Ktoré maslá od Šufánka sú najlepšie? (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Shuffle je spoločnosť, o ktorej sme donedávna ani nevedeli. Na ich maslá sme narazili úplne náhodou v obchode so zdravou výživou a rozhodli sme sa jedno z nich vyskúšať. Bola to láska na prvý pohľad, pretože nám bolo okamžite jasné, že len málo spoločností kombinuje mimoriadne kvalitné suroviny, prijateľnú cenu a hlavne absolútne božskú chuť, ktorú si zamilujete.

Jediné, čo nás naozaj mrzí, je, že sme nemohli ochutnať viac masiel z repertoáru tohto výrobcu, pretože sme boli zo všetkých masiel naozaj nadšení a podarilo sa nám ich zjesť na prvú ochutnávku. Ak ste aj vy milovníkom orechových krémov, pohodlne sa usaďte a prečítajte si, ktoré z nich určite odporúčame a čím vynikajú nad konkurenciou.

Šufánek oříšková másla
Publikované: 26. januára 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Maslá, krémy
Chuť
9.7/10
Zložky
9.4/10
Kvalita surovín
9.1/10
Sortiment
8.4/10
Cena
7.4/10
Celkové hodnotenie
8.8
z 10 bodov

Kde kúpiť najlacnejšie?

1. Mandle a biela čokoláda

Shuffle Mandle a biela čokoláda

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE:
  • Celý názov: Butter Almond-White Chocolate
  • Hmotnosť: 190g/330g/1000g
  • Cena: 160 Kč/ 240 Kč/ 625 Kč
  • Naše hodnotenie: 10/10

Ako hodnotíme zložky?

Toto maslo sa skladá z dvoch základných zložiek a len z dvoch zložiek. Mandle, ktoré tvoria 75 % výrobku, a biela čokoláda, ktorá pozostáva z kakaového masla, trstinovej šťavy a sušeného mlieka. Aj keď niektorí iní výrobcovia používajú sladidlá s nižším obsahom kalórií, napríklad toto maslo má len 11 g jednoduchých cukrov, čo je podľa mňa viac ako prijateľná daň za chuť, ktorá je skutočne prírodná a bez akýchkoľvek chemických prísad.

Ako nám chutilo maslo?

Hneď na úvod musím priznať, že kombinácia mandlí s bielou čokoládou je presne to, čo mi v súťaži chýbalo, pretože výrobcovia zvyčajne kombinujú mandle s horkou alebo mliečnou čokoládou. Chuťovo však maslo chutilo úplne fantasticky. V rámci našich recenzií aj mimo nich som ochutnal desiatky rôznych masiel, ale chuťovo je toto suverénne najlepšie. Musím oceniť, že napriek sladšej chuti si zachováva úplnú prirodzenosť, pretože mnohé maslá už pôsobia trochu umelo. Mandle a biela čokoláda sú geniálnou a chuťovo výraznou kombináciou, vďaka ktorej nebude možné odložiť lyžičku, kým v pohári zostane čo i len kúsok.

Záverečné hodnotenie

Mandľovo-biela čokoláda je podľa môjho názoru jedno z najlepších masiel, ktoré môžete na trhu dostať. Žiadne zbytočné prísady, žiadne prídavné látky, ktoré by kazili chuť, a žiadne zbytočné jednoduché sacharidy. Namiesto toho si môžete vychutnať úplný chuťový orgazmus . Celá naša redakcia toto maslo ochutnala a úprimne povedané, neexistuje nikto, komu by nechutilo. Je to bezpochyby jedna z najlepších investícií, akou môžete potešiť svoje chuťové poháriky.

Kde kúpiť toto maslo najlacnejšie?

2. Lieskové oriešky a čokoláda

Shuffle Lieskové oriešky a čokoláda

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE:
  • Celý názov: Lieskovo-orieškové čokoládové maslo
  • Hmotnosť: 190g/330g/1000g
  • Cena: 155 Kč/ 230 Kč/ 600 Kč
  • Naše hodnotenie: 10/10

Ako hodnotíme zložky?

Opäť ďalšie maslo, ktoré sa skladá z nechemicky upravených zložiek, ako sú pražené lieskové orechy, ktoré tvoria 67 % masla. Sedemdesiatpäť percent masla tvorí čokoláda, zvyšok je sušená trstinová šťava a himalájska soľ. Toto je skrátka skladba, ktorej nemôžeme nič vytknúť. Opäť musím oceniť aj to, že výrobca zachováva dobré nutričné hodnoty, hoci tentoraz sa už dostáva na 15 g jednoduchých cukrov, čo síce nie je ideálne pre cvičencov s prísnou diétou, ale inak si môžete byť istí, že ochutnanie tohto masla naozaj neoľutujete.

Ako nám chutilo maslo?

Ďalšie geniálne maslo, kde musím oceniť najmä použitie 75% čokolády, pretože vďaka nej môžete zaznamenať veľmi intenzívnu a mierne horkú chuť, ktorú ja osobne veľmi milujem. V kombinácii s lieskovými orieškami, ktoré majú aj samy o sebe pomerne jemnú chuť, vzniká ďalšia veľmi opojná kombinácia. Nebola som z nej taká nadšená ako z bielej čokolády s mandľami, ale v porovnaní s konkurenciou stále chutí lepšie, pretože je nielen intenzívnejšia, ale použitá čokoláda má veľmi vyváženú chuť a v masle nie je žiadny rušivý element, takže opäť budete potrebovať veľkú dávku sebazaprenia, aby ste vôbec odložili lyžičku.

Záverečné hodnotenie

Ak by som mal maslo za každú cenu kritizovať, určite by to bol vyšší obsah cukru. Mne osobne to však nevadilo, pretože moja súčasná diéta takéto veci v rámci možností povoľuje, a s maslom som bola úplne spokojná a s radosťou by som si ho objednala znova.

Kde kúpiť toto maslo najlacnejšie?

3. Espresso

Bufetové pražené espresso

ZÁKLADNÉ INFO:
  • Celý názov: Espresso Butter
  • Hmotnosť: 190g/ 330g
  • Cena: 125 Kč/ 180 Kč
  • Naše hodnotenie: 9,5/10

Ako hodnotíme zložky?

Základom tohto masla sú pražené mandle, ktoré ďalej dopĺňajú pražené arašidy, sušená trstinová šťava, káva a himalájska soľ. Z môjho pohľadu ide opäť o veľmi dobré zloženie, ktoré ma trochu sklamalo len kvôli nízkemu obsahu kávy, ktorá tvorí len 3 % masla. Pre niekoho, kto nepije kávu, je to viac než dosť, ale keďže mám chuť kávy veľmi rada, pokojne by som jej zniesla aj viac.

Ako nám chutilo maslo?

Zvyčajne sa snažím ochutnať maslá bez toho, aby som si preštudoval ich zloženie. Keby som však nevedela, že sa tento variant volá Espresso, vôbec by som kávovú príchuť nepoznala, hoci som sa na maslo s kávou veľmi tešila. Chuť je senzačná, veľmi oceňujem, že v porovnaní s konkurenčnými maslami nie je vôbec sladká. Aj jeho konzistencia je optimálna, maslo sa veľmi dobre rozotiera napríklad na pečivo. Chuť mandlí, arašidov a trstinovej šťavy sa v ústach senzačne mieša, takže nebudete chcieť odložiť lyžičku. Páči sa mi aj pridanie soli, ktorá oveľa viac zvýrazní chuť orechov. Bohužiaľ nedostatočné množstvo kávy je pre mňa trochu sklamaním.

Záverečné hodnotenie

V kútiku duše by som si možno aj želala, aby bolo maslám od Šufánku čo vytknúť a nemusela som stále opakovať slová chvály, ale Espresso je "bohužiaľ" ďalšie maslo, ktoré si zamilujete, aj keď espresso necítite práve dvakrát. Chuť masla je úplne prirodzená, kombinácia orechov je viac ako dobre zvolená a himalájska soľ dotvára celý výrobok skvelou chuťou.

Kde kúpiť toto maslo najlacnejšie?

4. Orechové maslo Granola

Orechové maslo Shuffle

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE:
  • Celý názov: Nutty Granola Butter
  • Hmotnosť: 190g/ 330g
  • Cena: 150 Kč/ 215 Kč
  • Naše hodnotenie: 9,5/10

Ako hodnotíme zložky?

Konečne maslo s viac ako dvoma alebo tromi zložkami! Granolové maslo je skvelou kombináciou ovsených vločiek, tekvicových semienok, kešu, mandlí, kokosu a lieskových orieškov. Okrem toho sa na dochutenie používala len škorica, soľ a med, teda žiadny kuchynský cukor ani iné zbytočné prísady. Takéto maslo by ste na trhu hľadali len veľmi ťažko, ale jeho zloženie je absolútne vynikajúce, použité ingrediencie poskytujú širokú škálu zdraviu prospešných látok a navyše skvele chutia.

Ako nám chutilo maslo?

Pred ochutnaním ma prekvapili dve veci: farba a vôňa. Farba je zelenkastá vďaka použitiu tekvicových semienok, čo sa niekomu nemusí zdať veľmi príťažlivé, ale všetko sa zmení po privoňaní, keď vás ohromí veľmi intenzívna vôňa kokosu. Čo sa týka chuti, maslo budete buď milovať, alebo nenávidieť, a to práve kvôli tekvicovým semienkam, ktoré majú veľmi špecifickú a mierne horkú chuť. Z môjho pohľadu sa celá zmes zdá byť veľmi vyvážená a určite osloví každého, kto má rád maslá s prírodnou chuťou bez akýchkoľvek prísad. Vločky ani orechy nie sú nijako výrazne cítiť, naozaj dominujú tekvicové semienka, kokos a med, čo je veľmi nezvyčajná, ale veľmi dobrá kombinácia, ktorú môžem len odporučiť.

Záverečné hodnotenie

Rovnako ako v prípade kombinácie mandlí a bielej čokolády, aj tu musím oceniť kreativitu výrobcu, pretože toto je druhé maslo, ktoré som nikdy nevidel, ale ktoré mi dáva zmysel. Bezlepkové ovsené vločky, tekvicové semienka, o ktorých prospešnosti pre zdravie sa čoraz častejšie diskutuje, a kombinácia orechov vytvárajú nielen dokonalú chuť, ale aj úplne optimálnu konzistenciu, ktorá vám umožní bez problémov si každé ráno natrieť maslo na chlieb.

Kde kúpiť toto maslo najlacnejšie?

5. Kešu maslo 100%

-

ZÁKLADNÉ INFO:
  • Celý názov: Kešu maslo
  • Hmotnosť: 190g/330g/1000g
  • Cena: 155 Kč/ 230 Kč/ 600 Kč
  • Naše hodnotenie: 9,0/10

Ako hodnotíme zložky?

Čo by sa dalo vytknúť maslu, ktoré sa skladá z jednej jedinej zložky? Pravdepodobne nič. Kešu oriešky patria k mojim najobľúbenejším orechom, ale okrem skvelej chuti poskytujú aj celé spektrum zdraviu prospešných látok - napríklad obsahujú veľké množstvo horčíka, ktorý je v dnešnej dobe veľmi nedostatkovým minerálom, mangán, meď, fosfor a vitamíny skupiny B, ktoré majú veľmi pozitívny vplyv na trávenie a správnu funkciu metabolizmu.

Ako nám chutilo maslo?

Maslo, ktoré sa skladá len z kešu orechov, neponúka, úprimne povedané, taký výrazný chuťový zážitok ako napríklad v kombinácii s čokoládou, ale ak máte radi úplne prirodzenú a nenarušenú chuť orechov, určite si ho zamilujete. Ja osobne musím oceniť najmä skvelú konzistenciu masla, pretože sa veľmi dobre rozotiera napríklad na pečivo. Samotná chuť je veľmi intenzívna a mierne sladká, takže maslo je skvelé na zahnanie chuti na sladké, hoci paradoxne obsahuje veľmi málo jednoduchých sacharidov.

Záverečné hodnotenie

Aj keď by sa mohlo zdať, že medzi 100% orechovými maslami od rôznych spoločností nie je žiadny rozdiel, rozdiel je pomerne výrazný. Kľúčovým kritériom je pôvod orechov, pretože v rôznych krajinách sa môžu pestovať orechy s mierne odlišným spektrom makroživín. V praxi sa to prejavuje najmä v chuti - niektoré kešu sú sladšie, iné nevýrazné a podobne. Ale toto maslo od Šufánka je jednoducho a jednoducho dokonalé a nemám mu absolútne čo vytknúť.

Kde kúpiť toto maslo najlacnejšie?

Kokos a mandle

Shuffle Kokos a mandle

ZÁKLADNÉ INFO:
  • Celý názov: Kokosovo-mandľové maslo
  • Hmotnosť: 190 g/330 g
  • Cena: 125 Kč/180 Kč
  • Naše hodnotenie: 9,0/10

Ako hodnotíme zložky?

Na pomyselnom poslednom mieste dnešného porovnania sme nechali maslo, ktoré aj v nabitej konkurencii dokáže obstáť veľmi dobre, no stále mierne zaostáva za ostatnými. Skladá sa z dvoch zložiek - kokosovej dužiny, ktorá tvorí 60 %, a mandlí, ktoré tvoria zvyšných 40 %. Bohužiaľ, kokosový tuk obsahuje veľké množstvo nasýtených mastných kyselín, ktorých účinky na zdravie sa často preceňujú.

Ako chutilo maslo?

Hoci som si spočiatku myslela, že kombinácia kokosu a mandlí ma nemôže prekvapiť, toto maslo ma presvedčilo o opaku. Obe zložky sú totiž chuťovo v absolútne dokonalom pomere, takže ich chuť je jasná a zreteľná, ale zároveň jedna nijako neruší druhú. Kokos je samozrejme o niečo výraznejší z hľadiska vône, ale z hľadiska chuti je výsledkom skutočne vyvážená zmes, ktorej nemám čo vytknúť.

Záverečné hodnotenie

Chuťovo veľmi dobré a vyvážené maslo, ale celkový dojem bohužiaľ kazí vysoký obsah kokosu. Z hľadiska chuti to nie je problém, práve naopak, ale maslo by som neodporúčal na každodennú konzumáciu kvôli vysokému obsahu nasýtených mastných kyselín.

Kde kúpiť toto maslo najlacnejšie?

A čo celé orechy od Šufánka?

Premiešanie kešu

Balíček, ktorý sme dostali od Šufánka, obsahoval celé orechy, ktoré boli solené. A hoci som si spočiatku myslela, že nebudem vedieť rozoznať rozdiel oproti rôznym orechom zo supermarketu, nakoniec som ho spoznala. Orechy, najmä kešu, sú oveľa výraznejšie a oceňujem najmä to, že nie sú presolené. Z môjho pohľadu je to veľmi dobrá alternatíva k rôznym nezdravým čipsom, tyčinkám a ktovie akým ďalším nezmyslom. Samozrejme, orechy obsahujú kalórie, a nie je ich málo, ale ak porovnáte obsah zdravých tukov a mikroživín (t. j. vitamínov, minerálov a stopových prvkov) s vyprážaným olejom a obrovským množstvom soli, orechy sú vždy oveľa lepšou voľbou.

To je z našej dnešnej recenzie všetko. Musím úprimne priznať, že ma Šufánkove maslá úplne nadchli, rovnako ako zvyšok nášho tímu.

Veľké porovnanie arašidových masiel na trhu (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.