Skinny Protein: Skvelý protein, nebo zbytečná investícia?

Posledná úprava: 29. marca 2022

Počas našej existencie sme pre vás vyskúšali nespočetné množstvo proteínov a napísali množstvo recenzií. A keďže si dobre uvedomujeme, že proteín je jednoznačne najobľúbenejším doplnkom na trhu, tento trend nezastavíme. Dnes sa teda pozrieme na proteín od spoločnosti Skinny. V čom sme boli príjemne prekvapení a čo sme naopak kritizovali? To sa dozviete v dnešnej recenzii. 

Skinny Protein
Publikované: 29. marca 2022
Upravené: 29. marca 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Proteíny
Chuť
8.0/10
Rozpustnost
9.0/10
Stravitelnost
9.0/10
Zloženie
7.5/10
Cena
7.0/10
Celkové hodnotenie
8.1
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Skinny Protein
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 24,63 -21%

 

Skinny je česká značka doplnkov športovej výživy, ktorá sa zameriava predovšetkým na výrobu produktov určených na chudnutie. Okrem spaľovačov tukov ponúka najmä vitamíny a bielkoviny. Hoci klientelu spoločnosti tvoria predovšetkým ženy, čoraz viac sa jej darí prilákať aj mužov.

Priemerné zloženie

Skinny Protein obsahuje 80 % bielkovinového koncentrátu spracovaného nechemickým procesom krížovej filtrácie (CFM). Je to najšetrnejšia a najvstrebateľnejšia forma bielkovín, a preto sa aj najčastejšie používa. V tomto ohľade teda nie je čo kritizovať. Menší problém však vidím v tom, že proteín neobsahuje nič navyše. V súčasnosti sa trh s proteínmi hemží nespočetným množstvom výrobkov, ktoré neustále súťažia o to, ktorý z nich priláka najviac zákazníkov. Z tohto dôvodu by som tu určite privítala napríklad tráviace enzýmy na zlepšenie stráviteľnosti, nejaké pridané aminokyseliny alebo v podstate čokoľvek navyše. Bez toho nemožno zložky hodnotiť lepšie ako priemerne. Na druhej strane treba dodať, že proteín Skinny's obsahuje v priemere približne 23 gramov bielkovín na porciu, čo rozhodne nie je na škodu.

Protein bohužial neobsahuje nič navyše.
Protein bohužial neobsahuje nič navyše.

Žiadny problém s rozpustnosťou 

Bez dobrej rozpustnosti je aj ten najlepší proteín odsúdený na neúspech. V tomto prípade sa našťastie nie je na čo sťažovať. Stačí nasypať jednu odmerku do šejkra, zaliať asi 250 ml vody, rýchlo pretrepať a môžete začať. Nezostávajú v nej žiadne hrudky a s výnimkou príchute cappuccino zbytočne nepení.

Akú príchuť si vybrať?

Chuť je pre mnohých ľudí jedným z kľúčových faktorov pri výbere proteínu. Nie je divu - ľudia ho pijú prakticky každý deň a väčšie balenia vydržia až 2 mesiace. Som si istý, že každý z nás už zažil situáciu, keď sa musel do pitia proteínu naozaj nútiť. Preto venujeme veľkú pozornosť hodnoteniam chutí a snažíme sa ich hodnotiť čo najobjektívnejšie.

  • Čokoláda (7/10) je popri vanilke pravdepodobne najobľúbenejšou príchuťou. Ak dávate prednosť naozaj výraznej chuti, ktorá vás dostane hneď na prvýkrát, budete tu dosť na vážkach. Proteín Skinny's Chocolate nie je vôbec silný. Chutí len ako priemerný čokoládový proteín, ktorý vás veľmi neohromí, ale na druhej strane ani neurazí. Vďaka menej výraznej chuti je však pravdepodobnejšie, že vás tak rýchlo neomrzí, čo je nepochybne veľkým plusom.
  • Príchuť cappuccino (8/10) sa od ostatných líši najmä tým, že oveľa viac pení. Chuť tiež nie je veľmi výrazná, ale v tomto prípade ju hodnotím skôr pozitívne. Na moje príjemné prekvapenie vôbec nechutí umelo, takže si ju viem predstaviť aj po dlhšom čase. Je to najlepšia príchuť kávy, akú som kedy ochutnal? Určite nie, ale rozhodne musím dať pozitívne hodnotenie.
  • Kokosovú príchuť (8,5/10) hodnotím ako najlepšiu z troch. Na prvý pohľad si všimnete, že má krémovejšiu konzistenciu, čo môže byť podľa vašich preferencií veľké plus alebo veľké mínus. Chuťovo je určite najvýraznejšia a prispievajú k nej aj všadeprítomné malé kúsky kokosu. V porovnaní s ostatnými príchuťami je tiež najsladšia, ale ani tentoraz nepocítite žiadnu umelú pachuť.

Za najlepšiu príchuť považujem kokos.
Za najlepšiu príchuť považujem kokos.

Relatívne vysoká cena

Za kilogramové balenie proteínu zaplatíte menej ako 30 euro, čo je v porovnaní s konkurenciou pomerne veľa. Nie je to najdrahší proteín na trhu, ale vzhľadom na to, že nemá neštandardné zloženie, je takáto cena pomerne vysoká. Napríklad Prom-IN CFM Evolution je určite lepší z hľadiska zloženia, ale vychádza oveľa lepšie z hľadiska ceny. To platí aj pre väčšinu produktov na vrchole nášho rebríčka najlepších srvátkových proteínov. Výsledný pomer ceny a kvality preto nie je najlepší.

Cenová tabuľka pre Skinny Protein
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 24,63 -21%

Záverečné hodnotenie

Skinny Protein možno nepatrí medzi absolútnu špičku na trhu, ale svoju úlohu plní dostatočne dobre. Negatíva v podobe nezaujímavého zloženia a pomerne vysokej ceny sú kompenzované výbornou rozpustnosťou, príjemnou chuťou a bezproblémovou stráviteľnosťou. V konečnom dôsledku ho môžem odporučiť každému, kto rád skúša nové značky proteínov alebo jednoducho nepotrebuje nevyhnutne tie najlepšie ingrediencie na trhu.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.