Prom-IN Pentha Pro Complete: Kompletné jedlo v dvoch odmerkách (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Čo vám napadne, keď sa povie kompletná náhrada jedla? Pre mňa osobne popularizované produkty bez akéhokoľvek zdôvodnenia a s minimálnymi výrobnými nákladmi.

Spoločnosť Prom-IN však po vzore doplnkov ako MRE od Redcon1 alebo Real Food od Riche Piana vytvorila niečo, čo úplne rozbíja vyššie uvedené ilúzie. V čom je produkt Pentha Pro Complete iný? Ktorá príchuť je najlepšia? Stojí tento produkt za to? Toto a oveľa viac sa dozviete v našej dnešnej recenzii.

Pentha Pro Complete
Publikované: 30. decembra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
7.3/10
Rozpustnosť
10.0/10
Vstrebateľnosť
9.8/10
Zložky
9.9/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
9.1
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Pentha Pro Complete
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Pre úplnosť len dodám, že v rámci tejto recenzie som vyskúšal obe dostupné príchute, aby som mohol objektívne odporučiť tú, ktorá sa mi páčila viac.

Zložky, na ktoré sa nemáme prečo sťažovať

Myslím si, že je úplne zbytočné hodnotiť každý zdroj bielkovín osobitne, pretože sme to urobili v pentha Pro Balance recenzia a v prípade Pentha Pro Complete sú použité rovnaké zdroje bielkovín. Ak vás teda táto zložka zaujíma viac, určite si pozrite predchádzajúcu recenziu. V tej dnešnej by sme mali venovať väčšiu pozornosť sacharidom a ďalším zložkám, ktoré sú viac než vhodne zvolené:

  • Sušený prášok zo sladkých zemiakov - Sladké zemiaky sú skvelou potravinou, ktorú určite poznáte od mnohých amerických kulturistov. Ich energetická hodnota je približne polovičná v porovnaní s bežnými zemiakmi, preto sú ideálne pre všetkých, ktorí chcú zvýšiť svoj kalorický príjem. Obsahujú však aj veľa železa, vlákniny a mnohých vitamínov.
  • Kukuričný škrob - ide o rastlinný polysacharid, ktorý dokáže poskytovať energiu dlhší čas. Má nízky glykemický index, a preto telo využíva glukózu, ktorú obsahuje, pomalšie ako iné potraviny.
  • Maltodextrín - je obľúbeným zdrojom energie pre športovcov, pretože sa skladá z troch až sedemnástich podjednotiek glukózy a jeho glykemický index je tesne pod glykemickým indexom jednoduchých sacharidov.

Okrem bielkovín, ktoré sú pre Pentha Pro Complete identické, a spomínaných sacharidov obsahuje Pentha Pro Complete komplex niekoľkých pre športovcov dôležitých zložiek, ktoré by sme si tiež mohli postupne predstaviť:

  • Opti-7-digesttm, enzymatická zmes, ktorej cieľom je zlepšiť trávenie jednotlivých živín vo výrobku. Hoci tieto zmesi používajú niektorí výrobcovia aj pri proteínoch, nemajú tam veľké opodstatnenie, pretože v proteínoch chýba zastúpenie všetkých makroživín. V Pentha Pro Complete sú zastúpené tuky, sacharidy, vláknina a bielkoviny, takže komplex tráviacich enzýmov má veľké opodstatnenie
  • Aminokyselina leucín, ktorá je kľúčovou aminokyselinou s rozvetveným reťazcom a zabezpečuje syntézu bielkovín po tréningu.
  • Aminokyselina glutamín, ktorá má priaznivý vplyv na imunitný systém a je tiež jednou z najrozšírenejších aminokyselín v kostrovom svalstve.
  • Tuky MCT sú triglyceridy so stredne dlhým reťazcom, ktoré slúžia ako rýchly zdroj energie. Zároveň dokážu urýchliť celkový metabolizmus a zlepšiť črevný mikrobióm, čo z nich robí veľmi účinnú súčasť potréningového doplnku.
  • Vitamíny skupiny B, vitamín C, laktobacily a bifidobaktérie ako komplex slúžia na maximalizáciu funkčnosti výrobku.

Na sladenie výrobku boli použité sukralóza a neohesperidín, dve najmenej kontroverzné sladidlá, ktoré môžeme rozhodne odporučiť a ťažko by ste našli lepšiu voľbu. Celkovo vzaté, Pentha Pro Complete obsahuje vzorec, ktorý nemáme čo vyčítať.

Pentha Pro Complete formula

Ako som pripravil Pentha Pro Complete?

Výrobca odporúča užívať 2 odmerky (50 g) Pentha Pro Complete s 250 ml vody alebo mlieka. Osobne som musel dávkovanie trochu upraviť a použiť približne 350 ml, pretože inak by bol tento doplnok na môj vkus neznesiteľne sladký.

Je samozrejmé, že tuk z mlieka predlžuje vstrebávanie, ale ak užívate Pentha Pro Complete inokedy ako po tréningu, predĺžené vstrebávanie nie je problém. Naopak, pre niektorých z vás to môže byť žiaduce. A keďže chuť je potom oveľa lepšia, mlieko môžem len odporučiť

Prom-IN Pentha Pro Complete

Najlepšia cena

Oba varianty sú po zmiešaní vo vode jednoducho sklamaním

  • Čokoládová zmrzlina (7,5 z 10)- Z môjho pohľadu je čokoládová zmrzlina oveľa lepšia. Po zmiešaní získate nápoj s pomerne hustou a krémovou konzistenciou, ktorý svojou chuťou pripomína oplakávaný vlajkový produkt spoločnosti, CFM Evolution. Pri jeho pití som však mal veľmi zmiešané pocity. Na jednej strane som ocenila skôr prírodnú chuť, na druhej strane bol nápoj na môj vkus dosť sladký, aj keď som použila viac vody, ako uvádza výrobca. Čokoláda je cítiť, ale nemôžem povedať, že by bola príliš intenzívna. Okrem toho Pentha Pro Complete zanecháva v ústach dosť zvláštnu pachuť a nepríjemný povlak na zuboch. Ak však použijete mlieko, získate úplne iný produkt. Zrazu chutí oveľa lepšie, pripomína rôzne mliečne koktaily, len s dobrým zložením. A keď sa nad tým hlbšie zamyslím, dokonca mi to pripomína skutočnú zmrzlinu, ktorú som v žiadnom inom proteíne nepoznala. Chuť hodnotím 6 z 10, keď sa rozmieša vo vode, a 9, keď sa rozmieša v mlieku.
  • Vanilková zmrzlina (7 z 10) - hodnotenie vanilkovej zmrzliny je veľmi podobné hodnoteniu čokoládovej zmrzliny. Kým ju nerozmiešate v mlieku, nie je príliš atraktívna. Hoci je pomerne sladká, krémová a hustá, samotná chuť vo vode príliš nevynikne. Ak odporúčané množstvo rozpustíte v mlieku, môžete si ho vychutnať. Nielen chuť, ale aj príjemná vanilková aróma vyniká oveľa viac, čo nemožno hodnotiť inak ako 8,5 bodu. Ak však chcete Pentha Pro Complete rozmiešať vo vode, určite si nezaslúži viac ako 5 bodov.

Napríklad viaczložkový proteín MPS-5 z Czech Virus, ktorý sme tiež testované, a preto si môžem dovoliť porovnanie. Musím povedať, že tento chutil skvele vo vode, zatiaľ čo Pentha Pro Complete potrebuje mlieko. Czech Virus teda vychádza z tohto súboja o niečo lepšie, ale ide o odlišné produkty, čo je samozrejme potrebné brať do úvahy.

Pentha Pro Complete flavour

Kedy je najvhodnejší čas na použitie Pentha Pro?

Veľmi často nám píšete, aký proteín si vybrať, keď nemáte čas na pevnú stravu. A Pentha Pro Complete je jednoduchým a účinným riešením, už len preto, že okrem viacerých zdrojov bielkovín kombinuje aj sacharidy.

Ale sú to aj skvelé raňajky, najmä ak sa vám ráno nechce jesť. Pekne vás zasýti, ale keďže nemusíte kúsať, môžete ho vypiť, aj keď sa cítite nafúknutí. Sám som ho používal len ako náhradu niektorých jedál, keď som bol práve zaneprázdnený prá cou a nemohol som sa ho nabažiť.

Pentha Pro Complete Ideálny čas

Samozrejme, budete si musieť priplatiť

Ako pravdepodobne správne predpokladáte, cena za tento doplnok bude o niečo vyššia, než na akú ste zvyknutí pri Prom-IN. Za celý balík zaplatíte necelých 1400 Kč a jedna dávka vás vyjde na približne 28 korún. Aj keď sa to môže zdať veľa, porovnajte to s inými doplnkami z tejto kategórie.

Rich Piana Real Food Carbs + Protein, ktorý sme tiež recenzovali, vychádza na 1200 Kč za 1800 g, čo je ešte drahšie za dávku. Navyše v ňom nájdete aj ingrediencie, ako sú ovsené vločky, ktoré sú ešte lacnejšie. Ak chcete to najlepšie, Pentha Pro Complete je jasnou voľbou.

Cenová tabuľka pre Pentha Pro Complete
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Pentha Pro Kompletná cena

Záverečné hodnotenie

Na Pentha Pro Complete som sa veľmi tešil a rozhodne som nebol sklamaný. Ak mám byť úprimný, očakával som trochu lepšie chute, ale to je samozrejme kompenzované dobrými ingredienciami. Ak očakávate chuťovo dokonalý produkt, budete určite sklamaní, ale z hľadiska zložiek nenájdete v tejto kategórii lepší produkt.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.