Nitro Virus: Oplatí sa investovať do nitrátov? [recenzia]

Posledná úprava: 8. júla 2022

Asi nikoho neprekvapí, že značka Czech Virus je v našej krajine mimoriadne obľúbená. Nemalo by to tak byť, keďže sponzoruje také veľké mená ako Pavel Beran a Jiří Tkadlčík. Popularita tejto značky však ide ruka v ruke s kvalitou jej výrobkov. Ide o značku, ktorá sa neustále snaží zlepšovať svoje výrobky, ale aj vymýšľať množstvo nových. Jedným z takýchto nových produktov je Nitro Virus. Ide o nový výrobok s obsahom dusičnanov, ktoré zatiaľ nie sú na českom trhu veľmi dostupné. O čo vlastne ide a ako na nás tento produkt zapôsobil? To sa dozviete v tejto recenzii.

Czech Virus Nitro Virus
Publikované: 8. júla 2022
Upravené: 8. júla 2022
Autor recenzie: Radim Kostura
Kategória: Nakopávače
Efekt
7.0/10
Dávkovánie
8.0/10
Balenie
9.0/10
Zloženie
7.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnotenie
8.0
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Czech Virus Nitro Virus
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 21,60
€ 20,52 s kupónom
Cena:  € 22,57
€ 21,44 s kupónom
Cena:  € 24,90

Čo sú to dusičnany a na čo sa vlastne používajú?

Jednoducho povedané, dusičnany sú látky, ktoré sa nachádzajú v zelených listoch a ktoré pozitívne ovplyvňujú čerpanie svalov. Ale samozrejme, nie je to také jednoduché. Nitráty, alebo ak chcete dusičnany, sú látky, ktoré sa v našom tele po konzumácii postupne menia na oxid dusnatý. Oxid dusnatý je molekula, ktorá má mnoho zdravotných výhod vrátane prevencie vzniku krvných zrazenín, ktoré spôsobujú infarkty a mŕtvice.
Oxid dusnatý je v skutočnosti takzvaný vazodilatátor. To znamená, že prostredníctvom rozširovania a uvoľňovania ciev pomáha regulovať tok krvi a živín v našom tele. Môže teda nielen znižovať krvný tlak u ľudí trpiacich hypertenziou, ale aj pozitívne ovplyvňovať svalovú pumpu a v neposlednom rade oddialiť svalovú únavu.
Samozrejme, okrem dusičnanov poskytujú podobné výhody aj látky ako arginín a citrulín, ktoré tiež podporujú tvorbu oxidu dusnatého. Z hľadiska svalovej vytrvalosti však niektoré štúdie preukázali vyššiu účinnosť nitrátov. Ich mechanizmus účinku je mierne odlišný od mechanizmu účinku arginínu.
Zatiaľ čo syntéza arginínu na oxid dusnatý sa uskutočňuje pomocou enzýmov NOS, ktorých množstvo klesá s intenzitou záťaže v dôsledku spotreby kyslíka, syntéza dusičnanov na oxid dusnatý tieto enzýmy nevyžaduje. Preto sa zdá, že suplementácia dusičnanmi je oveľa účinnejšia ako suplementácia arginínom na podporu svalovej vytrvalosti. Dusičnany preto môžu byť veľmi praktickou látkou, ktorá môže okrem zdravia pozitívne ovplyvniť aj váš tréning.

Nitro Virus je produkt určený predovšetkým na prekrvenie počas tréningu.
Nitro Virus je produkt určený predovšetkým na prekrvenie počas tréningu.

Jedinečné zloženie a dávkovanie

Jedna vegánska kapsula obsahuje 500 mg extraktu z červenej repy s desiatimi percentami dusičnanov. Celkovo teda nájdete 50 mg dusičnanov. Namiesto zjedenia celej červenej repy môžete pre požadovaný účinok prehltnúť niekoľko kapsúl Nitro Vir. Výrobca potom dáva na výber z troch možných dávok lieku Nitro Vir.
Základná dávka je jedna kapsula raz denne, t. j. 50 mg nitrátov. Rozšírená dávka sú štyri kapsuly denne, čo zodpovedá 200 mg dusičnanov, a takzvaná dávka HARDCORE je osem kapsúl denne, čo predstavuje celkovo 400 mg dusičnanov. Kapsuly by sa mali užiť približne tridsať minút pred fyzickou aktivitou.
Vďaka fantastickému desaťpercentnému obsahu dusičnanov som osobne pocítil veľké napumpovanie už pri užití štyroch kapsúl asi pol hodiny pred tréningom. Samozrejme, vyskúšal som aj takzvané HARDCORE dávkovanie, teda osem kapsúl. Hoci výsledok bol jednoznačne skvelý, v porovnaní so štyrmi kapsulami to nebol až taký veľký rozdiel.
V žiadnom prípade neodporúčam menej ako štyri kapsuly. V takýchto prípadoch som zistil, že čerpanie je viditeľne nižšie. Pokiaľ ide o oddialenie únavy, musím priznať, že som necítil žiadny účinok, ani keď som užíval osem kapsúl. V tejto súvislosti je však potrebné dodať, že dusičnany môžu na každého pôsobiť trochu inak. Takže vaše skúsenosti sa môžu a pravdepodobne aj budú výrazne líšiť od mojich.
Okrem extraktu z červenej repy obsahuje Nitro Virus aj látku typickú pre kapsulové doplnky, a to rastlinný stearan horečnatý. Ide o pevnú bielu látku vyrobenú z rastlinných tukov, ktorá slúži práve ako plnivo pri výrobe kapsúl a tabliet. Z hľadiska zloženia je Nitro Virus pomerne jedinečným doplnkom, ktorý na našom trhu nenájdete. Otázkou však zostáva, či sa investícia do nej naozaj oplatí.

Náš tip: Červená repa samozrejme nie je jediná zelenina bohatá na dusičnany. Vysoký obsah dusičnanov majú aj zeler, špenát, pór, rukola a hlávkový šalát.

Veľkosť balenia a cena

 Jedna dávka štyroch kapsúl vás bude stáť menej ako pol eura. Nitro Virus môžete získať za veľmi príjemnú cenu. To, čo ho robí trochu škrabľavým, je množstvo účinných látok. Ak sa budem držať porovnania s MS3/S Pump, Nitro Virus nemá najmenšiu šancu.
Kým pumpa MS3/S má desať účinných látok, Nitro Virus obsahuje iba jednu. Takže to nechám na vás, aby ste to posúdili. Osobne by som uprednostnil o niečo drahšie, ale z hľadiska účinných látok komplexnejšie čerpadlo vo forme čerpadla MS3/S. Aj keď uznávam kvalitu Nitro Vir, jeho účinnosť nebola taká presvedčivá, ako som dúfal, že bude.

Cenová tabuľka pre Czech Virus Nitro Virus
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 21,60
€ 20,52 s kupónom
Cena:  € 22,57
€ 21,44 s kupónom
Cena:  € 24,90

Konečný verdikt

Zhrnuté a podčiarknuté, Nitro Virus je jednoznačne zaujímavý doplnok s jedinečným vzorcom, ktorý ponúka celý rad zdravotných výhod. Ak by som si však mal vybrať medzi Nitro Virus a iným nakopávačom, pravdepodobne by som radšej siahol po niečom tradičnejšom. V skutočnosti predtréningové pumpy bez stimulantov v drvivej väčšine prípadov obsahujú oveľa viac účinných látok, vďaka čomu sa mi investícia do nich zdá oveľa výhodnejšia napriek vyššej cene.
Ak však práve uvažujete o tom, že by ste Nitro Vir vyskúšali, určite by som vás od toho neodrádzal. Stále je to zaujímavý doplnok, ktorý by mal každý niekedy vyskúšať. Na otázku, či sa oplatí Nitro Virus kúpiť opakovane, si však budete musieť odpovedať sami. 

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.

5% zľava na váš nákup

Close
Zľavový kód:
SF5
(Kliknite sem a použite)
Ako používať kupón:

5% zľava na váš nákup

Close
Zľavový kód:
SFP
(Kliknite sem a použite)
Ako používať kupón: