Prom-IN Pure Bar - najkvalitnejšia proteínová tyčinka na trhu (recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Proteínové tyčinky môžu byť skvelým zdrojom bielkovín v situáciách, keď jednoducho nemôžete jesť inú pevnú stravu. Výrobcovia však pri výrobe často používajú nekvalitné zdroje bielkovín (ako napríklad kazeinát vápenatý) a nekvalitné zdroje sacharidov.

Preto, aby proteínová tyčinka splnila svoj účel, musí byť vysoko kvalitná. A keďže Prom-IN je nepochybne jedným z najspoľahlivejších výrobcov, rozhodla som sa vyskúšať ich proteínovú tyčinku Pure Bar. Ale bolo to naozaj také dobré? Má dobré zložky? Ktorá príchuť je najlepšia? Zistite to v nasledujúcej recenzii.

Prom-IN Pure Bar
Publikované: 16. januára 2019
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteínové tyčinky
Chuť
9.2/10
Cena
9.4/10
Zložky
10.0/10
Kvalita surovín
10.0/10
Konzistentnosť
9.2/10
Celkové hodnotenie
9.6
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN Pure Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na začiatku je potrebné spomenúť, že Pure Bar je súčasťou nášho výberu najlepších proteínových tyčiniek na trhu, takže ak vás skôr ako jednotlivé aspekty tejto tyčinky zaujíma porovnanie s konkurenciou, určite navštívte náš rebríček. Ale teraz už k samotnej recenzii

Najkvalitnejšie suroviny sú samozrejmosťou

Ak je niečo, čo odlišuje tyčinku Essential Pure Bar od 99 % konkurenčných proteínových tyčiniek, sú to skvelé ingrediencie, ktoré boli dosiahnuté vďaka mimoriadne kvalitným východiskovým zložkám.

Zdrojom bielkovín je len micelárny kazeín a CFM srvátkový koncentrát (teda veľmi kvalitné bielkoviny), sacharidy sú z 90 % zastúpené rozpustnou prebiotickou vlákninou, ktorá má v porovnaní s inými sacharidmi oveľa nižší obsah kalórií a dokáže tiež regulovať hladinu glukózy v krvi a zlepšovať vstrebávanie vápnika, a zdrojom tukov sú mandle, ktoré sú bohatým zdrojom horčíka alebo vitamínu E

Okrem týchto kvalitných zložiek v tyčinke Essential Pure Bar nenájdete žiadne umelé farbivá, konzervačné látky ani lepok a len minimum laktózy.

Proteínová tyčinka Pure Bar

Najlepšia chuť? Určite pistácie!

Pokiaľ ide o chuť tyčiniek Pure Bars, určite nemôžete očakávať príliš veľa zázrakov. Tyčinky majú silne práškovú konzistenciu, čo môže niektorým ľuďom vyhovovať, ale väčšine ľudí skôr naopak. Na druhej strane, chuť nie je taká hrozná, aby ste tyčinku nedojedli, hlavná vec je kvalita ingrediencií a fakt, že vás zasýti, ak to potrebujete.

Môžete si vybrať z troch príchutí:

  • Pistáciová príchuť (8/10 ) - Z môjho pohľadu asi najlepšia možnosť. Ide o jedinú príchuť, ktorá je prifarbená morskými riasami a sladená niečím iným ako stéviou (sukralózou a neohesperidínom), čo sa samozrejme prejavuje v chuti. Je trochu sladšia ako ostatné príchute, ale jej chuť je naozaj výrazná. Preto ho hodnotím 8 z 10
  • Vanilková príchuť s arašidmi (7,5/10 ) - Na môj vkus je príliš nevýrazná. Chuť je veľmi podobná vanilkovému proteínu Prom-In, ale kvôli práškovej konzistencii si tyčinku veľmi neužijete. Preto ho hodnotím 7,5 z 10 bodov
  • Čokoládová príchuť (7,5/10 ) - V podstate pre ňu platí to isté, čo pre vanilkovú príchuť. Aj keď pripomína čokoládový proteín tejto spoločnosti, pre jeho práškovú konzistenciu mi veľmi nevyhovuje. Preto ju tiež hodnotím 7,5 z 10
  • Jahodová príchuť (8,5/10 ) je ochutená lyofilizovanými jahodami a jahodovým práškom, ktorý naozaj výrazne prispieva k chuti a vôni tejto tyčinky. Konzistencia prášku zostáva rovnaká ako u klasických variantov, rovnako ako tyčinka je dosť tvrdá, za čo musím odčítať body. Čo sa týka chuti, nemám sa na čo sťažovať, v bare naozaj nájdete celé kúsky jahôd. Predovšetkým musím oceniť, že chuť zostáva prirodzená a nepôsobí umelo, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať pri jahodovej verzii.
  • Čokoláda s kokosom (9,0/10 ) má oveľa svetlejšiu farbu ako čistá kakaová verzia a hneď po otvorení vás prekvapí pomerne intenzívna kokosová vôňa. V tomto prípade ma naozaj prekvapila konzistencia, pretože tyčinka bola výrazne mäkšia ako jahodová, ktorú som testovala hneď potom. V ústach sa vám rozvinie najmä veľmi intenzívna kakaová chuť, kokos vnímate len minimálne, ale tyčinka obsahuje celé kúsky kokosu, ktoré niekedy zostávajú v ústach. Konzistencia prášku zostáva aj v tomto prípade, ale nakoniec musím uznať, že variant s čokoládou a kokosom je najlepšou možnosťou, ktorú Prom-In ponúka.

Príchute proteínových tyčiniek Pure Bar

Primeraná cena

Za jednu proteínovú tyčinku Pure Bar zaplatíte 49 Kč, čo je samozrejme pomerne vysoká cena. Je však dôležité poznamenať, že odráža len cenu vstupných surovín - ak by výrobca použil napríklad repkový olej namiesto mandlí, kazeinát vápenatý namiesto nedenaturovanej srvátkovej bielkoviny CFM a glukózo-fruktózový sirup namiesto rozpustnej vlákniny, cena by mohla byť podstatne nižšia. Opäť teda musíte byť ochotní priplatiť si za kvalitné výrobky.

Cenová tabuľka pre Prom-IN Pure Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Kedy sa oplatí do nej investovať?

Z môjho pohľadu proteínová tyčinka nie je niečo, do čoho by ste investovali na pravidelnú konzumáciu. Ak nemôžete získať potrebný denný príjem bielkovín len zo stravy, srvátkový proteín je oveľa vhodnejšou, a teda aj lacnejšou možnosťou.+

Tyčinky sú užitočné, keď naozaj nemôžete zjesť inú tuhú stravu alebo si pripraviť proteínový kokteil. Môžu byť ideálne pri dlhom cestovaní autom alebo ako ľahké občerstvenie na turistiku.

TIP: 5 momentov, kedy je najlepší čas na proteínovú tyčinku!

Záverečné hodnotenie

Hodnotenie proteínových tyčiniek je vždy ťažšie, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Každý má úplne inú predstavu o tom, ako má chutiť najlepšia proteínová tyčinka, akú má mať konzistenciu a koľko má stáť. Ale ak máte radi prirodzene vyzerajúce tyčinky a nevadí vám trochu prášková konzistencia, dovolím si tvrdiť, že si tyčinku Essential Pure Bar úplne zamilujete.

Ak však dávate prednosť sladším tyčinkám alebo si chcete vybrať z množstva druhov, môžete si pozrieť naše porovnanie proteínových tyčiniek, ktoré som spomenul v úvode, a určite si tam nájdete svojho favorita.

Videorecenzia:

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.