Panel úloh: Sú legendárne úlohy naozaj také dobré? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Quest Bar - tyčinka, ktorú pravdepodobne netreba predstavovať žiadnemu fanúšikovi zdravej výživy. Spoločnosť Quest Nutrition vyrába tieto legendárne proteínové pochúťky od roku 2010 a niektorí nadšenci čakajú na predstavenie najnovších príchutí rovnako ako bežní smrteľníci na nový iPhone.

Keďže ide o pravdepodobne najobľúbenejšie tyčinky vôbec, rozhodla som sa ich preskúmať samostatne. Oplatí sa ich kúpiť? Ktoré príchute sú najlepšie a ktoré sú na nič? Existujú lepšie alternatívy? To všetko a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Quest Bar
Publikované: 6. septembra 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteínové tyčinky
Chuť
10.0/10
Konzistentnosť
7.0/10
Stráviteľnosť
10.0/10
Zložky
9.6/10
Cena
8.4/10
Celkové hodnotenie
9.0
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Quest Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na úvod by bolo dobré spomenúť, že táto proteínová tyčinka sa veľmi dobre umiestnila aj v našom nezávislom testovaní proteínových tyčiniek, takže ak vás zaujíma porovnanie tyčiniek Quest s konkurenciou, určite navštívte rebríček.

Tyčinka Quest Bar sa predáva v mnohých vyladených príchutiach

Zložky, ktoré zaujmú

Prvé, čo ma na tyčinke Quest zaujalo, sú fantastické ingrediencie. Základom je totiž bielkovinový komplex, ktorý pozostáva z izolátu mliečnej bielkoviny a izolátu srvátkovej bielkoviny, dvoch veľmi dobre využiteľných zdrojov bielkovín. Určite to považujem za veľkú výhodu, pretože v súčasnosti veľké množstvo výrobcov používa rôzne vápenaté kazeíny a podobné podradné látky, z ktorých sa používa len absolútne minimum.

Ďalšie zložky sa líšia v závislosti od príchute, ktorú si vyberiete, ale vo väčšine prípadov nájdete v proteínovej tyčinke Quest aj mandle, kukuričnú prebiotickú vlákninu a morskú soľ. Osobne považujem za veľké pozitívum aj to, že príchute sa od seba nelíšia len použitím arómy, ale skutočne obsahujú skutočné ingrediencie - pri príchuti čokoláda/arašídové maslo nájdete v tyčinke skutočné arašidy, pri príchuti škoricová rolka nájdete škoricu atď

Menšou nevýhodou z môjho pohľadu je obsah palmového oleja, ktorý je takmer vo všetkých príchutiach. Koniec koncov, nehovoríme o "komerčnej" tyčinke za 19 Kč niekde v supermarkete, ale o výrobku, ktorý stojí viac ako trikrát toľko a navyše je prezentovaný ako zdravý.

Quest Bar má veľmi dobré zloženie, ale...

Kde kúpiť najlacnejšie

Chuť ako žiadna iná

Teraz sa konečne dostávame k bodu, ktorý väčšinu z vás pravdepodobne zaujíma najviac. Áno, chuť "Questek" je naozaj taká dobrá, ako sa hovorí.

Nemá zmysel si nahovárať, že vám spôsobia chuťový orgazmus a že už nikdy nebudete chcieť ochutnať normálne tyčinky zo supermarketu, to je isté. Ale vzhľadom na prémiový obsah bielkovín a ďalšie kvalitné zložky je chuť naozaj uspokojivá.

Quest Bar má všetky chute veľmi jemne vyladené

Osobne som tieto príchute vyskúšal:

  • Cookies n' cream (9/10), ktorý sa mi veľmi páčil, celé kúsky sušienok v tyčinke sú naozaj zaujímavé. Chuť cookies n' cream mi pripomínala sušienky Oreo, ale oveľa menej sladké. Takže dávam 9 z 10.
  • Maple Wafle (8/10 ) bol tiež veľmi dobrý, ale nezapôsobil na mňa tak ako predchádzajúci. Ocenila som najmä tekutý sirup, ktorý mu dodal špecifickú chuť. Nevýhodou však je, že pri vyšších teplotách sa sirup úplne roztopí, čo sťažuje konzumáciu tyčinky. Napriek tomu dávam tejto tyči 8 z 10 bodov.
  • Čokoládové sušienkové cesto (9/10 ) bolo trochu suché, ale vďaka chrumkavým čokoládovým lupienkom je tyčinka naozaj príjemná. Hodnotím ju 9 z 10.
NÁŠ TIP!
Ak sa vám proteínová tyčinka zdá príliš tuhá, môžete ju za 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnnej rúre.

Nevhodná cena

Ak okrem palmového oleja niečo zhoršuje môj celkový dojem z tyčiniek Quest, tak je to prehnane vysoká cena.

Hoci sa mi tieto tyčinky páčia takmer vo všetkých ohľadoch, od tuhšej konzistencie až po menej sladkú chuť, takmer 60 Kč za tyčinku sa mi zdá príliš veľa

Cenová tabuľka pre Quest Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Kedy môžem používať tyčinku Quest Bar?

Ako sme už spomínali v našom článku o ideálnom čase na užívanie proteínových tyčiniek, tieto výrobky je vhodné užívať po tréningu, keď dostanete chuť na sladké alebo keď potrebujete vyšší príjem kalórií.

Z vlastnej skúsenosti odporúčam proteínové tyčinky najmä vtedy, keď potrebujete udržať vyšší príjem bielkovín, ale máte obmedzené možnosti stravovania (turistické výlety, cesty autom,...).

Kedy užívať Quest Bar?

Záverečné hodnotenie

Ak by som mal poskytnúť rýchle a krátke hodnotenie tyčinky Quest Bar, povedal by som, že splnila moje očakávania a spája dobré zloženie s ešte lepšou chuťou. Okrem palmového oleja neboli použité žiadne nekvalitné prísady, ale kvôli vysokej cene si tyčinky Quest Bars nezískajú pravidelné miesto v mojom jedálničku.

Pokiaľ ide o vhodné alternatívy k tyčinkám Quest Bar, napríklad tyčinka Prom-IN Essential Pure Bar vychádza lepšie z hľadiska kvality zložiek a tyčinka Zero Bar od spoločnosti Biotech nemá konkurenciu, pokiaľ ide o pomer ceny a kvality. Obe tieto tyčinky sa v našom testovaní proteínových tyčiniek umiestnili na popredných miestach, takže ak hľadáte najlepšiu tyčinku, náš rebríček vám poskytne inšpiráciu.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.