5% Nutrition Rich Piana Real Food: Ako chutí kuracie mäso s čokoládovou príchuťou? (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Rich Piana bol veľmi kontroverznou osobnosťou, ktorú všetci buď milovali, alebo nenávideli a nič medzi tým. Hoci môj názor naňho nebol dvakrát pozitívny, jedno sa mu a jeho 5 % tímu nedá uprieť - vytvárali doplnky, ktoré mali hlavu a pätu.

A jedným z nich je Real Food Carbs + Protein, ktorý som sa rozhodla pre vás otestovať. Ako sa mi to páčilo? Je chuť mäsa výrazná? Pre koho je vhodný? Práve na to sa pozrieme v dnešnom prehľade.

Rich Piana Real Food Carbs+Protein
Publikované: 5. januára 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Rozpustnosť
8.2/10
Zložky
9.8/10
Chuť
9.0/10
Cena
6.7/10
Stráviteľnosť
9.8/10
Celkové hodnotenie
8.7
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Rich Piana Real Food Carbs+Protein
Obchod
Cena
Odkaz

Na začiatok je Real Carbs + Protein k dispozícii v troch variantoch, môžete si vybrať z čokoládového, banánovo-orieškového chleba a čučoriedkového koláča. My sme si vybrali prvé dva, takže sa v dnešnej recenzii môžete tešiť aj na porovnanie týchto dvoch variantov.

Rozumný, ale netradičný vzorec

Väčšina zložitých produktov, ktoré dostávame do rúk na recenziu, je do určitej miery identická. Základom je zvyčajne nejaký druh srvátkového alebo viaczložkového proteínu, zatiaľ čo komplexné sacharidy sa zvyčajne skladajú len z vločiek. Real Carbs + Protein sa skladá z diametrálne odlišných zložiek, ktoré určite stoja za podrobnejšie predstavenie:

  • Celozrnný ovos, ktorý je jedným z viacerých zdrojov sacharidov, ktoré nájdete v tomto výrobku. Ovos je samozrejme veľmi vhodnou surovinou, pretože obsahuje komplexné sacharidy, veľké množstvo vlákniny a zdraviu prospešné beta-glukány
  • Ryžový prášok je určite veľmi známou potravinou pre všetkých kulturistov, pretože samotná ryža je jedným z najzákladnejších a najlepších zdrojov sacharidov.
  • Sladké zemiaky sú v poslednom čase veľmi obľúbenou surovinou, pretože v porovnaní s tradičnými zemiakmi majú o niečo viac jednoduchých cukrov, čo celkom účinne dopĺňa ostatné použité suroviny.
  • Hydrolyzovaný izolát hovädzích bielkovín, ktorý je dobre vstrebateľným zdrojom bielkovín s dobrým spektrom aminokyselín, vysokým obsahom železa a bohatým zastúpením peptidov a nukleotidových frakcií. Z hľadiska dostupnosti je to pomalšie vstrebateľný proteín ako srvátka.
  • Celý vaječný prášok je ďalšou populárnou kulturistickou potravinou v instantnej forme. Je skvelým zdrojom bielkovín a zdravých tukov.
  • Cícerový proteín je skutočne dobrým zdrojom bielkovín so stredne rýchlou vstrebateľnosťou a vysokým obsahom vlákniny.
  • Organické kuracie mäso v prášku je potravina, ktorá je veľmi bohatá na bielkoviny a zároveň obsahuje len malé množstvo tuku.
  • Zmes kokosového oleja: (kokosový olej, glukózový polymér, modifikovaný potravinársky škrob), ktorá je skvelým zdrojom MCT tukov, ktoré môžu byť veľmi dobré pre črevnú flóru po tréningu.

Výrobok obsahuje aj prírodné a umelé arómy, zmes gúm (celulóza, xantán a karagenan), ktoré podľa môjho názoru nie sú úplne vhodnými zložkami. Po zmiešaní je výrobok naozaj hustý, ale nemyslím si, že použitie zahusťovadiel je nevyhnutne potrebné. Na sladenie sa použila sukralóza, ktorá je najlepším možným umelým sladidlom, pretože nie je zdraviu škodlivá.

Skutočné potraviny Sacharidy + bielkoviny Zložky

Príprava bez najmenších problémov

Na prípravu som použila 350 ml čistej vody a musím uznať, že z hľadiska konzistencie to bol jeden z najhustejších nápojov, aké som kedy pripravila. Do vody som nasypala len jednu zarovnanú (nie vrchovatú) odmerku a niekoľkokrát som ňou zatriasla v šejkri.

Nápoj sa rozpustil úplne hladko, nezostala v ňom ani jedna hrudka a vôbec nepenil. Jediný problém nastal pri pití nápoja, pretože niektoré zložky mali tendenciu usadzovať sa a zanechávali na dne usadeninu, ktorú bolo tiež potrebné premiešať.

Príprava skutočných potravín s obsahom uhľohydrátov a bielkovín

Cenová tabuľka pre Rich Piana Real Food Carbs+Protein
Obchod
Cena
Odkaz

Ako chutí kombinácia mäsa a čokolády?

  • Čokoládová varianta (9 bodov z 10 ) - Keď privoňate k nezmiešanému prášku, dostanete prevažne plnú čokoládovú arómu. Po rozmiešaní vo vode však začne prevládať charakteristická vôňa ovsených vločiek. Najviac vás však určite zaujme chuť. A aby som bol úplne úprimný, najprv som sa Real Carbs+Protein dosť bál, pretože povedzme si na rovinu, použité ingrediencie nie sú práve typické pre športovú výživu. Aspoň nie v instantnej forme a s príchuťou kakaového prášku. Bola som však príjemne prekvapená, pretože na výrobkoch sa nenachádza žiadna hovädzia ani kuracia bielkovina, ktoré sú jednoznačne najmenej používanými zložkami. Namiesto toho sa dočkáte pomerne intenzívnej kakaovej chuti, ktorá má jednu nevýhodu. Je taká sladká, že jej chuť prekrýva všetky ostatné zložky, a dokonca ani tak výrazné zložky ako ovsené vločky nie sú veľmi viditeľné. V žiadnom prípade sa neoplatí klamať, že ide o najlepší možný čokoládový proteín na trhu, ale celkom spoľahlivo maskuje chuť ostatných zložiek a vzhľadom na to, že výrobok obsahuje to, čo obsahuje, je chuť viac než prijateľná.
  • Banánovo-orieškový chlieb (8,5 z 10 ) je podľa mňa o niečo horší, pretože je v ňom cítiť ostatné prísady, ktoré čokoláda celkom dobre maskuje. Napríklad ovsené vločky spoznáte bez pochýb. Chuť určite nie je zlá, ale keď tento doplnok vypijete, je jasné, že to nie je len obyčajný banánový proteín. Hoci by ste mali okrem banánov cítiť aj vôňu orechov, určite si ich nevšimnete. Z hľadiska konzistencie ide opäť o veľmi hustý proteín, ktorý sa dobre pije a ľahko pripravuje.

Skutočná chuť potravín Sacharidy + bielkoviny

Jeden z najdrahších doplnkov na trhu

Ako som už spomínala v dnešnej recenzii, vyskúšala som čokoládový variant, ktorý sa od ostatných líši najmä dávkovaním. Namiesto 65 g musíte použiť 70 g, ale balenie je úmerne väčšie. Všetky príchute teda obsahujú približne rovnaký počet dávok, konkrétne 22. To je z môjho pohľadu prvý problém, pretože 22 dávok napríklad v prípade proteínu zodpovedá 660g vrecúšku, čo je asi najmenšie možné balenie. Ale aj keď si odmyslíme malé množstvo, jedna dávka vyjde na 45 Kč, čo z Real Food + Protein robí nepochybne jeden z najdrahších doplnkovna trhu.

Napríklad taký Pentha Pro Complete, ktorý by sme určite zaradili do rovnakej kategórie, stojí len 28Kč, čo je už oveľa nižšia cena. Na druhej strane je opäť potrebné zdôrazniť kvalitu a cenu vstupných surovín, pretože v zložení predsa len nájdete hovädzie a kuracie mäso, sladké zemiaky a ďalšie kľúčové ingrediencie.

Cenová tabuľka pre Rich Piana Real Food Carbs+Protein
Obchod
Cena
Odkaz

Skutočné potraviny Sacharidy + bielkoviny cena

Záverečné hodnotenie

Produkt Real Carbs+Protein obsahuje naozaj kvalitné zložky, ale otázkou určite zostáva, či nie je lepšie prijímať tieto zložky z potravín, než z instantného prášku, ktorý (vďaka Bohu a bohužiaľ zároveň) rozhodne nechutí ako kvalitný kus mäsa.

Podľa môjho názoru teda tento produkt nie je pre väčšinu ľudí nevyhnutný, ale určitá skupina športovcov ho môže oceniť - napríklad tí z vás, ktorí nemajú čas na jedlo po tréningu. Rovnako je to veľmi dobrá voľba pre tých z vás, ktorí nemôžu konzumovať tuhé jedlo napríklad v práci.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.