Nutrend Multivitamín - prekvapivo dobre premyslený doplnok (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Nutrend je bezpochyby jedným z najväčších a najznámejších výrobcov športovej výživy v Českej republike. Táto spoločnosť sa nešpecializuje len na silové športy, ale vyrába aj doplnky pre vytrvalostných športovcov.

Vďaka svojmu širokému zameraniu je Nutrend hrdým sponzorom olympionikov Martiny Sáblíkovej, Jaromíra Jágra a ďalších. Aj po prečítaní týchto niekoľkých riadkov a vzhľadom na všeobecnú popularitu značky ako takej možno predpokladať, že jej výrobky budú výnimočne kvalitné. Žiaľ, nie vždy je to tak.

Dnes sa však nebudeme zaoberať spoločnosťou Nutrend všeobecne, ale len jej multivitamínmi a multiminerálmi, ktoré rozhodne patria do kategórie veľmi kvalitných doplnkov. Čím sú výnimočné a prečo sú lepšie ako väčšina konkurenčných produktov? To všetko sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

Nutrend Multivitamin
Publikované: 11. marca 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Vitamíny, minerály
Zložky
8.5/10
Kvalita surovín
9.3/10
Cena
9.1/10
Účinnosť
9.0/10
Pomer cena/výkon
9.4/10
Celkové hodnotenie
9.1
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Nutrend Multivitamin
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 10,44
Cena:  € 13,16
Cena:  € 13,30

Prvá vec, ktorá asi väčšinu ľudí napadne, je, prečo je potrebné rozdeliť vitamíny a minerály do dvoch rôznych doplnkov, keď ich iní výrobcovia dávajú do jedného? Je to len marketingový ťah, ako z ľudí vytiahnuť viac peňazí? Vôbec nie je. Rozdelenie živín podľa toho, kedy sa majú dávkovať, je ideálny spôsob, ako dosiahnuť najvyššiu absorpciu a následné využitie všetkých látok.

náš tip
Hoci sa dnešná recenzia zameriava na Nutrend Multivitamín, budeme ho hodnotiť ako celok s druhým doplnkom Nutrend Multiminerál, ktorý bol práve vyvinutý na kombináciu s týmto multivitamínom.

Zložky najvyššej kvality

Mnohí výrobcovia používajú vo svojich výrobkoch lacné formy účinných látok, ktoré nemajú také široké spektrum výhod, a tým celý výrobok stráca svoju účinnosť. To však v žiadnom prípade neplatí pre multivitamín alebo multiminerál od spoločnosti Nutrend. Výrobca sa pýši prémiovou kvalitou a vďaka chelátovým väzbám, ktoré sú najúčinnejšie , nie je výrobku čo vytknúť. Medzi najväčšie plusy zloženia patrí:

  • 290 mg vitamínu C, ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie imunitného systému a je tiež dôležitý pre zdravie pohybového aparátu
  • spektrum vitamínov skupiny B, ktoré sú zodpovedné za správne trávenie sacharidov, bielkovín a tukov, a preto sú nevyhnutné pre každého športovca
  • 10 mg zinku, ktorý je nevyhnutným prvkom pre imunitný systém, dôležitým antioxidantom a podporuje plodnosť
  • 400 µg kyseliny listovej, ktorá umožňuje tvorbu nukleových kyselín a má priaznivý účinok na nervový systém

Celkovo je v oboch tabletách 18 látok, ktoré sú síce kvalitné, ale v porovnaní s konkurenciou pomerne malé. Hoci tu v podstate nie je čo vytknúť, nie je tu ani nič, čo by nás nejako extra zaujalo. Za zmienku určite stojí obsah kolostra, ktoré tiež pomáha zlepšovať imunitu, extrakt zo zeleného čaju, ktorý zlepšuje kognitívne funkcie, a ďalšie extrakty.

Nutrend Multivitamín + Multiminerál Komprimované zložky
Prítomnosť chelátových väzieb je veľmi prospešná, pretože telo ich dokáže najlepšie spracovať.

Prečo dávkovať vitamíny a minerály oddelene?

Ako som už spomenul vyššie, rozdelenie látok do dvoch tabliet umožňuje telu spracovať všetky živiny oddelene, a preto je ich využiteľnosť oveľa vyššia, ako keby boli dávkované spoločne. Lipofilné vitamíny potrebujú na správne trávenie tuky, preto sa vitamínová kapsula užíva ráno s raňajkami.

Na druhej strane, niektoré minerály môžu interagovať s látkami obsiahnutými v potravinách. Takýto zinok napríklad zle reaguje s bielkovinami, preto ho treba dopĺňať bez jedla. Minerálna kapsula sa teda užíva večer pred spaním, keď je ideálny čas na užívanie látok vo forme bisglycinátu, ktorý má upokojujúci účinok. To je absolútne zásadný rozdiel oproti väčšine ostatných multivitamínových doplnkov, pretože v tomto prípade si môžete byť naozaj istí, že žiadna účinná látka nepríde nazmar.

Nutrend Multivitamín + Multiminerál Stlačené dávkovanie
Oba doplnky si musíte kúpiť samostatne, ale myslíme si, že je to ideálne riešenie.

Skvelý pomer ceny a kvality

Na prvý pohľad sa môže zdať, že kombinácia dvoch produktov nie je finančne výhodná. V skutočnosti to vôbec nie je pravda. Ak dávkujete oba produkty podľa odporúčania výrobcu, jedna denná dávka vás bude stáť 8 Kč. Ak vezmeme do úvahy kvalitu použitých surovín, táto cena je naozaj veľmi výhodná. Jedno balenie vám navyše vystačí na celé dva mesiace.

Cenová tabuľka pre Nutrend Multivitamin
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 10,44
Cena:  € 13,16
Cena:  € 13,30

Nutrend Multivitamín + Multiminerál Komprimovaný cena a kvalita
Jedna dávka za 8 Kč znamená skvelý pomer ceny a kvality.

Zloženie kvality sa odráža v účinnosti

Po vyskúšaní veľkého množstva rôznych vitamínových doplnkov môžem s čistým svedomím povedať, že multivitamín a multiminerál od spoločnosti Nutrend patria medzi najúčinnejšie. Počas ich užívania sa výrazne zlepšila moja regenerácia po tréningu, skrátil sa čas zaspávania a zlepšil sa aj môj celkový pocit počas dňa.

Navyše, napriek častým behom vonku v mrazivom počasí som nebol nijako prechladnutý. Samozrejme, žiadny vitamínový doplnok neslúži ako liek, ale iba ako prevencia. Vitamínové doplnky pomáhajú zlepšiť imunitu, ale nie sú jediným faktorom, ktorý ju ovplyvňuje, preto by ste sa na ne nemali spoliehať ako na niečo, čo vám už nikdy nespôsobí ochorenie.

Náš tip!
V našom rebríčku najlepších vitamínových doplnkov na trhu sme sa bližšie pozreli na ďalšie multivitamíny, ktoré by vás mohli zaujímať, ak ste zistili, že vám Multivitamín Nutrend nevyhovuje.

Nutrend Multivitamin + Multimineral Compressed zloženie a účinok
Vďaka kvalitnému zloženiu sú Multivitamín a Multiminerál Compressed veľmi účinnými doplnkami.

Záverečné zhrnutie a môj názor

Nutrend Multivitamín a Multiminerál sú doplnky, ktoré určite nesklamú. Od zloženia až po konečný účinok sú to jedny z najlepších možností na trhu. Ak by som mal niečo vyčítať, bol by to nedostatok viacerých účinných látok, ktoré ponúkajú niektoré iné produkty. Nie je to teda najlepší multivitamín, ale v konečnom dôsledku mu nie je čo vytknúť. Ak uvažujete o jeho kúpe, môžem ho len odporučiť.

Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať v komentároch, kde nám môžete tiež oznámiť svoj názor na tento produkt.

Náš tip
Spoločnosť Nutrend nedávno vydala nový produkt, ktorý kombinuje vyššie uvedené multivitamíny a multiminerály. Ak si teda nechcete zbytočne kupovať dva samostatné produkty, môžete sa poobzerať po Nutrend Multicomplex.

Porovnanie najlepších multivitamínov na trhu (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.