Czech Virus Pure Elite CFM - Proteín s najlepším zložením na trhu? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Pure Elite CFM bol jedným z prvých produktov, ktoré dnes už známa česká spoločnosť Virus uviedla na trh. Počas svojej existencie sa tento proteín dostal do mnohých rôznych recenzií a hodnotení vrátane nášho rebríčka srvátkových bielkovín a všetky skúsenosti ostatných používateľov boli všeobecne pozitívne.

V dnešnom prehľade sa však pokúsime rozobrať proteín až na poslednú zložku. Oplatí sa teda investovať? Je podľa nášho názoru naozaj taká dobrá, ako tvrdia iné recenzie? Ktorá chuť nás zaujala a ktorá sklamala? To všetko a ešte viac sa dozviete v dnešnej recenzii

Czech Virus Pure Elite CFM
Publikované: 6. marca 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
9.5/10
Rozpustnosť
9.8/10
Stráviteľnosť
10.0/10
Zložky
10.0/10
Cena
9.3/10
Celkové hodnotenie
9.7
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Czech Virus Pure Elite CFM
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Hoci proteín Pure Elite CFM prešiel naozaj mnohými rôznymi recenziami, pokúsime sa tento doplnok zachytiť čo najobjektívnejšie a najkomplexnejšie, aby každý potenciálny kupujúci vedel, či stojí za to do neho investovať alebo nie. Pozrime sa teda na to, ako proteín splnil jednotlivé kritériá.

Hlavné výhody

  • Skvelé zloženie
  • Dokonalá stráviteľnosť a rozpustnosť
  • Až 24 g bielkovín na porciu
  • Obsahuje zmes prebiotík a probiotík
  • Maximálna absorpcia je zaručená vďaka komplexu 5 enzýmov
  • K dispozícii v troch rôznych príchutiach

Zložky, ktoré je ťažké nájsť na trhu

Najväčšou výhodou proteínu Pure Elite CFM je jeho zloženie. Nejde totiž o klasický koncentrát, ale o kombináciu srvátkového koncentrátu, ktorý tvorí 90 % bielkovín výrobku, a srvátkového izolátu, ktorý je tu zastúpený 10 %. Táto zmes je ďalej obohatená o probiotiká a prebiotiká, ktoré sú dôležitými zložkami pre zdravie čriev a správne fungovanie imunitného systému. Nájdete tu aj komplex 5 enzýmov, takže je zaručená maximálna absorpcia.

NÁŠ TIP!
Ak hľadáte naozaj kvalitný proteín so siedmimi tráviacimi enzýmami, určite vyskúšajte Probio7 od spoločnosti Czech Virus. Môžete si tiež prečítať úplnú recenziu tohto produktu na našich webových stránkach.

Zloženie Czech Virus Pure Elite CFM

Jednoduchá príprava vďaka dokonalej rozpustnosti

Jednou z hlavných výhod Pure Ellite CFM je jeho dokonalá rozpustnosť. Stačí nasypať jednu odmerku proteínu do šejkra, zmiešať ju s 200 - 250 ml studenej vody, niekoľkokrát pretrepať a chutný proteínový kokteil je hotový. Vzhľadom na nie príliš výraznú chuť proteínu odporúčam znížiť množstvo vody, ak máte radi intenzívnejšiu chuť. Na druhej strane, ak chcete, aby proteín nebol vôbec sladký a mal len náznak deklarovanej chuti, môžete použiť viac vody.

Príprava Czech Virus Pure Elite CFM

Kde kúpiť najlacnejšie

Kedy je ideálny čas na užívanie Pure Elite CFM?

Keďže Pure Elite CFM poskytuje ľahko vstrebateľné bielkoviny, je ideálne užívať ho po tréningu. To dodá vášmu telu živiny potrebné na opravu poškodených svalových vlákien a následný rast svalov. Tento proteín však môžete použiť aj kedykoľvek počas dňa a je vhodný do mnohých receptov, napríklad do proteínových kakaových šišiek.

Najlepšie chute? Určite vanilka a čokoláda!

Proteín Pure Elite CFM je k dispozícii v troch rôznych príchutiach. Aby bola táto recenzia čo najobjektívnejšia, rozhodol som sa vyskúšať ich všetky. A tu je moja recenzia:

  • Čokoládová príchuť na mňa zo všetkých príchutí zapôsobila jednoznačne najviac. Hoci som nikdy nebola fanúšikom čokoládových proteínov, tento od spoločnosti Czech Virus mi prišiel úplne prírodný, chutný a oveľa menej sladký ako ostatné dve možnosti. Musím tiež oceniť konzistenciu, pretože tento proteín nie je ani zďaleka taký hustý ako napríklad proteíny od Extrifitu. Určite si viem predstaviť, že by som tento proteín pila počas dňa a dokázala by som vypiť celé balenie bez toho, aby som sa "prejedla".
  • Vanilková príchuť bola dosť sladká, namiesto zvyčajných 300 ml vody som musela použiť o 100 ml viac, aby to vyhovovalo chuti. Zatiaľ čo niektorí výrobcovia sa snažia vyrobiť vanilku čo najviac podobnú vanilke (a preto používajú veľa aróm), Czech Virus vyčnieva z radu. Táto vanilka rozhodne nie je preplnená vanilkovou chuťou, ale z môjho pohľadu má len náznak vanilky, ale to je presne to, čo mám rada a bola som s ňou veľmi spokojná.
  • Kokosová príchuť mi tiež veľmi chutila. Rovnako ako pri vanilke som musel použiť o 100 ml viac vody ako zvyčajne, ale vôňa a chuť kokosu bola z proteínu citeľná (opäť, v žiadnom prípade nie agresívna) a ja som si pitie svojej potréningovej dávky naozaj užíval.

Príchute Czech Virus Pure Elite CFM

Absolútne primeraná cena

V tejto recenzii sa pravdepodobne nebudeme príliš zaoberať cenou Pure Elite CFM. Stačí povedať, že pri kúpe 2,25 kg balenia zaplatíte 15 Kč za dávku, pri kúpe kilogramového balenia je to menej ako 20 Kč. To je úplne primeraná cena za proteín tejto kvality. Samozrejme, sú k dispozícii aj lacnejšie proteíny, napríklad CFM Evolution, víťaz nášho nezávislého testovania srvátkových bielkovín, ale väčšina kvalitných produktov je aj oveľa drahšia.

Cenová tabuľka pre Czech Virus Pure Elite CFM
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Cena českého Virus Pure Elite CFM

Záverečné hodnotenie

Pure Elite CFM hodnotím veľmi pozitívne. Prekvapila ma nielen svojím zložením, ale aj príjemnou rozpustnosťou a ľahkou stráviteľnosťou. Chuť kokosového a čokoládového variantu považujem za menšiu nevýhodu, ale na druhej strane to nie je nič, čo by sa nedalo prekonať

Ak hľadáte proteín s naozaj vynikajúcim pomerom ceny a kvality, Pure Elite CFM je jasnou voľbou. Ak hľadáte lacnejšiu alternatívu, môžete si vybrať napríklad spomínaný model CFM Evolution, o ktorom máme na stránke tiež celú recenziu.

Veľký test srvátkových bielkovín (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.