Suprex Kĺbový nápoj - Ako funguje čokoládová výživa kĺbov? (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Hoci je Suprex na trhu už nejaký čas, k jeho podrobnému testovaniu sme sa dostali až teraz. Jedným z prvých testovaných produktov bol Joint Drink, ktorý má niekoľko rozdielov oproti konkurenčným doplnkom.

Ako funguje kĺbová výživa s čokoládovou príchuťou? Chutí dobre? Ktoré zložky oceňujeme? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Suprex Joint Drink
Publikované: 10. marca 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Kĺbová výživa
Zložky
9.3/10
Rozpustnosť
8.4/10
Chuť
8.7/10
Účinok
9.1/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
8.7
z 10 bodov
Najlepšiu cenu pre Suprex Kĺbový nápoj nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Na úvod treba dodať, že sme Joint Drink testovali približne dva mesiace, aby bola naša recenzia čo najkomplexnejšia a najobjektívnejšia.

Komplexné a originálne zloženie

Po dôkladnom preštudovaní zloženia Joint Drink musím hneď priznať, že som z neho bol naozaj nadšený. V tejto kĺbovej výžive nájdete všetko, čo vaše kĺby potrebujú, a ešte oveľa viac. A naozaj musím oceniť používanie zložiek, ktoré nikto iný nepoužíva, ako napríklad salicín. Celkový zoznam zložiek vyzerá približne takto:

  • Enzymaticky hydrolyzovaný kolagén a rybie kolagénové peptidy, ktoré sú mnohonásobne lepšie ako kolagén typu I, II alebo III. Kolagénové peptidy stimulujú chrupavku k produkcii kolagénu, čo napríklad kolagén typu II sám o sebe nerobí.
  • Glukosamín sulfát, chondroitín sulfát, metylsulfonylmetán, veľmi osvedčené trio pre zdravé kĺby. Tieto látky je však vhodné používať dlhšie, pretože ich účinok sa naplno prejaví až po niekoľkých týždňoch užívania.
  • Hyaluronát sodný, ktorý je veľmi dôležitou zložkou synoviálnej tekutiny.
  • Extrakt z vŕby bielej (15 % salicínu), ktorý je veľmi účinnou látkou na zníženie bolesti kĺbov, a to aj pri reumatických ochoreniach. Pri vyšších dávkach môže spôsobiť črevné problémy, ale v každom prípade, ak je to jediný zdroj vo vašej strave, nemusíte sa ničoho obávať.
  • Extrakt z boswellia serrata (65 % kyseliny boswellovej ), ďalšia látka s analgetickými a protizápalovými účinkami.
  • Enzýmový premix (amyláza, laktáza, proteáza, lipáza, celuláza, bromelaín, papaín ) pre maximálnu stráviteľnosť
  • Dl-alfa-tokoferol acetát, ktorý ovplyvňuje viac ako 200 chemických reakcií v tele. Do kĺbovej výživy sa zaraďuje najmä preto, že zlepšuje zabudovanie vápnika do kostí, čím prispieva k ich pevnosti.
  • Extrakt z čierneho korenia (95 % piperínu), ktorý slúži na zlepšenie vstrebávania ostatných látok.

Ďalšími zložkami, ktoré stoja za zmienku, sú čokoládový základ, čokoládová aróma a sukralóza, čo sú veľmi dobre zvolené zložky. Žiadne kontroverzné látky, potenciálne nebezpečné sladidlá, konzervačné látky ani iné zbytočné prísady. Tomuto zloženiu nemáme absolútne čo vytknúť.

Zložky spoločného nápoja
Nech sa snažím akokoľvek, zloženie nápoja Joint Drink nemôžem sklamať.

Najlepšia možná prevencia

Ako som už spomínal v úvode, asi dva mesiace som užíval spoločnú výživu, aby som čo najviac sponzoroval účinok. A hoci som nemal žiadne vážne problémy s kĺbmi, pred užívaním tejto kĺbovej výživy ma často trápili drobné zranenia spôsobené intenzívnym tréningom. Ale asi po dvoch týždňoch používania všetky tieto ťažkosti zmizli a neobjavili sa ani po prerušení užívania. Z tohto dôvodu si myslím, že Suprex je naozaj užitočný ako prevencia a určite ho odporúčam každému športovcovi.

Najlepšiu cenu pre Suprex Kĺbový nápoj nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu



Na prípravu budete potrebovať šejker

Prvú dávku Joint Drink som sa snažil rozpustiť bez použitia šejkra, keďže som na to bol zvyknutý z iných doplnkov. Bohužiaľ, ukázalo sa, že to bol dosť veľký problém, pretože v pohári táto spoločná výživa vytvorila len hrudky a nerozpustila sa. Ak však použijete šejker, rozpustí sa bez problémov, vôbec nepení a už po niekoľkých zatraseniach šejkra sa hrudiek úplne zbavíte.

Príprava spoločného nápoja
Nápoj Joint Drink môžete bez problémov rozpustiť v šejkri.

Veľmi zaujímavý degustačný doplnok

V kĺbovej výžive ste určite zvyknutí na ovocné príchute, najmä citrón, grapefruit a podobne. Spoločnosť Suprex sa rozhodla ísť trochu inou cestou a vytvorila doplnok s čokoládovou príchuťou, čo je naozaj nezvyčajné. A napriek kritickým recenziám niektorých predchádzajúcich používateľov musím povedať, že sa mi čokoládový variant páčil.

Samozrejme, nedá sa porovnávať s čokoládovými proteínmi, ktorých chuť je oveľa lepšia a konzistencia krémovejšia, ale prekvapilo ma, ako dobre a v rámci možností prirodzene pôsobí čokoládový variant. S pitím spoločnej výživy naozaj nebudete mať najmenší problém a budete sa na ňu dokonca tešiť. Takže tento variant hodnotím 8,5 z 10 a určite ho odporúčam.

Spoločná chuť nápoja
Hoci Joint Drink rozhodne nie je pochúťka, určite si naň môžete bez problémov zvyknúť.

Drahšia investícia

Ak vezmeme do úvahy, že celé 450-gramové balenie stojí 549 Kč bez zliav, jedna dávka stojí 18,2 Kč. Ak ho porovnáte napríklad s nápojom s podobným názvom Joint Care Drink, jeho cena je takmer polovičná. Na druhej strane je stále pomerne vysoká, pretože na druhej strane spektra sú oveľa lacnejšie doplnky. Preto by som Joint Drink určite odporučil športovcom, ktorí podstupujú náročný tréning a majú tak zvýšené nároky.

Cena spoločného nápoja
Jedna odmerka stojí 18 Kč, čo je celkom dobrá cena, ale väčšina študentov si určite vyberie niečo lacnejšie.

Najlepšiu cenu pre Suprex Kĺbový nápoj nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Záverečné hodnotenie

Veľmi dobrá chutná kĺbová výživa, ktorá má určite dobrý účinok. Ako to už pri podobných produktoch býva, cena je pomerne vysoká. Ak teda chcete kĺbovú výživu brať skôr ako prevenciu a ste mladý športovec, ušetril by som a investoval do lacnejšej výživy. Ale pre tých z vás, ktorí si radi priplatia za kvalitu, je Suprex skvelou voľbou.
TIP: Pozrite si náš výber najlepších kĺbových doplnkov pre rok 2022!

Veľký test doplnkov Suprex (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.