Reflex Instant Whey Pro - kráľovský proteín! (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

V mori najrôznejších výrobcov doplnkov, ktorí sa snažia vyrobiť doplnok, ktorý sa bude dobre predávať naivným športovcom pri čo najnižších výrobných nákladoch, sú ich desiatky. Sú však aj takí, ktorí kladú kvalitu na prvé miesto a neboja sa stanoviť primeranú cenu svojho výrobku. Jednou z takýchto spoločností je Reflex Nutrition, ktorej produkty sa pravidelne umiestňujú na popredných priečkach nášho testovania doplnkov.

Tentoraz sme sa rozhodli vyskúšať Instant Whey Pro, aby sme zistili, či aj tento proteín patrí medzi špičku vo svojej kategórii, alebo či ide len o vyhodené peniaze. Oplatí sa to? To sa dozviete dnes

Reflex Instant Whey Pro
Publikované: 27. júna 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Rozpustnosť
9.8/10
Zložky
9.9/10
Chuť
6.5/10
Cena
7.9/10
Stráviteľnosť
9.9/10
Celkové hodnotenie
8.8
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Reflex Instant Whey Pro
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Pre úplnosť treba dodať, že som výrobok vyskúšala v piatich rôznych príchutiach - vanilka, čokoláda, jahoda a malina, banán a slaný arašidový karamel. V dnešnej recenzii teda budem hodnotiť nielen produkt v porovnaní s konkurenciou, ale aj jednotlivé varianty navzájom.

-

Absolútne prvotriedne ingrediencie aj pre špičkového športovca

Začal by som najdôležitejším aspektom, pretože zložky sú hlavným dôvodom, prečo by som investoval do Instant Whey Pro.

  • Zdrojom bielkovín je predovšetkým natívny srvátkový izolát, ktorý počas výrobného procesu z kravského mlieka neprekročí teplotu 10 °C, a preto sú zachované všetky dôležité bioaktívne frakcie (beta-laktoglobulín, alfa-aktalbumín a ďalšie). Okrem toho výrobok obsahuje aj ultrafiltrovanú srvátkovú bielkovinu a koncentrát mliečnej bielkoviny.
  • Po druhé, v tomto proteíne nájdete 2 miliardy probiotických kultúr, 50 mg tráviacich enzýmov (konkrétne amylázy, proteázy, celulázy, laktázy a lipázy) v jednej dávke.
  • Po tretie, celá bielkovina je ďalej obohatená o voľný glutamín a peptidovo viazaný glutamín, dve dokonale využiteľné formy tejto aminokyseliny

Nakoniec získate proteín, ktorý je dokonale stráviteľný, má bezkonkurenčný aminokyselinový profil a obsahuje XY dôležitých frakcií, ktoré sú kľúčové nielen pre budovanie svalovej hmoty, ale aj pre celkové zdravie a vitalitu každého človeka

Aj pokiaľ ide o pridané látky, Instant Whey Pro sa (našťastie) nemá čím chváliť. Celkový dojem kazí snáď len použitie zahusťovadiel a zvýrazňovačov chuti, ktoré z môjho pohľadu nemajú v proteíne tejto cenovej kategórie a najmä tejto kvality čo robiť. Nenájdete tu však žiadne zle použité proteíny, kontroverzný aspartám, protihrudkujúce látky, stabilizátory ani iné zložky bez využitia.

Aké dobré je zloženie Reflex Instant Whey Pro?

Chuť, ktorá určite nepoteší každého športovca

Ako som spomínal v úvode, vyskúšal som 5 rôznych príchutí tohto proteínu. A hneď na úvod musím povedať, že ani jeden z variantov ma veľmi nepotešil. Chute neboli umelé, ale na druhej strane boli veľmi nevýrazné, aj keď som použil "len" 250 ml vody (čo je menej, ako používam pri hodnotení iných proteínov) a deklarovanú chuť bolo v niektorých prípadoch veľmi ťažké vôbec rozpoznať

  • Slaný arašidový karamel (6/10 ) - Viete, ako chutí arašidové maslo? Výrazná vôňa, špecifická, ale pre mňa lahodná chuť, krémová konzistencia. Presne to tento proteín nebol. Chuť bola nevýrazná a keby som nevedela, aká je to príchuť, určite by ma ako prvé nenapadlo arašidové maslo. Takže ho hodnotím 6 z 10.
  • Vanilka (6,5/10 ) - Ani vanilková príchuť nebola taká, akú som očakával. Opäť sa mi zdal nevýrazný, a hoci sa zvyčajne sťažujem na príliš sladkú chuť proteínov, instantný srvátkový proteín by určite potreboval trochu sladidla navyše. Takže dávam 6,5 z 10
  • Čokoláda (7,5/10 ) - Čokoládová chuť bola už o niečo lepšia. Bola silnejšia, plnšia a pripomínala mi čokoládový puding. Ak však túto chuť porovnám napríklad s čokoládovým variantom MPS-5 od Czech Virus, ktorý vyvoláva orgazmus, je neporovnateľná. Napriek tomu bol oveľa lepší ako predchádzajúce diely, takže mu dávam 7,5 z 10
  • Malina a jahoda (7,5/10 ) - Paradoxne, na túto príchuť som sa tešila najmenej, pretože povedzme si na rovinu, čokoláda a vanilka sú osvedčené klasiky, ktoré väčšina výrobcov robí dobre, a ostatné sú zvyčajne o niečo horšie. V tomto prípade to však bolo naopak, maliny a jahody pôsobili silným, plným dojmom, ich chuť bola v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi intenzívnejšia a podobne ako čokoládová verzia mi pripomínala puding, tentoraz však jahodový. Dávam mu 7,5 bodu z 10
  • Banán (6/10 ) - Táto príchuť rozhodne pripomínala banán, avšak rovnako ako pri ostatných príchutiach, ani tu nemôžete očakávať výrazný chuťový zážitok. Ak máte radi nesladené nápoje, pravdepodobne oceníte proteín. V opačnom prípade odporúčam vyhnúť sa mu. Hodnotím ju 6 z 10.

Z hľadiska chutí je teda potrebné povedať, že hoci tento proteín rozhodne nepatrí medzi najchutnejšie, všetko vyvažujú iné pozitívne účinky, pre ktoré sa ho oplatí kúpiť. Chuť by mala byť na poslednom mieste

Najlepšie príchute Reflex Instant Whey Pro

 

Kúpte si ho za najlepšiu cenu

Úplne bezproblémová rozpustnosť

Aj z hľadiska rozpustnosti nie je proteínu Instant Whey Pro čo vytknúť. Keď hodíte odmerku do šejkra s vodou, proteín sa začne rozpúšťať sám, čo vôbec nie je typické. Samozrejme, že sa nerozpustí všetko a pri miešaní lyžicou sa stále tvoria hrudky, takže je potrebné používať šejker. Na podávanie bielkovín však stačí niekoľko metličiek.

Na prípravu som použila asi 250 ml vody, čo sa neskôr ukázalo ako dosť veľké množstvo. Preto odporúčam používať ešte menej vody

Rozpustnosť proteínu Reflex Instant Whey Pro

Trochu zavádzajúca cena

Ak si kúpite dvojkilogramové balenie Instant Whey Pro, jedna porcia vás vyjde na približne 17 libier. A to je naozaj veľmi pekná cena za produkt tejto kvality, nemyslíte? Má to však háčik.

Cena je uvedená za dávku 25 g a proteín obsahuje rovnako 80 % bielkovín ako väčšina konkurenčných výrobkov, ktorých dávka je vyššia. Zostávajú vám teda dve možnosti - prijať po tréningu menej bielkovín alebo zvýšiť dávku a počítať s tým, že sa bielkoviny riadne predražia

Cenová tabuľka pre Reflex Instant Whey Pro
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Záverečné hodnotenie

Instant Whey Pro je bezpochyby jedným z najlepších proteínov na trhu. Bezkonkurenčné zloženie, čistota, kvalita a navyše relatívne slušná cena, ktorá zodpovedá účinkom, z neho robia produkt, ktorý môžeme jednoducho a len odporučiť. Bohužiaľ, musíte si zvyknúť na chuť, ktorá nie je veľmi príťažlivá. Nikto si nekupuje proteín kvôli nemu, alebo by aspoň nemal, ale po čase to začne byť trochu nudné.

Skutočnosť, že kvalitné bielkoviny môžu dobre chutiť, jasne dokazujú niektoré konkurenčné výrobky. Napríklad vyššie uvedený proteín z Czech Virus. Napriek tomu tento proteín rozhodne odporúčam.

Veľký test srvátkových bielkovín (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.