Prom-IN Hydro Optimal Whey - Ideálny proteín po tréningu? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Ak chcete po tréningu získať čo najviac bielkovín, hydrolyzát je tou najideálnejšou voľbou. Bohužiaľ, nie každý športovec si môže dovoliť investovať toľko peňazí do doplnkov, koľko stojí niektorá hydra.

A doplnkov, ktoré ponúkajú dobrý pomer ceny a kvality, je absolútne minimum. Jedným z nich je Hydro Optimal Whey od spoločnosti Prom-In. A preto som sa rozhodol, že to vyskúšam. Aké to bolo? Oplatí sa do nej investovať? Bol som spokojný s chuťou? To sa dozviete v tejto recenzii.

Prom-IN Optimal Hydro Whey
Publikované: 10. apríla 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Rozpustnosť
9.6/10
Stráviteľnosť
9.7/10
Chuť
8.5/10
Zložky
9.2/10
Cena
8.7/10
Celkové hodnotenie
9.1
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN Optimal Hydro Whey
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na úvod môžeme len dodať, že Hydro Optimal Whey sa veľmi dobre umiestnil v našom testovaní najlepších hydrolyzátov, ktoré sme nedávno uverejnili. Ak vás viac ako samotná recenzia zaujíma porovnanie tohto proteínu s konkurenciou, určite odporúčame navštíviť tento rebríček.

Zložky bez jedinej chyby

Ak ste bližšie oboznámení s hydrolyzovanými bielkovinami, určite ste si všimli, že výrobcovia veľmi často uvádzajú stupeň hydrolýzy, ktorý samozrejme odráža aj mieru využitia bielkovín. Spoločnosť Prom-IN však nič také nezverejňuje. Prečo? Keďže ide o zmes hydrolyzátov s vysokým a stredným stupňom štiepenia, tak by sa tento stupeň musel vypočítať aritmetickým priemerom molekulových hmotností peptidov. Chcem tým povedať, že aj bez konkrétneho čísla ide o vysokokvalitný proteín s vynikajúcou využiteľnosťou, ktorý má aj vysokú biologickú hodnotu.

Okrem kvality zdroja bielkovín je však potrebné zdôrazniť aj ďalšie faktory - napríklad skutočnosť, že najrozšírenejším sladidlom je stévia, čisto prírodná látka. V neposlednom rade treba spomenúť aj skvelú chuť a absenciu horkosti, ktorá je pre hydrolyzáty taká typická. Ale o tom až o chvíľu.

Prom-IN Optimal Hydro Whey Zloženie

Akú príchuť si vybrať? Určite čokoláda!

Aby bol môj pohľad na Optimal Hydro Whey čo najkomplexnejší, rozhodla som sa vyskúšať všetky tri príchute. Moja recenzia je nasledovná

  • Zistil som, žečokoládová príchuť je jednou z najlepších proteínových príchutí vôbec. Nebola príliš sladká, čo mi dokonale vyhovovalo, a čo je najlepšie, necítila som ani žiadnu horkosť. Pripravila som si ho v 300 ml vody s ľadom a musím povedať, že tento nápoj bol veľmi osviežujúci a viem si predstaviť, že by som ho pila kedykoľvek počas dňa, nielen po tréningu. V skutočnosti sú niektoré príchute, pri ktorých sa musíte premáhať, aby ste ich do seba dostali aspoň po tomto tréningu
  • Anibanánová príchuť nechutila vyslovene zle, ale prekvapila ma výrazne väčšia penivosť, ako mala čokoládová príchuť. Musel som chvíľu počkať, kým pena opadla, našťastie ani proteín nebol extrémne horký a dovolím si povedať, že chuťovo veľmi dobre vyvážený
  • Príchuť Latte Machiato bola tiež skvelá, trochu horká, ale chuťou a vôňou pripomínala ľadovú kávu, dobre sa pila, viem si ju predstaviť piť cez deň s ľadom v leteDávkovanie Prom-IN Optimal Hydro Whey
náš tip!
Keď si Hydro Optimal Whey pripravíte s ľadom, získate naozaj výnimočne osviežujúci a chutný nápoj, ktorý budete radi piť nielen po tréningu, ale aj kedykoľvek počas dňa!

Ako som používal Hydro Optimal Whey?

Samozrejme, najväčšie opodstatnenie hydrolyzátu je po tréningu. Ja osobne som si vzal jednu dávku (40 g) hneď po tréningu rozmiešanú v 300 ml vody. Musím povedať, že najväčším prínosom pre mňa bol rýchly štart trávenia, preto som mohol jesť tuhé jedlo už 30-45 minút po tréningu. A keďže cvičím hlavne večer, určite mi to uľahčilo prácu.

Použitie Prom-IN Optimal Hydro Whey

Kúpte za najlepšiu cenu

Veľmi dobrá hodnota za peniaze

Keď som pred časom zostavoval vyššie uvedený rebríček najlepších hydrolyzátov, mal som možnosť porovnať všetky dôležité aspekty desiatok produktov. A úprimne musím povedať, že z hľadiska pomeru cena/kvalita je to spolu s hydrolyzovaným proteínom Bulk Powders, ktorý v porovnaní dominoval, jedna z najlepších možných volieb.

Zatiaľ čo za dávku Optimal Hydro Whey zaplatíte približne 25 Kč, v ponuke sú aj hydrolyzáty za 40 Kč. Pri pravidelnom používaní je to samozrejme viditeľný rozdiel. Úprimne povedané, myslím si, že Prom-In je skvelou voľbou pre každého, kto chce kvalitný potréningový doplnok, ale nechce naň vyhodiť všetky svoje úspory.

Cenová tabuľka pre Prom-IN Optimal Hydro Whey
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Záverečné hodnotenie - Dobrá voľba, do ktorej sa oplatí investovať?

Z môjho pohľadu je odpoveď na otázku, či sa oplatí brať vodu, sama o sebe dosť náročná. Samozrejme, je veľmi rýchlo stráviteľný a veľmi dobre sa používa, ale zároveň je dobré vedieť, že je dobré zjesť jedlo po tréningu o niečo skôr, ako keď používate bežný koncentrát.

Stojí tiež podstatne viac peňazí, chuť zvyčajne nie je taká dobrá a nemyslím si, že väčšina rekreačných športovcov ho veľmi potrebuje. Ak sa však rozhodnete investovať do hydrolyzátu, Hydro Optimal Whey je veľmi dobrou voľbou

Prom-IN Optimal Hydro Whey pixle

No, to je všetko pre dnešnú recenziu. Ak ste tento produkt tiež vyskúšali, určite sa môžete podeliť o svoje názory s ostatnými používateľmi v komentároch. A zároveň sa nebojte spýtať, ak máte nejaké otázky, vždy vám radi odpovieme.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.