Penco BCAA Instant: správne zanedbávané aminokyseliny alebo solídny konkurent tých osvedčených? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Ak ste o spoločnosti Penco nikdy nepočuli, nebuďte prekvapení. Vlastne som donedávna ani nevedel, že takáto spoločnosť existuje, a to sa vo svete výživových doplnkov pohybujem takmer neustále. Pred časom som však mal možnosť vyskúšať niektoré z produktov tejto spoločnosti a bez váhania som si vybral BCAA Instant.

Čím sa tento doplnok nakoniec stal? Môže jeho zloženie konkurovať iným produktom? Oplatí sa do nej investovať, alebo je to plytvanie peniazmi? Majú nejaký vplyv na zotavenie? To všetko a oveľa viac sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

Penco BCAA Instant
Publikované: 21. august 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Aminokyseliny, BCAA
Chuť
9.6/10
Rozpustnosť
10.0/10
Stráviteľnosť
9.8/10
Účinok
8.8/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnotenie
9.5
z 10 bodov
 

Keďže BCAA samozrejme nie sú doplnkom, ktorého účinok pocítite po vyskúšaní jednej vzorky, otestovala som celé 330g balenie Penco BCAA Instant, a to dokonca v oboch príchutiach. Nižšie si môžete pozrieť výsledky, ktoré som pozoroval pri jeho používaní.

-

Absolútne bezchybný vzorec

Jednotlivé aminokyseliny sú v BCAA Instant zastúpené v pomere 2:1:1, čo je najlepší pomer vôbec. Táto zmes leucínu, izoleucínu a valínu je ďalej obohatená o vitamíny B6, B12, C a aminokyselinu l-arginín.

V jednej porcii 11 g nájdete:

  • 8000 mg BCAA na správnu regeneráciu a naštartovanie proteosyntézy
  • 4 mg vitamínu B6, ktorý sa podieľa na metabolizme aminokyselín a sacharidov
  • 6 mcg vitamínu B12 pre správnu funkciu krvotvorby a syntézu DNA a ATP
  • 160 mg vitamínu C pre odolný imunitný systém
  • 250 mg l-arginínu, ktorý je zodpovedný za lepší prietok krvi svalmi a zvýšenú produkciu oxidu dusnatého

Prémiová rozpustnosť aj bez trepačky

Keď som prvýkrát pripravoval BCAA Instant, použil som šejker. Neskôr sa ukázalo, že to bola chyba, pretože aminokyseliny sa spenili natoľko, že sa nedali piť. Preto som ďalšie porcie nechala rozpustiť len v približne 350 ml vody a zľahka premiešala lyžičkou. BCAA boli pripravené v okamihu, okamžite sa rozpúšťali a mohli sa piť bez peny.

-

Kedy a ako som užíval BCAA?

Hoci sa všeobecne odporúča užívať BCAA pred a po tréningu, zistil som, že najúčinnejšie je užívať ich ráno na lačný žalúdok. Po prebudení som vypil pol litra čistej vody s citrónom a asi desať minút po tom som si dal 11 g BCAA rozmiešaných v 350 ml vody.

Musím povedať, že som bol veľmi príjemne prekvapený a už po dvoch týždňoch aktívneho používania som pocítil pozitívny vplyv na zotavenie.

NÁŠ TIP!
Ak vás zaujímajú všetky možnosti, kedy je vhodné užívať vetvené aminokyseliny, navštívte náš článok BCAA pod mikroskopom.

Kvalitné BCAA za dobrú cenu

330g balenie Penco BCAA Instant je k dispozícii za 349 Kč. Podľa môjho názoru je to veľmi dobrá cena, pretože vychádza ešte o niečo lacnejšie ako BCAA Synergy, ktorý bol víťazom nášho Poradie najlepších aminokyselín.

Zatiaľ čo za jednu dávku BCAA Synergy zaplatíte približne 14,4 Kč, v prípade Penco BCAA Instant je to takmer o 4 Kč menej. Takže podľa môjho názoru sú to najlepšie aminokyseliny napríklad pre študentov, ktorí majú len obmedzené finančné možnosti.

K dispozícii v dvoch skvelých príchutiach

Na rozdiel od vyššie uvedených Synergy BCAA je však Penco BCAA Instant k dispozícii len v dvoch, a to nie celkom tradičných príchutiach - grapefruitovej a čerešňovej:

  • Chuť čerešní (9,5/10 ) bola veľmi osviežujúca, ale trochu horká. Nie je to niečo, na čo by sa nedalo zvyknúť, ale niektorým ľuďom to môže byť nepríjemné. Inak je chuť veľmi osviežujúca a keď si na ňu zvyknete, úplne si ju zamilujete. Takže ho hodnotím 9,5 z 10
  • Chuť grapefruitu (9,5/10 ) je z hľadiska vlastností viac-menej rovnaká - niekomu môže pripadať horká, ale ak si na ňu zvyknete, zamilujete si ju. Inak grapefruitová príchuť tiež nie je až taká sladká, takže ak nemáte radi zbytočne presladené doplnky, určite si pochutnáte. Aj ja mu dávam 9,5 bodu z 10.

Ak neviete, ktorú príchuť si vybrať, odporúčam objednať si obe. Keďže balenie obsahuje 33 dávok, vydrží vám pri používaní jednej dávky denne mesiac, čo je pomerne krátka doba a oplatí sa kúpiť dve balenia.

-

Záverečné hodnotenie

Dovolím si tvrdiť, že Penco BCAA Instant sú jedným z najlepších produktov na trhu a je škoda, že sa ešte nestali populárnejšími. Neobsahujú príliš veľa zbytočných prísad, obsahujú hneď šesť vysoko účinných látok a sú tiež za skvelú cenu.

Ak sa rozhodnete investovať do rozvetvených aminokyselín, Penco BCAA Instant je najlepšou možnou voľbou.

Penco BCAA Instant si môžete kúpiť napríklad na Pilulka.cz
Skontrolujte cenu

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.