Reflex Nexgen PRO: Najdôležitejší doplnok pre skutočných pracovníkov (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Veľmi často ste sa na nás obracali s otázkou, čo si myslíme o spoločnosti Nexgen. Je naozaj taká dobrá, ako sa hovorí? Nie je to len predražený a nefunkčný doplnok, ktorých sú na trhu stovky? Oplatí sa ho vôbec kúpiť?

Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete v nasledujúcom prehľade.

Reflex Nexgen PRO
Publikované: 24. januára 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Vitamíny, minerály
Kvalita surovín
10.0/10
Účinnosť
9.9/10
Použiteľnosť
9.9/10
Zložky
10.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
9.7
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Reflex Nexgen PRO
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 17,66
Cena:  € 18,19
Cena:  € 20,52

Musím sa priznať, že optimálny multivitamín a multiminerál som hľadal naozaj dlho.

Nájsť ten správny glutamín je hračka - keď sa niečo nazýva "100% glutamín", viem, že to obsahuje len glutamín a do tela dostanem len glutamín. Ale s vitamínmi a minerálmi je to inak. Na trhu sú stovky výživových doplnkov a treba sa pozerať nielen na zložky, ale najmä na vzťahy medzi minerálmi, formy účinných látok a pomer, v akom sú vo výrobku zastúpené.

Nakoniec som vyskúšal desiatky rôznych doplnkov tohto typu, drahých aj lacnejších, ale nebol som s ničím veľmi spokojný. Až kým som nenarazil na Nexgen PRO. A môj názor? Odvtedy som nechcel nič iné.

Reflex Nutrition Nexgen Pro Pack

Zložky a účinné látky

NexGen obsahuje hneď 33 zložiek a je špeciálne vyvinutý tak, aby pokryl príjem, ktorý potrebujú aj tí najlepší vrcholoví športovci. Namiesto skúmania jednotlivých zložiek sa zamerajme na to, čím NexGen PRO vyniká nad ostatnými produktmi.

A to je rovnováha všetkých zložiek, čistota, účinnosť, kvalita a absolútne minimum spojív. Denná dávka výrobku je založená na najnovších vedeckých poznatkoch a výrobok obsahuje mnoho vitamínov a minerálov, ktoré obsahuje len málo iných doplnkov na našom trhu.

Príkladom za všetky je vitamín K2 - MK-7, ktorý má mimoriadne vysokú biologickú hodnotu a v tele vychytáva vápnik z medzibunkového priestoru a viaže ho na kosti. Ak nejaký iný doplnok obsahuje vitamín K2, zvyčajne je to K2 - MK-4, ktorý má výrazne nižšiu vstrebateľnosť.

Ďalším príkladom, ktorý určite stojí za zmienku pre váš dobrý obraz tohto produktu, je zastúpenie bisglycinátu železitého, ktorý je zdrojom železa. Nachádza sa v chelátovej väzbe medzi dvoma aminokyselinami glycínu a čo je najdôležitejšie pre jeho užitočnosť, je zastúpený v oxidovanom stave Fe2+, čo je oveľa využiteľnejšia forma ako Fe3+, ktorú používa väčšina konkurentov.

Počet dávok v balení: 90

v 1 kapsule*

% DDD**

Vitamín A

266,6 μg RE

33 %

Vitamín D3

16,6 μg

333 %

Vitamín K2

25 μg

33 %

Vitamín C

66,6 mg

83 %

Vitamín B1 (tiamín hydrochlorid)

6,6 mg

606 %

Vitamín B2 (riboflavín)

6,6 mg

476 %

Niacín (nikotínamid)

6,6 mg NE

41,6 %

Vitamín B6

6,6 mg

476 %

Kyselina listová

200 μg

100%

Vitamín B12

33,3 μg

1333%

Biotín

50 μg

100%

Kyselina pantoténová

6,6 mg

111%

Horčík

66,6 mg

17,6%

Zinok

5 mg

50%

Meď

333,33 µg

33%

Mangán

0,33 mg

16,6%

Selén

18,3 μg

33%

Chróm

33,3 μg

83%

Bór

0,66 mg

 

Cholín

6,6 mg

 

Koenzým Q10

3,3 mg

 

Proantokyanidíny

30 mg

 

Polyfenoly

30 mg

 

Inozitol

6,6 mg

 

Estery luteínu

3,3 mg

 

Lykopén (Lyc-O-Mato®)

1 mg

 

Piperín (BioPiperine®)

1,66 mg

 

Kvercetín

6,6 mg

 

Vitamín E (tokotrienoly Deltagold®)

3,3 mg

 

Bacillus coagulans (LactoSpore®)

33 x106 spór

 

Lactobacillus Acidophilus

83 x106 KTJ

 

Bifidobacterium Bifidum

83 x106 CFU

 

Lactobacillus Rhamnosus

83 x106 KTJ

 

Nexgen vs. Nexgen pro - ktorú verziu si vybrať?

Pokiaľ ide o moje osobné odporúčanie, v prvom rade som si myslel, že pre rekreačných cvičencov nie je verzia PRO potrebná kvôli vyššej cene. Neskôr som však dospel k záveru, že jeho zloženie je skutočne lepšie ako to základné a oplatí sa do neho investovať. Každopádne, kto chce vyhrať so suplementáciou, stačí si kúpiť základnú verziu NexGenu a ušetrené peniaze investovať do horčíka, zinku a ďalších prvkov, ktoré bývajú v tele športovca nedostatočné.

Okrem toho bola nedávno vydaná nová verzia Nexgen Pro + Digestive Enzymes s pridaním 5 špecifických enzýmov na zlepšenie trávenia. Táto verzia má o niečo vyššiu koncentráciu vitamínu C, ale stojí o 100 Kč viac ako verzia Nexgen Pro. Ak nemáte vyslovene tráviace problémy, stále tvrdím, že vylepšená verzia Nexgen Pro bude ideálna pre väčšinu cvičencov.

Reflex Nexgen vs. Nexgen Pro

Kde kúpiť najlacnejšie

Ako mám dávkovať NexGen PRO?

Denná dávka lieku NexGen by mala pozostávať z 3 kapsúl. Z vlastnej skúsenosti odporúčam rozdeliť túto dávku na 3 porcie, aby sa všetky zložky stihli vstrebať. Trochu problematické pri týchto komplexných doplnkoch je ich správne načasovanie. Zatiaľ čo vitamíny rozpustné v tukoch (napr. A, D, E, K) je najlepšie prijímať s jedlom, niektoré minerály (horčík, zinok,...) je najlepšie prijímať nalačno.

Osobne by som sa však určite priklonil k užívaniu s jedlom a niektoré kľúčové zložky, ktoré sa oplatí dopĺňať samostatne (ako napríklad spomínaný horčík a zinok), by som užíval samostatne.

Reflex Nutrition Nexgen Pro kapsule

Pocítim nejaký pozitívny účinok?

Používanie akéhokoľvek multivitamínového doplnku je badateľné najmä pri dlhodobej suplementácii, takže rozhodne neočakávajte, že sa po prvej dávke niečo radikálne zmení.

Chcela by som však vyzdvihnúť pozitívny vplyv NexGenu na imunitný systém, pretože odkedy som ho začala užívať, nebola som chorá ani v zimných mesiacoch a mohla som bez problémov pokračovať v cvičení. Za zmienku určite stojí aj zmiznutie popraskaných pier, menej lámavé vlasy a pevnejšie nechty. Ak mám byť úprimný, nemohol som si pomôcť, ale zaujímalo ma, koľko menších problémov vyriešil jeden doplnok "multi".

Má NexGen nejaké negatívne účinky?

NexGen PRO obsahuje iba látky, ktoré sú pre človeka úplne prirodzené, takže sa nemusíte obávať žiadnych negatívnych účinkov. Okrem toho sa vyrába v súlade s normami ISO 9001 a ISO 17025, čo zaručuje jeho absolútnu čistotu a zdravotnú bezpečnosť.

Žiaľ, niektorí používatelia sa pri užívaní NexGenu ihneď po prebudení sťažujú na bolesti brucha. Aby ste sa vyhli podobným problémom, odporúčame ho užívať len počas jedla.

Hodnota za peniaze

NexGen PRO potvrdzuje pravidlo, že za kvalitu si treba priplatiť. Denná dávka tohto produktu (t. j. 3 kapsuly) stojí 18 Kč, čo je na jednej strane veľa, ale na druhej strane táto dávka pokrýva všetok potrebný príjem vitamínov a minerálov.

Ak by ste sa rozhodli pre lacnejšie doplnky, museli by ste doplniť niektoré chýbajúce látky, napríklad vitamín C, vápnik alebo horčík

Cenová tabuľka pre Reflex Nexgen PRO
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 17,66
Cena:  € 18,19
Cena:  € 20,52

Existuje alternatíva?

Keďže tento produkt považujem za skutočného lídra vo svojej kategórii, málokto mu môže konkurovať. Ak však uvažujete o lacnejšej alternatíve, môžem s čistým svedomím odporučiť riešenie Vita od spoločnosti Prom-IN, s ktorým som bol tiež veľmi spokojný.

V porovnaní s Nexgenom je lacnejší, ale zložky rozhodne nie sú také fantastické. Ak máte záujem o túto alternatívu, určite odporúčam prečítať si celú recenziu uverejnenú na našich webových stránkach

Reflex Nutrition Nexgen Pro vs. Vita Solution

TIP: Pozrite si našu ponuku ďalších kvalitných multivitamínov!

Celkové hodnotenie

Rozhodne hodnotím Nexgen, či už ide o základnú alebo PRO verziu, v konečnom dôsledku veľmi pozitívne a je to určite jeden z najlepších doplnkov, aké som kedy skúšal. Užívam ho pravidelne, vďaka obsahu vitamínov skupiny B pocítite lepšie trávenie, časom sa zlepší aj fungovanie vášho imunitného systému a oveľa, oveľa viac.

Ak teda aj vy hľadáte kvalitný doplnok, ktorý bude tvoriť pevný základ vašej suplementácie, môžem vám Nexgen (alebo Nexgen PRO) len odporučiť.

Videorecenzia multivitamínu Nexgen:

o našom časopise
SvetFitness.sk bol, je a vždy bude nezávislým portálom. Odporúčame len produkty, ktoré by sme sami používali a investovali do nich. Preto neprijímame žiadne sponzorské dary a nenecháme sa podplácať jednotlivými výrobcami.
Ak si ceníte tieto hodnoty, môžete o našom časopise povedať svojim športovým kamarátom. V našich článkoch a recenziách sa snažíme pokryť všetky oblasti (silový tréning, suplementácia, výživa), takže by si v nich mal nájsť niečo pre seba každý.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.