Titánus Whey Hydro DH32: Skvelý proteín od Aleše Lamky

Posledná úprava: 17. mája 2022

Aleša Lamku určite netreba predstavovať. Je jedným z najznámejších českých fitness trénerov a dnes už môžem povedať, že aj kulturistov. Všetko, čo dnes má, dosiahol najmä vďaka svojej vysokej popularite na YouTube a ďalších sociálnych sieťach a som nesmierne rád, že sa mi do rúk dostal jeho najobľúbenejší, najviac chválený proteín, ktorý ponúka. Áno, je to jeho hydrolyzát triedy DH32.

Viem, že na našej stránke nemáme veľa (ak vôbec nejaké) recenzií srvátkových hydrolyzátov, ale verím, že sa to čoskoro zmení, pretože sa im chcem v budúcnosti viac venovať.

Titánus Whey Hydro DH32
Publikované: 17. mája 2022
Upravené: 17. mája 2022
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Proteíny
Chuť
10.0/10
Rozpustnost
6.0/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
7.0/10
Cena
7.0/10
Celkové hodnotenie
8.0
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Titánus Whey Hydro DH32
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 63,69
€ 60,51 s kupónom

Predtým, ako sa začne skutočná recenzia, musím povedať, že som sa najprv veľmi obával, pretože zvyčajne, keď známa osobnosť vydáva doplnky pod svojím vlastným menom, doplnky, ktoré predáva a zarába peniaze, všetka jeho objektivita končí a nie ste si istí, čo naozaj veriť. Ale preto sme tu, aby sme priniesli objektívny pohľad na kvalitu a funkčnosť vecí, a už teraz môžem povedať, že Aleš Lamka nesklamal a naozaj ma príjemne prekvapil. Ale dosť bolo úvodných slov, poďme k samotnej recenzii.

Priemerné zloženie s použitím špeciálnej zmesi sladidiel

Ako napovedá názov proteínu, hlavným a jediným zdrojom bielkovín je hydrolyzovaný srvátkový proteínový koncentrát so stupňom hydrolýzy DH32. Čo však znamená hydrolýza s triedou DH32?
Jednoducho povedané, hydrolýza sa rovná štiepeniu (predtráveniu) bielkovín, vďaka čomu sú bielkoviny pre telo oveľa lepšie využiteľné, pretože nie je potrebné ich tráviť. Vďaka tomu sa dostáva do krvného obehu (svalov) takmer okamžite, čo je obrovská výhoda pre mnohých ľudí, ktorí chcú maximalizovať regeneráciu, anabolizmus, svalový tonus alebo dokonca spaľovanie tukov. Vďaka tomuto procesu proteín neobsahuje laktózu a mal by byť dokonale stráviteľný.

Okrem toho sa v proteíne nachádzajú zložky, ako je pridaná kuchynská soľ, kyselina citrónová alebo citrát draselný, ktoré sú pre telo neškodné a nijako nenarúšajú produkt. Naopak, oceňujem pridanie citrátu draselného (draslík) a soli, ktoré môžu byť veľmi užitočné v období po tréningu.

V neposlednom rade boli vo výrobku zrejme použité umelé príchute, keďže výrobca neuvádza, o aké príchute ide. Na druhej strane, farbivá sú aspoň v prírodnej forme, čo oceňujem. Na zahustenie sa použila xantánová guma, ktorá je prírodnou, telu prospešnou vlákninou, ktorá dokonca pomáha tráveniu a obohacuje náš mikrobióm. Napriek exotickému názvu ide o veľmi dobrú a zdravú ingredienciu, ktorá navyše trochu zahustí výsledný nápoj.

Proteín je sladený veľmi zaujímavou kombináciou ingrediencií, ktorú som ešte nikde nevidel. Konkrétne ide o používanie umelých sladidiel sukralózy, acesulfamu K, sacharínu a neohesperidínu.
Sukralóza aj acesulfám sú verejnosti pomerne dobre známe zložky. Podľa môjho názoru sa nemusíte obávať ani jedného z týchto sladidiel. Pri týchto dávkach sú pre telo maximálne bezpečné a nie sú tu žiadne údajné vedľajšie účinky, ktorých by ste sa museli obávať. To isté platí aj pre kontroverzné sladidlo sacharín, ktoré je pravdepodobne najhoršie zo všetkých štyroch. Platí tu však rovnaké pravidlo, a to, že v takom malom množstve nepredstavuje pre ľudský organizmus najmenšie riziko.
Neohesperidín je umelé sladidlo, o ktorom pravdepodobne počujete prvýkrát. Je to však len extrakt z citrusových plodov, ktorého hlavnou úlohou je maskovať horkosť bielkovín. Nie je vôbec škodlivý, takže sa s týmto produktom (alebo v podstate s akýmkoľvek iným) nemusíte nikdy ničoho obávať.

Mätúce výživové hodnoty

Musím povedať, že som bol najprv veľmi zmätený. V skutočnosti som dodnes zmätená, pretože keď sa pozriem na nutričné hodnoty uvedené na oficiálnej webovej stránke výrobcu a na samotnom výrobku, je tam uvedené 399 kcal na 100 g výrobku. Keď však vypočítam počet bielkovín, sacharidov a tukov, ktoré výrobok obsahuje na 100 g, dostanem sa sotva na 330 kcal, takže som veľmi zmätený a chcel by som požiadať výrobcu, aby tu uviedol veci na pravú mieru.

Plusové body samozrejme získava výrobca za úplné zverejnenie aminokyselinového spektra bielkovín.

Plusové body samozrejme získava výrobca za úplné zverejnenie aminokyselinového spektra bielkovín.

Vanilka bola naozaj vynikajúca!

Je dôležité spomenúť, že srvátkové bielkoviny so stupňom hydrolýzy DH32 sa vyznačujú najmä horkou chuťou, ktorá je pre tento typ suroviny špecifická. Preto pri jeho konzumácii očakávajte výrazne odlišný zážitok v porovnaní s typickými presladenými proteínmi, ktoré používa väčšina cvičencov. Niektorí ľudia túto horkosť milujú, iní ju nenávidia.

Proteín som dostala zo známeho českého e-shopu fitness007, no bohužial len jednu prichuť. Preto ma veľmi mrzí, že tu nemôžem opísať chuť všetkých ostatných variantov a ospravedlňujem sa za to.

Počiatočné sklamanie z toho, že mám len jednu príchuť, sa veľmi rýchlo vytratilo, pretože vanilka bola úplne božská. Verím, že pán Lamka vyladil všetky ostatné chute k dokonalosti, ale táto ma naozaj ohúrila. Cítila som tu miernu horkosť, ale keby na obale nebolo napísané, že ide o proteín DH32, vôbec by som tomu neverila. Typická horkosť výrobku je takmer dokonale zamaskovaná a dovolím si tvrdiť, že tento proteín si môže vychutnať každý (dokonca aj tí, ktorí nemajú radi horké). Prekvapila ma aj skutočnosť, že som v bielkovinách cítila vanilkový podtón, ktorého som sa nevedela nabažiť. Pre mňa je chuť perfektná a dávam jej 10/10.

Stráviteľnosť na dobrej úrovni, vysoká penivosť a nižšia rozpustnosť

Pri príprave som postupovala podľa pokynov výrobcu, v šejkri som rozmiešala 30 g proteínu v 300 ml vody.

Výsledný nápoj bol mierne krémový, čo nie je pre hydrolyzáty obvyklé. Je to pravdepodobne spôsobené pridaním xantánovej gumy. Bol som sklamaný, že výsledný nápoj naozaj extrémne pení a musel som počkať niekoľko minút, kým pena opadla. Ďalším veľkým sklamaním bolo, že na povrchu peny bolo aj malé množstvo bielkovín, ktoré sa vôbec nerozpustili a nápoj som musela pretrepať znova.

Pri príprave finálneho nápoja odporúčam použiť mixér, aby sa celá zmes spoľahlivo rozpustila, ale bohužiaľ to nevyrieši problém s väčším množstvom peny. Aspoň stráviteľnosť výrobku bola absolútne dokonalá, nepociťoval som žiadne tráviace ťažkosti a bol som pripravený pokojne konzumovať pevnú stravu 20-30 minút po nápoji.

Kedy je najlepší čas na užívanie proteínov?

Proteín Hydro DH32 od spoločnosti Titanus obsahuje veľmi ľahko a bleskovo vstrebateľné bielkoviny, takže je najvhodnejší na použitie po tréningu.

Samozrejme, môžete ho použiť aj kedykoľvek počas dňa, napríklad do kaší, jogurtov alebo iných sladkých receptov, ale všetko závisí od vašej tráviacej kapacity. Keďže výrobok je už predtrávený, nepočítajte s tým, že vás zasýti na dlhú dobu, na tento účel by som použil iný proteín, napríklad na báze micelárneho kazeínu.

Tento typ bielkovín by som odporúčal konzumovať v období po tréningu. Zároveň by som neprekračoval dávku viac ako 30 g, inak by ste mohli spôsobiť veľký tlak na vaše telo, pokiaľ ide o okamžite využiteľné aminokyseliny, a niektoré z nich by sa nemuseli využiť tak, ako ich v danom momente potrebujete.

Proteín Hydro DH32 od spoločnosti Titanus obsahuje veľmi ľahko a bleskovo vstrebateľné bielkoviny, takže je najvhodnejší na použitie po tréningu.

Cena zodpovedá kvalite výrobku

Na prvý pohľad sa zdá, že hydrolyzovaný proteín od Aleša Lamku je veľmi drahý. Dá sa kúpiť v baleniach po 800 g alebo 1600 g, pričom za proteín vo vyššej variante zaplatíte 62 euro. Je pravda, že cena dosahuje najvyššie priečky a je mi ľúto, že si na takéto ceny budeme musieť zvyknúť, pretože športová výživa a výživové doplnky začínajú byť celosvetovo drahšie a obávam sa, že je to len začiatok.

Na druhej strane, podľa môjho názoru je cena 62 euro za balenie 1600 g úplne adekvátna, pretože ide o vysokokvalitný zdroj bielkovín a hydrolyzát s najvyšším stupňom hydrolýzy. Jednoducho povedané, na trhu nenájdete rýchlejšie vstrebateľný proteín. Ak teda chcete to najlepšie, táto cena vás neodradí.

Cenová tabuľka pre Titánus Whey Hydro DH32
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 63,69
€ 60,51 s kupónom

Záverečné hodnotenie

Oplatí sa teda investovať do Hydro DH32 od spoločnosti Titanus? To závisí najmä od vašich cieľov, skúseností a očakávaní.

Napríklad pre pravidelne cvičiaceho človeka, ktorý nemá najmenší problém s trávením laktózy, je hydrolyzát úplne zbytočný doplnok a vystačí si s obyčajným srvátkovým koncentrátom.
Na druhej strane, ak ste pretekár, vrcholový profesionálny športovec alebo máte problém s trávením laktózy, hydrolyzát bude pre vás ideálnou voľbou a budete si ho pochvaľovať. Práve pokročilí cvičenci najviac ocenia oveľa lepšiu regeneráciu po tréningu, ktorá je skutočne viditeľná.

Môj celkový pocit z výrobku je veľmi pozitívny, musím povedať, že pán Lamka ma príjemne prekvapil. Očakával som, že pôjde o ochudobnený proteín, ktorý bude zle chutiť a dobre vyzerať len na pohľad, ale nemohol som sa viac mýliť. Ide o skutočne špičkovú kvalitu vybrúsenú takmer do dokonalosti. Za seba určite odporúčam proteín. 

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.

5% zľava na váš nákup

Close
Zľavový kód:
SFP
(Kliknite sem a použite)
Ako používať kupón: