umelou príchuťou. Ak používate viac vody a nevadí vám viac umelých príchutí, potom verím, že vás Mocca zaujme. Nebol som však spokojný, a preto ho hodnotím 5 bodmi.

Príchute Namaximum WPC 80 CFM

Cena tak nízka, že jej neodoláte

Ak je niečo, čo robí WPC80 najlepším proteínom na trhu, je to nepochybne cena. Za kilogramové neochutené balenie zaplatíte 249 Kč, za ochutený variant o 50 Kč viac. Bohužiaľ, ochutené proteíny nie sú k dispozícii v dvojkilogramovom variante, čo považujem za malé mínus. Vzhľadom na nízku cenu sa však stále oplatí kúpiť viac kilogramov ako väčšie balenie od iného výrobcu.

Kde kúpiť tento proteín najlacnejšie?

Namaximum WPC 80 CFM Review

Záverečné hodnotenie - rozhodne nie je absolútnou špičkou, ale pre študentov je skvelou voľbou

Nemá zmysel si klamať, že tento proteín patrí k absolútnej špičke na trhu. Chýbajú mu tráviace enzýmy, ktoré už lepšie proteíny majú, a mnohí športovci by ocenili prídavok glykozidov steviolu alebo aspoň minimálne zastúpenie srvátkového izolátu.

Stále však hovoríme o proteíne, ktorý stojí 250 Kč a za túto cenu je, myslím, viac než prijateľný. A práve preto si myslím, že je to určite najlepšia možná voľba pre každého z vás, kto nechce zbytočne míňať na doplnky. Ak vám však nevadí priplatiť si za kvalitu, určite existujú lepšie možnosti.

Videorecenzia proteínu Namaximum WPC 80:

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.