Obstinated Maniac Veins Pre - Netradičný predtréningový tréning? (Recenzia)

Posledná úprava: 19. júna 2019

Jednou z vecí, ktoré na svojej práci naozaj milujem, je skutočnosť, že sa neustále stretávam s novými produktmi značiek, ktoré som predtým ani nepoznala. Jednou z takýchto spoločností bola Obstinated, ktorá mi nedávno poskytla príležitosť vyskúšať ich výrobky.

Predchádzajúca recenzia doplnkov tejto značky sa týkala veľmi pozitívne hodnoteného proteínu Maniac Whey, dnes prišiel rad na ich predtréningový prípravok Maniac Veins Pre. Aké to teda bolo? Fungovalo to pre mňa? Oplatí sa do nej investovať? Zistite to v našej dnešnej recenzii.

Obstinated Maniac Veins Pre
Publikované: 19. júna 2019
Upravené: 19. júna 2019
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Chuť
7.8/10
Rozpustnosť
8.4/10
Účinnosť
8.0/10
Zložky
8.5/10
Cena
7.5/10
Celkové hodnotenie
8.0
z 10 bodov

Hneď na začiatku je dobré spomenúť, že som sa rozhodol vyskúšať túto pumpu najmä kvôli obsahu netradičných látok, ako sú glycerol, norvalín alebo kyselina jablčná. Moje hodnotenie nájdete nižšie.

Obstinated nakopávač

Zložky pre veľmi dobré čerpadlo

Samozrejme, zložky sú vždy faktorom, podľa ktorého sa riadim, keď premýšľam, či má zmysel doplnok vyskúšať, alebo či je zbytočný. A musím povedať, že zložky v Maniac Veins Pre sú veľmi dobre vybrané. Samozrejme, základ tvoria osvedčené zložky, a to napríklad citrulín, beta-alanín a arginín, ktoré pravdepodobne netreba ďalej rozoberať (ak máte záujem, môžete si prečítať niektorý z článkov v seriáli Doplnky pod drobnohľadom). Určite však stojí za to predstaviť zložky, ktoré robia z Maniac Veins Pre výnimočný produkt

  • Glycerol - zložka, ktorá je veľmi často obsiahnutá v zahraničných predtréningovkách, ale české firmy sa jej z neznámeho dôvodu vyhýbajú (okrem bezkonkurenčného produktu m3/s pump od Czech Virus). Táto látka dokáže zvýšiť množstvo vody viazanej vo svaloch, čo má za následok výrazne lepšie čerpanie, rozšírenie ciev a zvýšenie prekrvenia.
  • L-norvalín - opäť zložka, ktorú používajú najmä výrobcovia v zahraničí. Je to izomér valínu, ktorý môže blokovať schopnosť tela vylučovať oxid dusnatý. Takže na jednej strane sú v tomto produkte látky, ktoré zvyšujú produkciu NO, na druhej strane sú tu zložky, ktoré pomáhajú udržiavať vysokú produkciu a funkčnosť.
  • L-ornitín - Ornitín je alfa aminokyselina, ktorá zohráva dôležitú úlohu v cykle močoviny. Tam kondenzuje s karbamoylfosfátom za vzniku citrulínu. Preto nie je prekvapujúce, že ornitín má schopnosť zvyšovať hladinu rastového hormónu a tiež pomáha prekrvovať svaly
  • Vitamín C - Vitamín C možno poznáte z mnohých doplnkov, ale v predtréningových doplnkoch sa vyskytuje len zriedka.
  • Kyselina jablčná - používa sa na oddialenie únavy počas tréningu

Z môjho osobného pohľadu výrobok obsahuje zbytočne vysoké množstvo arginínu a AAKG, ktoré je v súčasnosti už prekonané citrulínom. Svedčí o tom skutočnosť, že predtréningovky ako Serious Pre, ktoré patria medzi špičku, obsahujú väčšie množstvo citrulínu než arginínu. Na druhej strane môj celkový dojem z Maniac Veins Pre výrazne zlepšuje obsah atypických, ale funkčných zložiek uvedených vyššie.

Výživové údaje Obsah v 100 g Obsah v jednej porcii 16 g
Beta alanín 17 g 2,7 g
L-citrulín malát 2: 1 36 g 5,8 g
L-arginín AKG 2: 1 5 g 0,8 g
L-arginín HCL 5 g 0,8 g
Kofeín 1 g 0,16 g
Cholín bitartrát 5 g 0,8 g
Glycerol 9 g 1,4 g
Norvaline 2 g 0,3 g
Vitamín C 3 g 0,5 g
L-ornitín 6 g 1 g
Piperín 30 mg 4,8 mg
Kyselina jablčná 1,5 g 240 mg

Chuť pripomínajúca energetické nápoje

Pokiaľ ide o príchuť, Maniac Veins Pro je k dispozícii len v jednej, a to tropického ovocia. A úprimne, nech sa snažím akokoľvek, tropické ovocie z tohto nápoja necítim. Chuť predtréningovky mi skôr pripomína energetické nápoje. Tým nechcem povedať, že by sa mi nakopávačka nepáčila, to vôbec nie, ale skôr som od nej očakával úplne inú chuť.

Na môj vkus vyzerá tento variant možno až príliš chemicky a presladene, zvyčajne som musela použiť viac vody, ako výrobca deklaruje na obale. Na druhej strane, už niekoľko rokov nepijem energetické nápoje, práve kvôli ich sladkej a chemickej chuti. Ale ak máte radi ich chuť, pravdepodobne budete spokojní aj s touto príchuťou.

Obstinated Maniac Žily chuť
Nakopávač chutí veľmi podobne ako energetický nápoj, čo môže vyhovovať každému.

Bezproblémová príprava, ktorá vám uľahčí veľa času

Pokiaľ ide o prípravu Maniac Veins Pre, našiel som len jeden problém. Keď prišiel môj predtréningový tréning, vo výrobku boli celé hrudky a veľké kusy. Inak samotná príprava prebehla hladko, dokonca si nevyžadovala ani šejker, stačilo nasypať 3 odmerky, odporúčanú dávku, do pohára so 400 ml vody, premiešať lyžičkou a väčšina účinných látok sa rozpustila.

Príprava v šejkri je preto zbytočná, ale samozrejme, ak je to pre vás pohodlnejšie, nič tomu nebráni. Stačí párkrát pretrepať a nakopávač je pripravený na pitie, nepení, netvorí hrudky a nesedí príliš na dne (v porovnaní s inými produktmi sa samozrejme niektoré kľúčové zložky úplne nerozpustia)

Lump nakopávač
Aj keď v predtréningovom balení nájdete hrudky, nie je to príliš veľký problém. Dajú sa ľahko oddeliť a rozpustnosť je stále veľmi dobrá.

Relatívne vysoká cena

Ak sa rozhodnete kúpiť celé balenie Obstinated Maniac Veins Pre, zaplatíte zaň 669 Kč, čo pri rozpočítaní na jednu dávku vychádza na necelých 34 Kč. Úprimne povedané, táto cena je dosť vysoká, pretože napríklad spomínaný Serious Pre je o 5 Kč lacnejší. Na druhej strane porovnávame iné spektrum účinných látok. Existujú teda výrazne lacnejšie nakopávače aj oveľa drahšie predtréningovky

Obstinated Maniac Veins Pre Dosage
Hoci je cena pomerne vysoká, do značnej miery ju kompenzuje veľmi dobrý účinok.

Záverečné hodnotenie

Ak mám byť úprimný, dlho som hľadal nakopávač, ktorá by sa líšila od všetkých ostatných. Prečo? Z jednoduchého dôvodu si telo po určitom čase vytvorí odolnosť voči účinným látkam a doplnok prestane "fungovať". Látky ako citrulín stále fungujú, ale necítite rovnakú stimuláciu.

No vzhľadom na to, že Maniac veins pre obsahuje úplne iné látky ako konkurenčné produkty, bude pre vás pravdepodobne fungovať veľmi dobre aj za predpokladu, že ste zvyknutí užívať podobné doplnky.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.