Okuliare blokujúce 100% modrého svetla: Povinná výbava pre všetkých, ktorí sa pred spaním pozerajú na telefón

Posledná úprava: 15. februára 2022

Možno sa dnes modrému svetlu nevyhne nikto z nás. A nezáleží na tom, či pred spaním pracujete na notebooku, pozeráte film alebo len píšete priateľom a prezeráte sociálne siete z telefónu. Modré svetlo je skrátka všade a v nadmernom množstve môže blokovať spánok a spôsobovať bolesti hlavy. Fungujú na to okuliare s modrým svetlom? A oplatí sa ich kúpiť? Na to sme sa zamerali v dnešnej recenzii.

BrainMarket Okuliare blokujúce 100% modrého svetla
Publikované: 15. februára 2022
Upravené: 15. februára 2022
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Iné
Design
9.0/10
Kvalita provedenie
10.0/10
Funkčnosť
10.0/10
Balenie
7.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnotenie
9.0
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre BrainMarket Okuliare blokujúce 100% modrého svetla
Obchod
Cena
Odkaz

Okuliare, ktoré blokujú všetko modré svetlo?

Ak ste si prečítali náš rebríček najlepších okuliarov proti modrému svetlu, určite vám nemusíme vysvetľovať, že existujú okuliare s rôznymi schopnosťami blokovať modré svetlo. A čím sú farebnejšie, tým viac modrého svetla blokujú. Takže zatiaľ čo okuliare blokujúce len 15 % modrého svetla sú takmer nerozoznateľné od klasických okuliarov, okuliare blokujúce 100 % modrého svetla sú väčšinou ostro žlté alebo červené. Do tejto recenzie sme vybrali hrubší variant s názvom White od spoločnosti BrainMarket a musíme oceniť veľmi podarený dizajn, ktorý rozhodne nie je samozrejmosťou.

V kombinaci s kvalitním doplňkem na spaní posunete svoji večerní rutinu na zcela novou úroveň.

Kedy a ako používať okuliare?

Hoci by sa mohlo zdať, že okuliare so 100% blokovaním modrého svetla sú skvelou voľbou na celodenné nosenie, nie je to celkom tak. Koniec koncov, počas dňa sme modrému svetlu vystavení prirodzene a nie je dôvod ho eliminovať. K tomu dochádza v noci, keď modré svetlo narúša produkciu melatonínu a negatívne ovplyvňuje náš spánkový rytmus. Okuliare blokujúce všetko modré svetlo sa vyrábajú približne 1,5 - 2 hodiny pred spaním. Na celodenné používanie sú vhodnejšie slabšie okuliare, ktoré blokujú len 15 - 25 % modrého svetla.

Pomôžu vám?

Ak ste si pozreli dnešnú recenziu, určite vás zaujíma, či okuliare skutočne fungujú. A naša odpoveď je, že fungujú prekvapivo dobre. Okuliare s modrým svetlom si nasadíte dve hodiny pred spaním a približne po hodine sa začnete cítiť mierne unavení. Keď potom vypnete všetky zdroje modrého svetla a ľahnete si, bez problémov zaspíte. Keď skombinujete okuliare navyše so spoľahlivým doplnkom na spanie, posuniete svoj spánok na úplne novú úroveň.

Majú nejaké negatíva?

Biele okuliare, rovnako ako akékoľvek iné okuliare, ktoré blokujú 100 % modrého svetla, spôsobujú, že vidíte červeno. Osobne musím povedať, že to nepovažujem za extrémne negatívum, pretože pri písaní článkov alebo surfovaní po internete mi to neprekáža. Je mi však jasné, že v profesiách, kde sa vyžaduje určitá presnosť a precíznosť, to môže byť trochu na obtiaž. A rovnako otravné je to aj pri sledovaní filmu.

Balení by si brýle proti modrému světlu určitě zasloužili o něco lepší.

Čo hovoríme na cenu?

Okuliare White sme získali priamo od spoločnosti BrainMarket, kde ich môžete získať za necelých 17 euro. To je podľa nás veľmi dobrá cena, pretože ak sa k okuliarom správate dobre, môžu vám vydržať naozaj dlho. Vzhľadom na to, že ich budete pravdepodobne nosiť len dve hodiny denne, nie je dôvod, prečo by nemali vydržať niekoľko mesiacov alebo rokov.

Cenová tabuľka pre BrainMarket Okuliare blokujúce 100% modrého svetla
Obchod
Cena
Odkaz

Záver

Biele okuliare BrainMarket sú veľmi účinným nástrojom na elimináciu modrého svetla. A sú k dispozícii za naozaj dobrú cenu vzhľadom na to, koľko práce odvedú. Ak trávite večery pozeraním do telefónu namiesto čítania knihy alebo inej digitálnej činnosti, určite vám ich odporúčame vyskúšať. Myslíme si, že naozaj stoja za to.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.