Powerlogy Collagen: Najčistejší kolagén na trhu? [recenzia]

Posledná úprava: 22. novembra 2021

Kolagén je bielkovina, ktorá v našom tele plní množstvo mimoriadne dôležitých funkcií. Je súčasťou našich väzov, šliach, kostí, vlasov, nechtov a zubov. Napriek svojmu nepopierateľnému významu nie je tak populárny ako iné doplnky stravy. A to aj napriek tomu, že ľudia začínajú prirodzene strácať kolagén okolo 35. roku života. Na trhu je pomerne veľa kolagénových doplnkov, ale ich kvalita je často naozaj hrozná. Preto sme sa rozhodli vyskúšať kolagén, ktorý je v súčasnosti jedným z najlepších na trhu. V našom rebríčku najlepších kolagénov sa dokonca umiestnil na prvom mieste. Je to kolagén Powerlogy, ktorý zaujme najmä svojím úplne čistým zložením. Vyplatila sa výrobcom stávka na jednoduchosť? A máme k tomu nejaké výhrady? Odpovede na všetky dôležité otázky nájdete v nasledujúcich odsekoch

Powerlogy Collagen
Publikované: 22. novembra 2021
Upravené: 22. novembra 2021
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Iné
Chuť
5.0/10
Rozpustnosť
9.0/10
Stráviteľnosť
9.5/10
Zložky
9.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
8.3
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Powerlogy Collagen
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 21,90 -12%


Spoločnosť Powerlogy je známa tým, že do svojich výrobkov nepridáva žiadne zbytočné prísady Preto nie je prekvapením, že ich kolagén je tiež bez príchutí a pridaných sladidiel. Táto voľba sa mi veľmi páči, pretože okrem toho, že ide ruka v ruke so zásadami spoločnosti, podporuje aj trend, ktorý dnes na trhu s doplnkami vidíme čoraz častejšie Výrobcovia sa skutočne snažia stavať svoje výrobky na prírodných zdrojoch a čoraz viac uprednostňujú zdravšie verzie surovín pred umelo spracovanými. Konečný zákazník z toho pochopiteľne profituje, pretože sa mu výrobok dostane do rúk, ktorý je nielen účinný, ale aj čo najšetrnejší k telu. Powerlogy je jedným z najväčších priekopníkov v tomto smere na českom trhu, preto som bol pred testovaním ich kolagénu plný očakávaní

Absolútne bezkonkurenčné zloženie

Vo väčšine našich recenzií venujeme veľkú pozornosť analýze zložiek a venujeme pozornosť aj tým najmenším detailom. Len tak môžeme s istotou prezentovať náš názor a hodnotenie konkrétneho výrobku. V tomto prípade sa však o zloženie naozaj nemusíme starať Powerlogy Collagen obsahuje iba čistý hydrolyzovaný kolagénový peptid. Nič viac, nič menej. Preto tu nemáme čo kritizovať. Niektorí by mohli namietať, že výrobok by mal obsahovať napríklad vitamín C, aby sa prijatý kolagén lepšie využil. Keďže kolagén je hydrolyzovaný, aby bol čo najlepšie stráviteľnýa je v úplne čistej forme, sú tieto obavy zbytočné. Je pravda, že prípadná prítomnosť napríklad spomínaného vitamínu C by bola pozitívna, ale pre človeka s pestrou stravou jeho absencia nie je problém

Kolagén Powerlogy sa vyznačuje absolútnou čistotou.

Rozpustnosť výborná, chuť nie až taká

Kolagén od Powerlogy sa dávkuje rovnako ako proteín. Jednoducho zalejte jednu odmerku vodou, pretrepte a vypite. Kľúčom ku konzumácii kolagénu, rovnako ako bielkovín, je v prvom rade dobrá rozpustnosť a potom chuť Pokiaľ ide o rozpustnosť, s kolagénom nebudete mať najmenší problém. Všetok prášok sa ľahko rozpustí v priebehu niekoľkých sekúnd. Zbytočne nepení a nenájdete v ňom žiadne hrudky. Problém však nastáva vo chvíli, keď ho ochutnáte. Výrobca uvádza, že ich kolagén je "chutný a lahodne krémový". A hoci som sa doteraz nemal na čo sťažovať, tu musím dôrazne nesúhlasiť Samozrejme, neochutený kolagén nemôže mať dobrú chuť už z definície. To sa samozrejme dalo očakávať, ale aj tak som tak trochu veril slovám výrobcu

Znamená to, že vždy, keď príde čas na dennú dávku kolagénu, musíte zaťať zuby a s hrdinským odhodlaním si ho naliať do hrdla? Nie je to také dramatické. Hoci jeho chuť nie je nijako lákavá, nie je ani veľmi výrazná Napriek tomu ho môžete ľahko pridať do smoothie, proteínu alebo v podstate kamkoľvek inam a nemusíte sa báť, že by to pokazilo chuť. Vďaka tomu sa dá najväčšia nevýhoda kolagénu pomerne ľahko odstrániť. Môžete si dopriať poriadnu dávku kolagénu bez toho, aby ste si vyvolali dáviace reflexy

Stráviteľnosť je bezkonkurenčná

Aby bol doplnok skutočne prospešný pre telo, musí byť ľahko stráviteľný Kolagén v prirodzenej forme je však veľmi odolný voči tráveniutakže sa v žalúdku nerozloží natoľko, aby ho telo mohlo efektívne využiť. Znamená to, že tu celý čas recenzujeme výrobok, ktorý naše telo v skutočnosti nepoužíva? Vôbec nie. Kolagén Powerlogy, rovnako ako všetky kvalitné kolagénové doplnky, obsahuje kolagénové peptidy, t. j. kolagén spracovaný hydrolýzou Vďaka tomu ho telo ľahšie využije a jeho doplnenie nie je len vyhadzovaním peňazí. Kolagénu sme sa podrobne venovali v našom článku Čo je kolagén a prečo ho užívaťv ktorom sa tejto téme venujeme hlbšie. Pre nás je však v súčasnosti dôležité, že kolagén Powerlogy je bez problémov stráviteľný a pre telo dokonale využiteľný

Z hľadiska pomeru cena/kvalita sa kolagén Powerlogy rozhodne oplatí.

Perfektný pomer ceny a kvality

Pomer ceny a kvality je pre mnohých rozhodujúcim faktorom pri nakupovaní. Niektoré naozaj kvalitné doplnky sa nepredávajú tak dobre ako ich menej kvalitné varianty práve kvôli ich príliš vysokej cene. Vyššie sme jasne zaradili kolagén Powerlogy do kategórie kvalitných doplnkov, prejavuje sa to aj na jeho cene? Do istej miery áno, ale nie je to veľký problém Jedna dávka vyjde na menej ako 20 korún, čo nie je najmenej, ale stále je to veľmi prijateľná cena. Na trhu sú oveľa lacnejšie produkty, ale sotva sa vyrovnajú kolagénu. Podobne môžeme nájsť aj oveľa drahšie výrobky, ktoré však nemusia byť nevyhnutne kvalitnejšie. Kolagén je teda niekde uprostred. Keď sa zamyslíme nad jeho kvalitou, zistíme, že pomer cena/kvalita je v tomto prípade naozaj vynikajúci. Je pravda, že by sme mohli nájsť varianty, ktoré by nám ušetrili pár korún, ale ich kvalita by bola niekde inde. Preto nám nakoniec nezostáva nič iné, ako ich hodnotiť pozitívne

Cenová tabuľka pre Powerlogy Collagen
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 21,90 -12%

Záverečné zhrnutie

Ako som napísal v úvode, mal som naozaj veľké očakávania od preskúmania tohto produktu. Často sa mi stáva, že keď sa na recenziu veľmi teším, nakoniec som sklamaný. Som naozaj rád, že to dnes nebol ten prípad. Kolagén od Powerlogy je presne to, v čo som dúfal, že bude Kvalitný doplnok za veľmi spravodlivú cenu, ktorý určite nesklame. Teda ak si ho nekúpite na základe tvrdení výrobcu o jeho skvelej chuti a lahodnej krémovej konzistencii. V skutočnosti je chuť jediná vec, na ktorú sa môžem sťažovať. Kolagén však možno bez problémov pridať do takmer čohokoľvek Preto by som výrobcovi urobil medvediu službu, keby som Kolagén slepo kritizoval len kvôli jeho chuti. Nepríjemná chuť je jednoducho daň za absolútne čisté zloženie.

Práve zloženie je najväčšou výhodou tohto produktu. Žiadne pridané farbivá, arómy, konzervačné látky, skrátka nič Len čistý kolagén, ktorý bol navyše hydrolyzovaný, aby bol čo najlepšie stráviteľný. V tomto ohľade sa naozaj nemám na čo sťažovať. To je tiež dôvod, prečo Kolagén od Powerlogy dnes odchádza s takým vysokým hodnotením Môžem ho s radosťou odporučiť každému, kto hľadá kvalitný, ľahko použiteľný kolagén za rozumnú cenu.

Neváhajte a podeľte sa s nami o svoje názory na Powerlogy Collagen v komentároch, kde môžete tiež napísať akékoľvek otázky, ktoré máte

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.