Ticwatch Pro 3 - Najlepšie inteligentné hodinky do posilňovne a na stretnutia? (Recenzia)

Posledná úprava: 19. júla 2021

Po pomerne úspešnom predchádzajúcom modeli prichádza spoločnosť Mobvoi s novým modelom inteligentných hodiniek, tentoraz s názvom TicWatch Pro 3.

Čo všetko tieto hodinky ponúkajú a prečo sú to jedny z najlepších hodiniek, ktoré môžeme v súčasnosti získať v systéme Android? To vám povieme v tejto recenzii.

Ticwatch Pro 3
Publikované: 25. októbra 2020
Upravené: 19. júla 2021
Autor recenzie: Jakub Zich
Kategória: Inteligentné zariadenia
Zobrazenie a dizajn
9.4/10
Funkcie
9.8/10
Softvér a výkon
9.2/10
Vytrvalosť
8.9/10
Cena/výkon
9.4/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov

Hodinky Ticwatch Pro 3 sú naozaj malou revolúciou medzi inteligentnými hodinkami so systémom Wear OS. Prináša zaujímavé inovácie a konečne už aj skvelú výdrž batérie. Pozrime sa na ne bližšie.

Zistite aktuálnu cenu

Chudnutie bolo úspešné

Spoločnosť Mobvoi si dala na hodinkách záležať, čo je vidieť aj na samotnom spracovaní. Telo je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, ktorá zaručuje pevnosť a odolnosť voči poškriabaniu alebo odreniu. Môžeme si tiež všimnúť, že hodinky sú tenšie ako ich predchodcovia. Hmotnosť hodiniek je 42 g a rozmery sú potom 47 x 48 x 12,2 mm. To sú rozhodne body k dobru, pretože TicWatch Pro 3 vyzerajú na zápästí oveľa lepšie ako predchádzajúci model.

-

Dodáva sa v neutrálnej čiernej farbe. Takže ich môžete nosiť prakticky so všetkým. Mínusom je však jednoznačne absencia otočnej lunety, ktorá by uľahčila manipuláciu s hodinkami. Musíte si teda vystačiť len s dvoma tlačidlami na boku a dotykovým displejom. Tlačidlá môžete nastaviť tak, aby spúšťali vaše obľúbené aplikácie (alebo napríklad asistenta Google). Potom je medzi tlačidlami mikrofón.

-

Mali by sme sa pozrieť aj na spracovanie remienka. Má hrúbku 22 mm a je silikónová. Samozrejme, v prípade potreby ho možno vymeniť. Na spodnej strane hodiniek potom nájdete snímače srdcového tepu, merač okysličenia krvi a samozrejme kolíky na nabíjanie batérie. Okrem toho majú hodinky certifikát IP68, takže si s nimi môžete zaplávať.

-

Väčší a dokonca dvojitý displej

V prípade týchto hodiniek výrobca vsadil na 1,40-palcový displej AMOLED Retina, ktorý ponúkne rozlíšenie 454 x 454 pixelov. Ponúka veľmi veselé farby a celkový dizajn je veľmi atraktívny. Môžete sa tiež spoľahnúť na funkciu Always On, vďaka ktorej budú hodinky stále zapnuté. Zároveň ide o primárny displej, ktorý je chránený sklom Gorilla Glass 3. Áno, tieto hodinky majú hneď dva displeje.

-

Druhým je bežný displej LCD, ktorý sa nachádza nad primárnym displejom. Tento sekundárny displej už nie je farebný a zobrazuje len čas, počet prejdených krokov a ďalšie potrebné informácie. Ako asi tušíte, sekundárny displej má šetriť batériu a skutočne, ak by ste používali len tento displej, výdrž batérie sa dostane až na 45 dní.

Druhý displej aktivujete zapnutím tzv. základného režimu, ale spravidla ho využijete skôr v situácii, keď už máte vybitú batériu, ale nemáte možnosť hodinky práve nabíjať. Energeticky úsporný LCD displej sa však automaticky zapne aj vtedy, keď hodinky odložíte, napr. v noci. Opäť sa tým šetrí batéria, a preto sa predlžuje jej životnosť na jedno nabitie.

-

Svižný operačný systém

Výhodou hodiniek TicWatch Pro 3 je svižný operačný systém. Aj v tomto prípade si výrobca Mobvoi vybral operačný systém Wear OS od spoločnosti Google. To samo o sebe zaručuje rýchle spárovanie s telefónom s operačným systémom Android a veľmi dobre fungujú aj oznámenia. Viac o nich neskôr. Samotný operačný systém ponúkne používateľom veľké množstvo aplikácií, čo je veľký rozdiel v porovnaní s inými inteligentnými hodinkami na trhu. Konektivitu medzi hodinkami a mobilom možno označiť za dokonalú, prostredie operačného systému nepadá, čo je spôsobené aj vylepšeným hardvérom hodiniek.

-

Veľkú pochvalu si jednoznačne zaslúži asistent Google. Na hodinkách funguje skvele a môžete ho použiť na nadiktovanie odpovede na prichádzajúcu správu. Okrem toho funguje aj v angličtine, čo vám dáva možnosť používať ho oveľa univerzálnejšie ako predtým (praktické využitie nájdete v tejto videorecenzii). Škoda len, že si príliš nerozumie s rôznymi rutinami z iných zariadení Google. Na hodinkách nájdete aj pomerne veľa predinštalovaných aplikácií Ticwatch, z ktorých mnohé budete skutočne používať.

-

Do hodiniek si môžete nainštalovať rôzne aplikácie z Obchodu Play, napríklad Spotify. Hoci majú hodinky veľkú internú pamäť, bohužiaľ si do nich nebudete môcť stiahnuť nič zo služby Spotify. Táto možnosť jednoducho neexistuje. A bohužiaľ to nie je jediná zvláštnosť. Druhým dôvodom je nepochybne absencia služby YouTube Music. Prečo je to tak, netušíme, ale pravdepodobne existuje zásadnejší dôvod. Nájdete tu aj službu Google Pay, ale Česko ani Slovensko nie sú podporované regióny, takže hodinkami platiť nemôžete.

-

Nový procesor pre dlhšiu výdrž batérie

Hardvér týchto hodiniek sa posunul o veľký kus vpred. Výrobca siahol po novom procesore Qualcomm Wear 4100. Tento procesor je vyrobený 12 nm technológiou, vďaka čomu je výkonnejší ako jeho predchodca. To umožňuje rýchlejšie spúšťanie aplikácií a plynulejší chod samotného operačného systému. Procesor je tiež energeticky úspornejší, takže batéria toľko netrpí.

Práve staršie procesory mali oveľa vyššie nároky, a preto bola výdrž batérie inteligentných hodiniek maximálne dva dni. Hodinky TicWatch Pro 3 však ponúkajú3-4-dňovú výdrž batérie, čo určite oceníte, ak sa napríklad chystáte niekam na víkend. Aj keď hodinky používate často, získate až tri dni výdrže.

-

Výdrž je pri týchto hodinkách naozaj vynikajúca. Nevýhodou však je, že hodinky nepodporujú bezdrôtové nabíjanie. To znamená, že ho môžete nabíjať len prostredníctvom pinov a nie je možné použiť napríklad reverzné nabíjanie z telefónu. Hoci kolíky fungujú bez problémov, znamená to, že ak sa niekam chystáte, musíte si pribaliť ďalší kábel. Absencia bezdrôtového nabíjania však nie je dôvodom na odsúdenie hodiniek. Nabíjanie z nuly na stovku trvá približne dve hodiny, čo nie je na 577 mAh batériu zlé.

-

Dôležitá je aj konektivita hodiniek. Môžete sa spoľahnúť na integrovaný prijímač Wi-Fi. Okrem toho hodinky prevezmú heslá zo spárovaného telefónu, takže nemusíte nič zadávať a hodinky sa samy pripoja k bezdrôtovému internetu. Bluetooth je tu vo verzii 5.0 a hodinky majú 1 GB operačnej pamäte, čo je pre operačný systém Wear OS pomyselné minimum pre rýchle a svižné prostredie. Samotná interná pamäť na sťahovanie skladieb a podcastov má potom veľkosť 8 GB.

Oznámenia a telefonovanie

Oznámenia sme už v malej miere prebrali, teraz by sme sa im mali venovať trochu podrobnejšie. Oznámenia fungujú presne. Ak dostanete správu, môžete na ňu jednoducho odpovedať smajlíkom, prednastavenou správou alebo už spomínaným hlasovým vstupom v angličtine. Upozornenia z rôznych aplikácií fungujú rovnako dobre.

Hodinky majú mikrofón a tiež reproduktor. Môžete ho bez problémov používať aj na telefonovanie. Jednoducho prijmite hovor na hodinkách a môžete začať hovor. Ovládanie je pritom veľmi jednoduché a hovor je jasný a hlasný.

-

Sledovanie aktivity a predinštalované aplikácie

Hodinky merajú vašu aktivitu pomocou zabudovaných senzorov a zobrazujú ju prostredníctvom predinštalovaných aplikácií. Tieto aplikácie sú pekne navrhnuté a prehľadné. Jedným z nich je napríklad TicHealth, ktorý ponúka prehľadné spracovanie údajov zo všetkých senzorov a vašej celkovej aktivity. Na druhej strane, TicOxygen vám ukáže, ako je vaša krv okysličená. Ďalšou dôležitou aplikáciou je TicPulse, ktorá vám pomôže merať srdcovú frekvenciu.

-

Ak nechcete používať predinštalované aplikácie, môžete použiť aplikáciu od spoločnosti Google, konkrétne Google Fit. Táto aplikácia dokáže zhromažďovať aj všetky údaje z iných zariadení (napr. Oura Ring), takže môžete mať oveľa väčšiu kontrolu nad svojimi aktivitami, a to v jednej aplikácii

Ak by ste sa chystali niekam na túru, mohol by vás zaujímať aj barometer, ktorý vám oznámi aktuálnu nadmorskú výšku a dokáže ju dokonca zaznamenať do vašej aktivity. Vďaka niekoľkým informáciám vrátane barometra si môžete spätne urobiť predstavu o tom, aká náročná bola táto túra.

Náš tip
Sledovanie aktivity v posilňovni Google Fit je jednou z najpresnejších aplikácií, aké sme kedy testovali. Aplikácia dokáže pomocou umelej inteligencie rozoznať konkrétne cviky, ktoré vykonávate, a tiež počítať všetky opakovania.
Ak teda hľadáte štýlové inteligentné hodinky na bežné nosenie a presné sledovanie aktivity, hodinky Ticwatch Pro 3 sú skvelou voľbou.

-

Cena na českom trhu

Ak sa pozrieme na cenu hodiniek, v oficiálnom obchodeich môžete získať za 300 EUR. V Českej republike sa zatiaľ nepredávajú, ale ich cena by nemala presiahnuť 9 500 €.

Hodinky sme zakúpili na testovanie na oficiálnej webovej stránke Mobvoi. Zásielka dorazila do týždňa z poľského skladu, takže sa môžete vyhnúť plateniu CLA alebo DPH. V prípade reklamácie Mobvoi hradí všetky náklady na dopravu výrobku.

Kde kúpiť Ticwatch Pro 3 najlacnejšie?

Záver

Na záver recenzie musíme ešte raz zopakovať, že ide skutočne o jedny z najlepších hodiniek, ktoré môžete získať pre Android (ale aj iOS). Veľmi podarený duálny displej a zoštíhlené telo vás zaujmú na prvý pohľad. Z hľadiska dizajnu nie je čo vytknúť. Hodinky vyzerajú dobre na stretnutí, rovnako dobre aj v telocvični.

Čo sklamalo, je absencia bezdrôtového nabíjania a tiež chýba možnosť sťahovať skladby offline zo služby Spotify. Rozhodne však nejde o nič drastické, kvôli čomu by ste si mali povedať, že tieto hodinky nechcete. S rýchlym a svižným operačným systémom a výdržou batérie až štyri dni na jedno nabitie sú to hodinky TicWatch Pro 3 s cenovkou 300 € (9 500 Kč v budúcom českom predaji).

Ticwatch Pro 3 (VIDEO RECENZIA):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.