GymBeam Thor Vitargo - Ako účinný je jeden z najlacnejších nakopávačov? (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Ak pravidelne čítate naše recenzie, viete, že produktom od spoločností ako GymBeam nevenujeme veľkú pozornosť. V skutočnosti je to aj preto, že sme pred časom testovali ich proteín Zeus, o ktorom sa neskôr zistilo, že obsahuje oveľa menej bielkovín, ako deklaroval výrobca.

Keď sme však pripravovali náš komplexný prehľad najlepších predtréningových doplnkov, nevyhli sme sa ani Thoru. Ako to funguje? A čo pomer cena/kvalita? Je jeho chuť aspoň slušná? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Thor Vitargo
Publikované: 7. februára 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Rozpustnosť
8.9/10
Chuť
8.3/10
Zložky
7.3/10
Účinok
6.9/10
Cena
8.8/10
Celkové hodnotenie
8.0
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Thor Vitargo
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na úvod zostáva dodať, že tento nakopávač sme testovali aj v rámci našej videorecenzie predtréningových stimulantov, takže ak vás zaujíma porovnanie s inými produktmi, určite si video pozrite.

Zložky, ktoré nepotešia, ale ani neurazia

Keď sa pozriem na zložky Thor Fuel+ Vitargo, moje pocity sú veľmi zmiešané. Vitargo je druh sacharidov, ktoré slúžia ako zdroj energie na doplnenie glykogénu. Zaujímavý nápad. Ak sa pozriete na niektoré konkurenčné stránky, môžete získať 2000 g tohto patentovaného sacharidu za necelých 750 GBP. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažím, považujem použitie tejto látky za spôsob, ako vyplniť miesto vo vzorci a zároveň zbytočne neutrácať peniaze. Aj keď som Vitargo v tomto doplnku skúšal prvýkrát, nezaznamenal som žiadny extrémny účinok v mojom tréningovom zložení. Inak sú však použité zložky veľmi kvalitné a môžeme ich rozobrať podrobnejšie:

  • 4000 mg beta alanínu na podporu svalovej vytrvalosti a odolnosti
  • 2600 mg citrulínu DL-malátu 1:1 pre zvýšenú produkciu energie, väčšiu vytrvalosť a oddialenie únavy
  • 1400 mg A-AKG na zvýšenie produkcie oxidu dusnatého
  • 700 mg taurínu na zlepšenie výkonu a podporu regenerácie
  • 400 mg glycerol monostearátu na zvýšenie objemu extracelulárnej tekutiny
  • 300 mg horkého pomaranča na zlepšenie metabolických funkcií
  • 300 mg kofeínu pre pozitívnu stimuláciu CNS
  • 200 mg sibírskeho ženšenu na zlepšenie vytrvalosti a funkcie CNS
  • 70 mg niacínu na zlepšenie pohyblivosti kĺbov

Thor sa zjavne vo veľkej miere spolieha na zložky, ktoré sa nejakým spôsobom prejavujú navonok. Kofeín spôsobuje potenie, beta alanín spôsobuje svrbenie uší. Účinok citrulínu necítite tak agresívne, ale stále má svoje opodstatnenie. Takže z môjho pohľadu je to vzorec, ktorý neurazí ani nepoteší.

Thor Vitargo - zloženie

V porovnaní s konkurenciou je účinok výrazne slabší

Hoci som vyskúšal desiatky nakopávačov, pri väčšine z nich registrujem určitý účinok. Pri modeli Thor bolo čerpanie naozaj minimálne. Pravdepodobne vďaka kombinácii účinných látok s Vitargom som na tréningu zaregistroval viac žiliek, ale že by mi to nejako pomohlo maximalizovať moje tréningové úsilie, sa rozhodne nedá povedať.

Samozrejme, cítil som, ako ma pália uši, a vďaka veľkému množstvu kofeínu som sa veľmi potil, ale to je bohužiaľ všetko. Ak by som mal porovnať čerpadlo pri použití jedného z týchto Vážne Pre a Thor, je to ako porovnávať neprirodzeného a prirodzeného cvičenca.

Thor Vitargo - efekt

Cenová tabuľka pre Thor Vitargo
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Multivitamínová šťava bez kalórií

Keby som mal chuť Thoru opísať len štyrmi slovami, asi by som povedal, že je to multivitamínový džús bez kalórií. Skutočne som vyskúšala variant s mangom a marakujou a musím priznať, že chuťovo to bol jeden z najlepších doplnkov, aké som kedy ochutnala.

Vôňa je trochu umelá, ale chuťovo nie je doplnok preplnený, zbytočne sladký a v žiadnom prípade nepôsobí umelo. Je to rozhodne príjemná zmena oproti doplnkom typu Aggressive Pre, ktoré sú veľmi intenzívne a štipľavé, a preto vyžadujú použitie väčšieho množstva vody. Takže variant Mango a Maracuja hodnotím 9 z 10.

Thor Vitargo - chuť

Cenovo jeden z najpríjemnejších doplnkov na trhu

Ak musím okrem dobrého vkusu oceniť aj niečo iné, tak je to určite skvelá cena. Vzhľadom na to, že celé 600g balenie stojí 399 Kč, jedna dávka stojí približne 13 Kč.

V porovnaní so spoločnosťou Agrezzo, ktorá sa stala víťaza nášho veľkého porovnania, je to cena zhruba 3 krát nižšia, čo robí Thor naozaj ideálnym doplnkom z hľadiska pomeru ceny a kvality. Ak teda patríte napríklad medzi študentov, ktorí nechcú investovať svoje ťažko zarobené peniaze do doplnkov, Thor je veľmi dobrý kompromis.

Cenová tabuľka pre Thor Vitargo
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Thor Vitargo - cena

Záverečné hodnotenie

Zložky majú podľa môjho názoru, ako ste pravdepodobne očakávali, niektoré prepadáky a myslím si, že existuje množstvo doplnkov, ktoré sú oveľa, oveľa lepšie. Účinok tiež nebol ktovie aký, na druhej strane, keď vezmete do úvahy, že je to nakopávačka za 13 Kč, účinnosť je relatívne dobrá

Nakoniec je to doplnok, ktorý sa vám bude páčiť, nezničí váš rozpočet a zaznamenáte určitý pozitívny účinok. Osobne si však myslím, že pre tých z vás, ktorí chcú z tréningu vyťažiť maximum, existujú určite lepšie možnosti.

Náš tip: Pozrite si náš výber najlepších nakopávačov na trhu!

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.