Prom-IN Pentha Pro: Pevná náhrada za klasický proteín (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Po mnohých úspešných produktoch prichádza spoločnosť Prom-IN na trh s novým proteínom Pentha Pro - viaczložkovým proteínom, ktorý obsahuje vysokokvalitné bielkoviny a žiadne nezmyselné prísady ani umelé sladidlá. Dlho sme neváhali a rozhodli sme sa ju pre vás vyskúšať.

Ako chutilo? Ako sa vstrebával? Oplatí sa ho kúpiť? To všetko a ešte oveľa viac nájdete v nasledujúcej recenzii.

Prom-IN Pentha Pro
Publikované: 8. marca 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
8.0/10
Rozpustnosť
10.0/10
Stráviteľnosť
9.5/10
Zložky
9.5/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
9.0
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN Pentha Pro
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Vždy som bol trochu skeptický voči viaczložkovým proteínom, pretože klasické srvátkové bielkoviny vždy spĺňali moje požiadavky - vysoká biologická hodnota, rýchla vstrebateľnosť a dobrá chuť v porovnaní s inými zdrojmi bielkovín. Takže keď sa na trhu objavil Pentha Pro, zostal som úplne pokojný.

Postupne však pribúdali pozitívne recenzie z môjho okolia a ja som sa rozhodla tento proteín vyskúšať.

Ako chutilo? Aká bola miera absorpcie? Oplatí sa ho kúpiť? To všetko a ešte oveľa viac nájdete v nasledujúcej recenzii

Prekvapivo dobré zloženie

Priznajme si, že väčšina viaczložkových proteínov obsahuje väčšinou lacné a neefektívne zdroje bielkovín. To však v žiadnom prípade nie je prípad produktu Pentha Pro.

Nasledujúca tabuľka zobrazuje zastúpenie rôznych typov bielkovín v produkte Pentha Pro:

Prom-IN Pentha Pro (Zloženie)

Ako vidíte, všetky zdroje bielkovín sú skvelé na použitie a obsahujú celé spektrum vstrebávania - od najrýchlejšieho hydrolyzátu až po veľmi pomalý micelárny kazeín, ktorý sa nachádza v izoláte mliečnych bielkovín. Prvou vecou, v ktorej Pentha Pro vyniká nad konkurenciou, je jej skvelé zloženie

Jedinečná krémová chuť

Pentha Pro je k dispozícii v štyroch rôznych príchutiach - škorica, ovsené smoothie, írska čokoláda a čučoriedka.

Zatiaľ čo írska čokoláda a čučoriedky na mňa urobili veľký dojem, ovsené smoothie ma skôr sklamalo. Toto je jediná príchuť, ktorá je sladená iba glykozidmi steviolu a musím povedať, že v produkte je citeľná mierna horkosť. Hoci mám rada kaše, tento proteín ma nenadchol, pripadal mi príliš mdlý a horký.

Na druhej strane, írska čokoláda chutila prvotriedne. Dokonca si dovolím tvrdiť, že zo všetkých čokoládových proteínov, ktoré som kedy ochutnal, bol tento najlepší. Chuť proteínu Pentha Pro je prirodzená, krémová a na rozdiel od mnohých konkurenčných proteínov neobsahuje ani najmenší náznak umelých príchutí. V šejkri sa proteín premieša bez najmenších problémov a je krásne hustý.

V porovnaní s príchuťou takéhoto High Whey80, ktorého recenziu nájdete aj na našej webovej stránke, nie je chuť ani zďaleka taká výrazná, čo mi úplne vyhovuje.

Írska čokoláda chutí vynikajúco

Kúpte za najlepšiu cenu

Cena, ktorá nezruinuje váš rozpočet

Spoločnosť Prom-IN je jasným dôkazom toho, že aj kvalitné výrobky sa dajú vyrobiť lacno. Za 2,25 kg Pentha Pro zaplatíte 1019,- Sk (so zľavou), čo je veľmi dobrá cena za proteín tejto kvality.

Navyše vďaka trom rôznym veľkostiam balenia si každý nájde niečo pre seba.

Cenová tabuľka pre Prom-IN Pentha Pro
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Najdôležitejšie výhody Pentha Pro v bodoch:

  • Zmes 5 najlepšie vstrebateľných zdrojov bielkovín
  • Skvelá chuť
  • Príjemná cena
  • 28,2 g bielkovín v každej porcii (40 g)
  • Ideálny produkt na redukciu tuku a rast svalov
  • Obsahuje tráviace enzýmy laktázu, papaín a bromelaín

Prémiová stráviteľnosť

Vďaka skvelému zloženiu a hustej konzistencii bol Pentha Pro asi prvým proteínom, ktorý ma skutočne zasýtil. Spočiatku som sa obávala stráviteľnosti, keďže som nebola zvyknutá na iné zdroje bielkovín, ale nakoniec to bolo tiež veľmi dobré.

TIP: Porovnanie najlepších viaczložkových proteínov na trhu!

Nielen po tréningu, ale aj medzi jedlami

Pentha Pro sa zdá byť nielen skvelým doplnkom po tréningu, ale aj dobrou náhradou jedla, keď máte dlhšie prestávky medzi jedlami. Je hustá a vďaka obsahu mliečnych bielkovín zasýti na naozaj dlhú dobu.

Pentha Pro je k dispozícii v týchto príchutiach: ovsená smotana, čučoriedka, írska čokoláda a škorica

Záverečné hodnotenie

Musím povedať, že ma Pentha Pro veľmi príjemne prekvapila

Za jedinú malú nevýhodu považujem veľkosť dávky. Zatiaľ čo väčšina proteínových výrobkov má 30 g na porciu, Pentha Pro má 40 g, a preto veľké balenie (2,25 kg) neobsahuje "štandardných" 75 porcií, ale len 56

Ak chcete vyskúšať prirodzenejší a zdravší proteín, ktorý nie je sladený aspartámom alebo acesulfámom K, ale iba netoxickou sukralózou alebo (v prípade príchute ovsené smoothie) glykozidmi steviolu, Pentha Pro je pre vás ideálnou voľbou

Cenová tabuľka pre Prom-IN Pentha Pro
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.