Primulus: Najlepší doplnok na zvýšenie testosterónu alebo len ďalší nefunkčný doplnok? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Testosterónové posilňovače boli z môjho pohľadu vždy len chytačmi peňazí, pretože zvýšenie geneticky určenej hladiny tohto dôležitého anabolického hormónu je takmer nemožné. Ale keď sa naskytla príležitosť vyskúšať Primulus, zo zvedavosti som predsa len neodolal.

Aké to teda bolo? Oplatí sa to vyskúšať? Skutočne zvyšuje testosterón, alebo je to rovnaké ako iné neúčinné posilňovače testosterónu? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

Primulus Recenzia
Publikované: 18. decembra 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Testosterónové doplnky
Účinok
9.5/10
Kvalita použitých surovín
9.8/10
Vstrebateľnosť
10.0/10
Zložky
9.8/10
Cena
8.7/10
Celkové hodnotenie
9.6
z 10 bodov

Kúpiť na Primulus

Pýtate sa, prečo som vôbec vyskúšal Primulus? Ani nie tak kvôli nádeji na zvýšenie testosterónu, ale skôr kvôli zaujímavému vzorcu a vysoko využiteľným zložkám, ktoré nie sú veľmi typické pre konkurenčné testosterónové boostery. Ale teraz späť k dnešnej recenzii.

Zložky, ktoré rozhodne nesklamú

Najdôležitejšie pri každom doplnku sú zložky. A to je to, čo ma zaujalo na tomto doplnku. Zatiaľ čo konkurenčné produkty k týmto doplnkom veľmi často používajú látky zastúpené vo forme oxidov a iných málo využívaných väzieb, v Primuluse nájdete dokonca chelátové väzby, ktoré sú absolútnou špičkou na trhu. Kompletné zloženie jednej dávky preto vyzerá takto

  • 15,4 mg zinku, ktorý je zastúpený vo forme citrátu zinočnatého, veľmi dobre využiteľnej chelátovej väzby. Tento stopový prvok je jednou z najviac nedostatkových látok v našom tele, ale zároveň je veľmi dôležitý - stará sa o hormonálnu optimalizáciu, zlepšuje kvalitu spánku a ovplyvňuje fungovanie až 200 enzýmov v tele
  • 2000 UI jednotiek vitamínu D3, ktorý je veľmi dôležitý pre správne fungovanie imunitného systému, lepšie vstrebávanie vápnika a normálnu funkciu svalov.
  • 245 mg horčíka, ktorý je najviac nedostatkovým minerálom v tele športovcov. Podieľa sa však aj na viac ako 400 metabolických reakciách v našom tele - okrem iného zabezpečuje syntézu bielkovín a DNA a normálne fungovanie nervového systému
  • 2 mg vitamínu B6, ktorý urýchľuje chemické reakcie v bunkách. Zlepšuje tiež náladu, predchádza nervovým ochoreniam a zvyšuje využitie horčíka a zinku, takže celý produkt Primulus pôsobí synergicky
  • 100 mg vitamínu C, jedného z najdôležitejších vitamínov v ľudskom tele. Zohráva dôležitú úlohu v metabolizme niektorých aminokyselín, čím prispieva k syntéze kolagénu, podporuje správne fungovanie imunitného systému a stimuluje tvorbu bielych a červených krviniek
  • 5,5 μg selénu, veľmi dôležitého antioxidantu, ktorý bojuje proti voľným radikálom. Ovplyvňuje imunitu, stimuluje pečeň a štítnu žľazu a znižuje únavu
  • 350,6 mg senovky gréckej, ktorá stimuluje trávenie, zmierňuje nadúvanie a pôsobí ako afrodiziakum
  • 300 mg ľubovníka bodkovaného, ktorý môže zvyšovať hladinu luteinizačného hormónu, čo pozitívne ovplyvňuje produkciu energie, regeneráciu a svalovú vytrvalosť.
  • 10 mg extraktu z čierneho korenia, ktorý zlepšuje vstrebávanie ostatných látok

Aké je zloženie primulus?

Takže Primulus zvyšuje testosterón?

Teraz, keď sme si podrobne prešli zložky, sa môžeme pozrieť na moje osobné skúsenosti. Je však dôležité poznamenať, že aj keď Primulus označujem ako účinný doplnok, rozhodne od neho nemôžete očakávať zázraky. Žiadne extrémne výkyvy nálad, žiadne akné, žiadny obrovský nárast svalovej hmoty a sily. V skutočnosti sa žiadny voľne predajný doplnok nemôže porovnávať svojimi účinkami s nelegálnymi anabolikami.

Preto od Primulusu, ako aj od akýchkoľvek iných právnych testosterónových posilňovačov, nemôžete očakávať rýchle zvýšenie testosterónu. Osobne som však počas užívania pociťoval oveľa menšiu únavu a kvalita môjho spánku sa rozhodne zlepšila. Aj pokiaľ ide o hormonálnu optimalizáciu, Primulus vám môže pomôcť. To platí najmä pre starších návštevníkov posilňovne. Myslieť si, že dvadsaťročný chlap môže stále zvýšiť svoju prirodzenú hladinu testosterónu, je veľmi naivné.

Takže Primulus zvyšuje testosterón?

Komu by som odporučil spoločnosť Primulus?

Tým sa pomaly dostávame k tomu, pre koho je Primulus vlastne určený. Z môjho pohľadu ju ocenia najmä starší cvičenci. Samozrejme, môže ho používať každý, ale ako som už raz spomínal, pre mladých cvičencov je to viac-menej zbytočná investícia. Podľa môjho názoru nie je veľmi vhodné dopĺňať ho ako multivitamín.

Obsahuje síce všetky dôležité látky (horčík, zinok, vitamín D, selén,...), ale stále si priplácate za produkt určený predovšetkým na zvýšenie testosterónu. Ak napríklad investujete do produktu Nexgen Pro, získate oveľa širšie spektrum látok. Ale jeho účinok na zvýšenie testosterónu nebude rovnaký. V konečnom dôsledku je to skvelý produkt na optimalizáciu hormónov, zbytočná investícia pre mladých a testosterónom nabitých cvičencov

o našom časopise
SvetFitness.sk bol, je a vždy bude nezávislým portálom. Odporúčame len tie produkty, ktoré by sme sami používali a investovali do nich. Preto neprijímame žiadne sponzorské dary a nenecháme sa podplácať jednotlivými výrobcami.
Ak si ceníte tieto hodnoty, môžete o našom časopise povedať svojim športovým kamarátom. V našich článkoch a recenziách sa snažíme pokryť všetky oblasti (silový tréning, suplementácia, výživa), takže by si v nich mal nájsť niečo pre seba každý.

Ako a kedy som používal Primulus?

Aby došlo k postupnému uvoľňovaniu účinných látok, postupoval som podľa odporúčaní výrobcu a užil som denné množstvo (2 tablety) rozdelené do dvoch dávok, prvú ráno po prebudení a druhú večer pred spaním. Zakaždým som ju umyl dostatočným množstvom vody

Ako dávkovať Primulus

Takže by som odporučil Primulus?

Musím úplne objektívne a nezaujato povedať, že Primulus na mňa zapôsobil. Nikdy som neužíval iné produkty sľubujúce zvýšenie testosterónu, takže vás ušetrím príbehov o tom, čo všetko som skúšal a ako mi nič nefungovalo (samozrejme, až doteraz).

Keď som však porovnal zložky Primulus s inými doplnkami v tejto kategórii, jeho vzorec je absolútne bezkonkurenčný. Spoločnosť pôsobí sympaticky, komunikácia bola úplne bezproblémová, takže môžem povedať, že som so spoločnosťou Primulus úplne spokojný. A ak premýšľate o tom, že to skúsite, určite môžem odporučiť tento doplnok!

Kde dostať Primulus najlacnejšie?

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.