Reflex One Stop Xtreme - Najlepší doplnok pre získanie svalov? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Trh s gainermi je doslova a do písmena presýtený doplnkami značne nekvalitnými. Zvyčajne obsahujú obrovské množstvo jednoduchých cukrov a minimum kvalitných bielkovín, a preto ich mnohí športovci démonizujú. Napriek tomu existujú doplnky, ktoré majú čo ponúknuť.

A jedným z nich je podľa nášho názoru One Stop Xtreme, na ktorý sme sa dnes pozreli v našej recenzii. Čím podľa nás vyniká? Ako chutí a komu ho odporúčame? Zistite to v nasledujúcom teste.

Reflex One Stop XTREME
Publikované: 6. januára 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
6.5/10
Rozpustnosť
9.9/10
Zložky
9.8/10
Cena
6.1/10
Stráviteľnosť
9.5/10
Celkové hodnotenie
8.4
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Reflex One Stop XTREME
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 34,22
Cena:  € 34,91
Cena:  € 36,20

Na začiatku zostáva dodať, že One Stop Xtreme sa stal víťazom nášho rebríčka najlepších gainov, takže dnes zistíte, v čom vyniká nad konkurenciou.

Zložky, ktoré si rozhodne nezaslúžia kritiku

Ako som už spomínal v úvode, zloženie rôznych gainerov je veľmi často terčom kritiky, pretože obsahuje zbytočné množstvo jednoduchých cukrov, nerentabilných bielkovín a často nezmyselných zmesí vitamínov, ako inak, než v najlacnejších formách. Vadí mi však, keď niekto hádže všetky produkty do jedného vreca, pretože One Stop Xtreme si to určite nezaslúži. Pozrite sa na jeho zložky:

  • 42% bielkovinová zmes, v ktorej nájdete srvátkový koncentrát aj natívne mliečne bielkoviny, ktoré sú navyše zdrojom micelárneho kazeínu. Dva typy bielkovín s rôznym časom vstrebávania sú veľmi dobrou voľbou po tréningu, pretože zabezpečujú prísun aminokyselín po dlhšiu dobu.
  • 20 % zmesi sacharidov, ktorú tvorí kombinácia jačmennej a ovsenej múky. Žiadny cukor, žiadny glukózovo-fruktózový sirup ani nič podobné, len kvalitné komplexné sacharidy.
  • Maltodextrín, ktorého glykemický index je tesne nad jednoduchými cukrami, môže byť po tréningu opodstatnený nielen na doplnenie glukózy.
  • Zmes aminokyselín a mikroživín je zvyčajne kameňom úrazu, pretože výrobcovia používajú najlacnejšie možné zložky. V One Stop Xtreme však nájdete 3 g m-tor leucínu, ktorý sa používa na naštartovanie proteosyntézy, minerály vo forme bisglycinátu (zinok, železo a meď), vitamíny skupiny B nevyhnutné pre športovcov, vitamín C, kreatín a ďalšie skvelé zložky
  • Steviol-glykozidy a sukralóza sú samozrejme najlepšou možnou voľbou, pretože sú oveľa menej škodlivé ako napríklad cyklamát alebo kontroverzný aspartám.

Ako si môžete všimnúť, kompozícia je naozaj špičková a nie je jej čo vytknúť. Osobne musím vyzdvihnúť probiotické kultúry a tráviace enzýmy, ktoré skutočne pomáhajú zlepšiť stráviteľnosť výrobku. Reflex myslel natoľko na čo najlepšie využitie ostatných zložiek, že používa aj extrakt z čierneho korenia, o ktorom je známe, že zvyšuje vstrebávanie niektorých látok až o 3000 %.

One Stop Xtreme Composition
Hoci sú gainery známe vysokým obsahom jednoduchých cukrov, One Stop Xtreme ich obsahuje len dva gramy.

Kúpte za najlepšiu cenu

Je potrebné použiť polovičnú dávku

Keď sa pozriete na odporúčané dávkovanie pôvodnej britskej verzie, možno vám klesne brada. Podľa výrobcu by ste mali používať 145 g prípravku One Stop Xtreme dvakrát denne. Ja som samozrejme toto množstvo upravil a po tréningu som použil len 70 g na doplnenie kalorického príjmu.

Musím priznať, že toto množstvo v kombinácii s 250 ml vody mi úplne stačilo a rovnaký postup odporúčam aj vám. Gainer sa bez problémov rozpustil vo vode, netvoril hrudky a nijako nepenil, takže bol pripravený na pitie v priebehu niekoľkých sekúnd.

One Stop Xtreme dávka
Len podľa veľkosti jednej odmerky môžete pravdepodobne povedať, že dávkovanie tohto gaineru je naozaj extrémne.

Čokoládová verzia prekvapivo nie je veľmi dobrá

Počet gainerov, ktoré som za svoj život vyskúšal, by sa dal spočítať na prstoch jednej ruky. Aj tak som si na nich zafixoval, že ich chuť je veľmi dobrá, nanajvýš sa mi zdajú trochu sladšie, ako by bolo ideálne. Nanešťastie, One Stop Xtreme je pomerne krátky. Takže nie je presladená, čo určite oceňujem, ale inak naozaj nie je čo chváliť. Vonia a chutí dosť umelo a napriek poetickému označeniu príchute "Chocolate Perfection" má tento gainer rozhodne ďaleko od dokonalosti.

Osobne by som očakával, že ak výrobca nie je obmedzený čo najnižším množstvom sacharidov, môže použiť všetky lepšie ochucujúce zložky - napríklad čokoládu, horké kakao atď. Reflex používa iba kakaový prášok, ktorý bohužiaľ nevyčarí ktovieako zázračnú chuť, a preto tejto príchuti udeľujem iba 6,5 bodu z 10.

One Stop Xtreme chuť
Hoci je konzistencia One Stop Xtreme veľmi krémová, z hľadiska chuti nie je vôbec nič, čo by stálo za zmienku.

Bohužiaľ, vynikajúce zloženie je kompenzované cenou

Zatiaľ čo cena väčšiny proteínových doplnkov sa pohybuje okolo 20 Kč za dávku, One Stop Xtreme vás vyjde na 32 Kč, ak použijete mnou odporúčané dávkovanie . Ak by ste sa držali tvrdého dávkovania v Spojenom kráľovstve, zaplatili by ste za jednu dávku hneď 67 Kč, čo je už naozaj nepredstaviteľná cena. Takže bohužiaľ v tomto prípade si budete musieť priplatiť za kvalitný gainer.

Cenová tabuľka pre Reflex One Stop XTREME
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 34,22
Cena:  € 34,91
Cena:  € 36,20

One Stop Xtreme cena
Jedna dávka One Stop Xtreme stojí 32 Kč, čo je naozaj veľa aj za tak kvalitné doplnky.

Záverečné hodnotenie

Ak sa vám nedarí pribrať a zúfalo to potrebujete, musíte v prvom rade viac jesť a vyberať si kalorickejšie potraviny, ktoré vám v tom zaručene pomôžu. Ak však robíte to najlepšie, čo môžete, gainer môže byť dobrou voľbou. A ak by som uvažoval o kúpe gaineru, určite by to bol One Stop Xtreme

Menej ako dva gramy jednoduchých cukrov na 100 g, perfektne vybrané funkčné zložky a, čo je najdôležitejšie pri priberaní, poriadna dávka kalórií, ktorá spoľahlivo zvýši váš denný príjem. Tento gainer teda určite nie je nevyhnutný, ale ak sa naozaj snažíte pribrať, určite vám pomôže.

Viac informácií: Výber 10 najlepších gainerov na trhu 2022!

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.