One Bar - Chuťový orgazmus v podobe proteínovej tyčinky? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Ak sa zaujímate o proteínové tyčinky, viete, že sú často veľmi dobrou náhradou nezdravých tyčiniek zo supermarketu. Tieto tyčinky však majú zvyčajne dva nedostatky - buď obsahujú pomerne veľa jednoduchých cukrov a iných prídavných látok, alebo majú veľmi zlú chuť, takže často máte problém tyčinku vôbec dojesť. V najhoršom prípade je to oboje.

Keď som však vyskúšala tyčinky ONE, úplne som zmenila názor. Aké teda boli? Páčili sa mi chute? Majú dobré ingrediencie, ktoré ocenia aj športovci na diéte? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete v dnešnom prehľade.

One Protein Bar
Publikované: 5. júna 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteínové tyčinky
Chuť
9.8/10
Rozpustnosť
9.9/10
Stráviteľnosť
9.9/10
Zložky
8.9/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre One Protein Bar
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 2,67

Na úvod zostáva dodať, že tyčinky ONE sú k dispozícii v 18 rôznych príchutiach, z ktorých si každý môže vybrať. Vyskúšal som ich niekoľko, takže sa môžete tešiť na porovnanie s inými značkami, ale aj medzi jednotlivými príchuťami v recenzii.

Iss Research Oh Yeah! ONE Bar

Konečne proteínová tyčinka s absolútnym minimom cukrov!

Z môjho pohľadu má proteínová tyčinka ONE niekoľko výrazných výhod, ktoré stoja za zmienku

  • Kvalitný zdroj bielkovín - Veľmi častým nedostatkom proteínových tyčiniek je používanie nekvalitných zdrojov bielkovín, ako je napríklad kazeinát vápenatý. V proteínovej tyčinke ONE však nájdete kombináciu srvátkového proteínového izolátu a mliečneho proteínového izolátu, dvoch veľmi dobre využiteľných bielkovín, z ktorých každá sa uvoľňuje po inú dobu
  • Takmer 10 g vlákniny v jednej porcii - Vláknina je veľmi dôležitou zložkou našej stravy, ale výrobcovia sa s ňou zvyčajne neobťažujú. V tyčinke ONE však nájdete takmer 10 g prebiotickej vlákniny rastlinného pôvodu
  • Len 1 g jednoduchých cukrov - nízky obsah jednoduchých cukrov ocenia najmä športovci, ktorí dodržiavajú prísnu diétu. Často je pre ne kľúčovým kritériom množstvo cukrov a existujú tyčinky, v ktorých výrobcovia rozhodne nešetria cukrom a glukózovo-fruktózovým sirupom.

Miernou nevýhodou pre niektorých môže byť obsah palmového alebo palmojadrového oleja, ktorý podľa môjho názoru do kvalitných proteínových tyčiniek nepatrí. Jednak je zdrojom nasýtených tukov, ktoré sa považujú za pôvodcu civilizačných chorôb, ale je to aj mimoriadne lacná surovina, ktorá prispieva k odlesňovaniu dažďových pralesov

Iss Research Oh Yeah! JEDNO zloženie
Tyčinky ONE majú nielen veľmi pekný dizajn, ale aj dobré zloženie a bezkonkurenčnú chuť.

Kúpte za najlepšiu cenu

Pravdepodobne najchutnejšia tyčinka, ktorú som doteraz vyskúšal

Úprimne povedané, tyčinka ONE je najchutnejšia tyčinka, akú som doteraz ochutnal. A dovolím si tvrdiť, že som vyskúšala pomerne veľa rôznych tyčiniek od rôznych výrobcov. Určite poteší každého, kto nemá rád tyčinky s "práškovou" konzistenciou, ako je napríklad Pure Bar od spoločnosti Prom-IN, ktorú sme tiež recenzovali. Hoci som ešte nevyskúšala všetkých 18 príchutí, s tými, ktoré som doteraz ochutnala, som bola veľmi spokojná a vždy na 100 % splnili moje očakávania. Konkrétne išlo o tieto príchute

  • Cookies&Cream ma naozaj prekvapil svojou jemnou konzistenciou, obsahoval celé kúsky a svojou jemne krémovou chuťou mi naozaj pripomínal sušienky. Nebola zbytočne presladená a biela čokoláda na povrchu jej dodala naozaj dobrú chuť
  • Čokoládová narodeninová torta bola tiež veľmi dobrá, okrem bielej čokolády na povrchu bola tyčinka posypaná aj rôznymi farebnými ozdobami, takže vyzerala naozaj dobre. Vyskúšala som príchuť narodeninovej torty od mnohých výrobcov, či už ako proteín alebo priamo ako proteínovú tyčinku, ale len JEDNA ma naozaj zaujala
  • Čučoriedkový koláč bol azda najlepšou dostupnou chuťou. Ovocným príchutiam sa zvyčajne snažím vyhýbať, pretože mnohí recenzenti sa sťažujú na umelú chuť (v prípade ONE je to napríklad variant "citrónový koláč"), ale tentoraz bola čučoriedková príchuť výrazná, pôsobila prirodzene a nebola extrémne sladká, čo mi dokonale vyhovovalo. Bola tiež mäkká a veľmi ľahko sa hrýzla
  • Javorový glazovaný donut je príchuť, pri ktorej je pridanie sušeného mlieka dosť výrazné. Vôbec mi to však nevadilo, pretože chuť, rovnako ako ostatné, pôsobila prirodzene. Bohužiaľ, v porovnaní s ostatnými variantmi sa mi zdal byť o niečo sladší

Iss Research Oh Yeah! JEDNODUCHÉ príchute
Hovorí sa, že oči chutia ako prvé. Okrem toho, že ONE tyčinky skvele chutia, vyzerajú aj absolútne neodolateľne.

Vysoká cena, ktorá kazí celkový dojem

Hlavnou nevýhodou tyčiniek ONE je vysoká cena, pretože za jednu zaplatíte takmer 60 Kč. Pre porovnanie treba povedať, že naše porovnanie najlepších proteínových tyčiniek zahŕňalo aj výrobky, ktoré stáli o 20 Kč menej, čo je naozaj výrazný rozdiel.

Samozrejme, závisí to od frekvencie konzumácie tyčiniek. Ak hľadáte diétnu záchranu raz za týždeň, ktorá vám bude naozaj chutiť a nebudete mať dlho chuť na nič sladké, toto je dobrá voľba. Ak používate proteínové tyčinky ako každodennú desiatu a nevadí vám niekoľko gramov sacharidov navyše, určite by som si vybral lacnejšiu alternatívu.

Cenová tabuľka pre One Protein Bar
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 2,67

Jeden bar vs. Prom-IN Pure bar
Paličky ONE sú pomerne drahá záležitosť. Napríklad obľúbená tyčinka Pure Bar stojí o 10 Kč menej.

Záverečné hodnotenie

Myslím si, že tyčinky ONE sú určite jedným z najlepších produktov vo svojej kategórii. Zloženie je (ak si odmyslíme palmový olej) veľmi dobré, chuť je úplne úžasná, čo nie je len môj názor, ale zhoduje sa na tom drvivá väčšina recenzentov na iných webových stránkach. Bohužiaľ však musíte byť ochotní investovať do baru pomerne veľa peňazí. Takže ako príležitostnú záchranu diéty ho môžem určite odporučiť, ale ako každodennú desiatu sa to asi neoplatí

A čo vy? Máte nejaké skúsenosti s barom ONE? Neváhajte a podeľte sa o svoje názory v komentároch, kde môžete napísať aj svoje otázky. Vždy vám radi odpovieme!

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.