SizeAndSymmetry Testo X-Blend - Správny doplnok pre hormonálnu optimalizáciu? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Vždy som sa vyhýbal doplnkom, ktoré sľubujú radikálne zvýšenie testosterónu, a tým aj imaginárnu premenu na muža, nekontrolovateľný nárast svalovej hmoty, maximálnu regeneráciu a kto vie čo ešte. Takéto doplnky som vždy považoval za obyčajné lapače peňazí, ktoré v skutočnosti vôbec nefungujú. Ale keď prišla príležitosť vyskúšať Testo X-blend od SizeAndSymmetry, išiel som na to.

Zmenil tento doplnok radikálne môj názor? Je to naozaj legálna náhrada anabolík? Mala nejaké vedľajšie účinky? To všetko a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii

SizeAndSymmetry Testo X-Blend
Publikované: 4. apríla 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Testosterónové doplnky
Zložky
8.5/10
Cena
8.0/10
Účinok
8.8/10
Použiteľnosť
9.5/10
Veľkosť balenia
9.5/10
Celkové hodnotenie
8.9
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre SizeAndSymmetry Testo X-Blend
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 15,17
Cena:  € 18,70

Na začiatku môžem len dodať, prečo som sa rozhodol otestovať tento doplnok na prvom mieste. Po prvé, má oveľa lepšie zloženie ako doplnky obsahujúce iba sasanku a po druhé, zo zvedavosti, či právny doplnok môže skutočne ovplyvniť hladinu testosterónu nejakým radikálnym spôsobom. Moje skúsenosti a zistenia si môžete prečítať nižšie.

Pracovný doplnok vďaka veľmi slušnému zloženiu

Ako som už spomenul v predchádzajúcom odseku, skúsil som Testo X-Blend hlavne preto, že obsahuje oveľa viac ako len kotvu. Konkrétne v jednej dennej dávke, ktorú predstavujú 3 tablety, nájdete:

  • 450 mg ľubovníka bodkovaného, ktorý je veľmi obľúbenou, ale pomerne kontroverznou zložkou takmer každého dostupného testosterónového boosteru. Prečo kontroverzné? Po prvé, každý doplnok je iný a každý obsahuje iné množstvo aktívnych saponínov, po druhé, vedecké štúdie vykonané na športovcoch sa značne líšia (niektoré vyvracajú akýkoľvek účinok, na druhej strane, iní to potvrdiaale športovci užívajú kombináciu viacerých látok atď.). To však nič nemení na skutočnosti, že tribulus terrestris obsahuje množstvo alkaloidov, minerálov, saponínov a ďalších zložiek, ktoré ako športovec oceníte.
  • 600 mg kyseliny D-asparágovej, dôležitej formy kyseliny asparágovej, ktorá osvedčené zvyšuje hladinu luteinizačného hormónu a rýchlosť vylučovania rastového hormónu, ktorý je zodpovedný za rast svalov. Bolo tiež na základe vedeckých štúdií zlepšenie funkcie mozgu, pamäte a koncentrácie.
  • 300 mg Maca peruviana, ktorá je rovnako ako sasanka bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a esenciálnych aminokyselín. Často sa označuje ako superpotravina a indiánske kmene ju používajú už stáročia. Rovnako ako v prípade sasanky narážame na skutočnosť, že skutočné zvýšenie hladiny testosterónu je dosť diskutabilné, je však určite jasné, že pomáha optimalizovať pomer anabolických a katabolických hormónov.
  • 150 mg ženšenového extraktu, ktorý opäť dokáže veľmi dobre optimalizovať hormóny v tele. Je to spôsobené schopnosťou ženšenu zvyšovať hladinu cyklického adenozínmonofosfátu (cAMP), ktorý je ďalej zodpovedný za aktiváciu enzýmov zvyšujúcich hladinu testosterónu, luteinizačného hormónu a ďalších.
  • 30mcq vitamínu D3, ktorý zohráva absolútne kľúčovú úlohu pri správnom fungovaní metabolizmu - zabezpečuje všetko od vstrebávania vápnika až po optimálnu funkciu imunitného systému a správnu funkciu svalov.

Z môjho pohľadu tomuto doplnku chýba napríklad zinok, ktorý tiež zohráva veľmi dôležitú úlohu pri hormonálnej optimalizácii (viac o tom nižšie), ale aj tak musím hodnotiť zloženie veľmi pozitívne.

Formulácia Testo X-Blend SizeAndSymmetry
Zloženie Testo X-Blend je veľmi dobré a odporúčam doplnok každému, kto potrebuje zabezpečiť hormonálnu optimalizáciu.

Čo môžete očakávať od tohto doplnku?

Osobne som bol veľmi spokojný s Testo X-Blend, avšak základným kritériom určujúcim spokojnosť sú vaše očakávania. Koniec koncov, medzi optimalizáciou hormónov a zvyšovaním hladiny testosterónu je absolútne zásadný rozdiel. Ak sa napríklad dlhodobo necítite dobre, nechce sa vám pracovať ani cvičiť a ste celý deň unavení, môže to byť (okrem iného) nízka hladina testosterónu. A v tomto prípade je Testo X-Blend dobré vziať.

Ale ak si ho kúpite a dúfate, že vám zrazu začnú rásť svaly bez toho, aby ste museli vynaložiť viac tvrdej práce, zrejme sa mýlite a len vyhadzujete peniaze. Takýto účinok nezískate ani pri užívaní anabolických steroidov a tie sú samozrejme miliónkrát účinnejšie ako podobné "legálne náhrady" vo forme doplnkov (ale na rozdiel od tohto doplnku majú vedľajšie účinky).

SizeAndSymmetry Testo X-Blend vs Multivitamín
Kvalitný multivitamínový doplnok je podstatne dôležitejší ako podobné anaboliká.

Kúpte za najlepšiu cenu

Kedy a ako som užíval Testo X- Blend?

Hoci výrobca na obale odporúča užívať 3 kapsule večer pred spaním, ja som si túto dávku vzal po tréningu spolu s jednou tabletou zinku. Prečo? Práve kvôli hormonálnej optimalizácii, o ktorej som písal vyššie. Po tréningu je totiž hladina anabolických hormónov veľmi nízka a telo je v katabolickom stave. Zinok, podobne ako niektoré zložky tohto doplnku, zohráva veľmi významnú úlohu pri normalizácii pomeru anabolických a katabolických hormónov. Kapsuly vždy zapíjam veľkým množstvom vody alebo proteínovým nápojom.

Dávkovanie Testo X-Blend SizeAndSymmetry
Ak budete užívať 3 kapsule denne, celé balenie vám vystačí na 40 dní.

Absolútne adekvátna cena

Jedno balenie Testo X-Blend vás vyjde na 459 Kč. Hoci sa táto cena môže na prvý pohľad zdať pomerne vysoká, je dôležité si uvedomiť, že je čiastočne podmienená vysokou kvalitou vstupných surovín. Napríklad takáto kovadlina sa výrazne líši v závislosti od konkrétneho doplnku. Kľúčom nie je množstvo sasanky, ale koncentrácia steroidných saponínov a ďalších účinných látok, ktoré ovplyvňujú jej účinok. A pokiaľ ide o kvalitu použitých látok, SizeAndSymmetry sa nemá na čo sťažovať.

Ako je však naším zvykom, musíme zdôrazniť, že tento doplnok nie je v žiadnom prípade nevyhnutný. Ak máte obmedzený rozpočet a nechcete investovať ani cent viac, ako je potrebné, môžete bezpečne preskočiť Testo X-Blend.

Cenová tabuľka pre SizeAndSymmetry Testo X-Blend
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 15,17
Cena:  € 18,70

Záverečné hodnotenie

Na záver musím povedať, že tento produkt hodnotím naozaj veľmi pozitívne. Malo to na mňa veľmi pozitívny vplyv, určite som cítil oveľa menej únavy aj počas náročných tréningov a mal som oveľa viac energie na cvičenie. Rozhodne však nemôžete očakávať radikálny nárast svalovej hmoty a regenerácie tak, aby ste mohli začať dvojfázové tréningy z jedného dňa na druhý. Ale ak hľadáte doplnok na optimalizáciu vašich hormónov, Testo X-Blend určite stojí za vyskúšanie.

Máte aj vy nejaké skúsenosti s týmto doplnkom? Určite nám dajte vedieť v komentároch, radi si prečítame vaše názory a odpovieme na všetky otázky týkajúce sa používania.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.