Prom-IN CFM Stevia - Skvelý prírodný proteín? (Recenzia)

Posledná úprava: 19. júla 2021

Prom-IN je v súčasnosti jednou z mála spoločností, ktoré sa neboja pravidelne posielať na trh niečo úplne nové a nezvyčajné. Vďaka tomuto prístupu sa im v priebehu rokov podarilo vytvoriť mnoho jedinečných výrobkov veľmi vysokej kvality. Sme neuveriteľne a zaslúžene zvedaví na každý z ich nových produktov. S týmto úplne novým proteínom sladeným stéviou to samozrejme nebolo inak.

Po veľmi úspešnom proteíne CFM Evolution som sa veľmi tešil na testovanie tohto nového produktu. Ale ako sa to podarilo? Čím je výnimočné jeho zloženie? A oplatí sa do nej vôbec investovať?

Prom-IN CFM Stevia
Publikované: 22. novembra 2020
Upravené: 19. júla 2021
Autor recenzie: Radim Kostura
Kategória: Proteíny
Chuť
8.4/10
Rozpustnosť
9.2/10
Stráviteľnosť
9.5/10
Zložky
8.8/10
Cena
7.1/10
Celkové hodnotenie
8.6
z 10 bodov

Cenová tabuľka pre Prom-IN CFM Stevia
Obchod
Cena
Odkaz
Cena: € 32

Keďže sa považujem za naozaj veľkého konzumenta bielkovín, mal som možnosť vyskúšať ich v priebehu rokov veľa. Od proteínov veľmi populárnych značiek, ako sú Scitec Nutrition alebo Extrifit, až po proteíny o niečo lacnejších značiek, ako sú Mutant alebo MyProtein. Takže mám určite s čím porovnávať a môžem s istotou povedať, že tento nový proteín od spoločnosti Prom-IN sa v dnešnej obrovskej konkurencii určite nestratí.

-

Zloženie a stráviteľnosť

Zdrojom bielkovín je tu srvátkový proteínový koncentrát spracovaný metódou CFM. Vďaka tejto metóde možno zachovať prirodzenú a nezmenenú štruktúru samotnej srvátkovej bielkoviny, takže sa nestratia žiadne dôležité čiastkové zložky. Preto sa táto metóda v súčasnosti považuje za najšetrnejší spôsob spracovania srvátkových bielkovín.

Ako napovedá názov proteínu, je sladený stéviou, presnejšie glykozidmi steviolu, čo sú sladidlá získavané z listov tejto rastliny. Keďže sa stévia všeobecne považuje za úplne prírodnú a bezpečnejšiu alternatívu umelých sladidiel, ako je sacharín alebo sukralóza, určite oceňujem jej použitie v tomto prípade. Okrem umelých sladidiel tento proteín neobsahuje žiadne umelé farbivá.

Okrem toho sa v tomto výrobku používa slnečnicový lecitín namiesto bežnejšieho sójového lecitínu. Napriek tomu, že je jej množstvo skôr zanedbateľné, ju rozhodne považujem za veľmi vítanú alternatívu vzhľadom na kontroverznú povahu sóje ako takej.

Pre lepšiu stráviteľnosť môžeme v tomto výrobku, rovnako ako v Prom-IN CFM Evolution, nájsť proteolytické enzýmy papaín, bromelaín a laktázu. Okrem toho sa používajú aj probiotické kultúry a vláknina inulín. Pre podporu trávenia a čo najlepšej stráviteľnosti tu výrobca urobil maximum a osobne môžem potvrdiť, že som nemal absolútne žiadne problémy so samotnou stráviteľnosťou.

-

Rozpustnosť a výživové hodnoty

Bielkoviny sa výborne rozpúšťajú vo vode aj v mlieku alebo tvarohu. Nikdy sa tiež nevyskytli žiadne hrudky alebo nadmerné množstvo peny. Podľa môjho názoru má tiež veľmi príjemnú krémovú konzistenciu, ktorá vás dokáže veľmi dobre zasýtiť, aspoň na pohľad.

Tento proteín má približne 380 kcal na 100 g, pričom obsah bielkovín je približne 71 až 74 g na 100 g. V jednej 40 g porcii (dve odmerky) je teda približne 29 g bielkovín, čo nie je zázračná hodnota, ale na druhej strane je pre väčšinu z nás úplne postačujúca. Obsah sacharidov tu samozrejme závisí od zvolenej príchute, ale v zásade je to približne 4 až 10 g na 100 g.

-

Hodnotenie jednotlivých príchutí

Je mi úplne jasné, že drvivá väčšina z nás si vyberá proteíny najmä na základe chuti alebo ceny. Často sa nezaujímame o výživovú hodnotu alebo podrobnú analýzu samotných bielkovín. Poďme sa teda konečne pozrieť na to, čo vás pravdepodobne zaujíma najviac. Predovšetkým hodnotenie jednotlivých chutí. Tento proteín má v súčasnosti k dispozícii len tri príchute. Aké teda sú?

  • Najviac ma zaujala príchuťCinnamon Roll (8/10 ), z ktorej som bol najprv mierne sklamaný. Príjemná škoricová chuť má takú zvláštnu príchuť, že mi chvíľu trvalo, kým som si na ňu zvykla. Postupom času som si však túto príchuť obľúbila a najmä v mlieku alebo tvarohu chutí úplne úžasne.
  • Vanilkové latte (8,5/10 ) bolo pre mňa veľkým prekvapením, pretože výrobky s kávovou príchuťou veľmi nemusím. V tomto prípade mi však chuť vôbec nevadila, naopak, považujem ju za skvelú. Pre milovníkov vanilky môže byť trochu sklamaním, pretože som v nej necítila vanilkové tóny. Ak však máte radi kávové príchute, určite odporúčam túto príchuť vyskúšať.
  • Jahoda (6,5/10 ) je skôr vodnatá a nevýrazná. Zistil som síce drobné náznaky jahôd, ale rozhodne ide o jednu zo slabších príchutí, aké som kedy testoval. Tento variant príliš neodporúčam, pretože pri škoricovom rožku alebo vanilkovom latte budete mať podstatne viac ňufákov.
Náš tip
Veľmi som si obľúbila príchuť škorice, najmä v ovsených vločkách s jablkami alebo v tvarohu s trochou holandského kakaa a horkej čokolády.
Čo sa týka vanilkového latte, odporúčam vám vyskúšať túto príchuť v mlieku, v ktorom chutila presne ako ľadová káva, ktorú bežne dostanete v každom obchode s potravinami.

-

Cenová dostupnosť

Ako je to teda s cenovou dostupnosťou? Bohužiaľ, za hlavnú nevýhodu tohto proteínu považujem jeho cenu. Kilogramové balenie vás vyjde na 599 Kč, čo znamená, že jedna dávka vás bude stáť menej ako 24 Kč. Vzhľadom na kvalitu veľmi podobných proteínov, ako je Prom-In CFM Evolution alebo nedávno recenzovaný Protein&Co CFM Whey Protein 80, je jeho cena neporovnateľne vyššia.

Nakoniec by som sa priklonil skôr k jednému z vyššie uvedených produktov. Ak sa však predsa len rozhodnete pre tento proteín, určite neurobíte chybu a za mierne vyššiu cenu dostanete produkt, ktorý tomu zodpovedá.

Cenová tabuľka pre Prom-IN CFM Stevia
Obchod
Cena
Odkaz
Cena: € 32

-

Konečný verdikt

Prom-IN CFM Stevia Protein rozhodne považujem za veľmi kvalitný produkt, ktorého jedinú chybu vidím v jeho pomerne vysokej cene. Avšak pre tých z vás, ktorí sa neboja priplatiť si za kvalitné výrobky, je tento proteín určite skvelou voľbou. Za svoje peniaze získate úplne jedinečný proteín s prírodným zložením, príjemnou chuťou a dokonalou rozpustnosťou.

Po skúsenostiach s týmto proteínom sa veľmi teším na testovanie ďalších produktov značky Prom-IN, ktorú som, ako teraz viem, dlhé roky úplne neprávom prehliadala. Mne osobne tento proteín dokonale vyhovoval a môžem ho len odporučiť.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.