SizeAndSymmetry Vast Blast: najhorší chutný predtréningový tréning s dobrými účinkami (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Doplnky, ktoré sú na trhu len krátko, sa mi testujú najlepšie, pretože nie som ovplyvnený žiadnymi recenziami od priateľov alebo ľudí na internete. Neviem, čo môžem od doplnku očakávať, a veľmi rád testujem

A keď som nedávno narazil na Vast Blast, novú širokospektrálnu predtréningovku, chcel som jej venovať čo najviac pozornosti. A má to nejaký účinok? Stojí to za to? A ako chutí? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Vast Blast
Publikované: 19. decembra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Rozpustnosť
9.9/10
Cena
8.6/10
Zložky
9.5/10
Chuť
5.0/10
Účinok
8.8/10
Celkové hodnotenie
8.4
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Vast Blast
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 30,55

Na začiatku treba poznamenať, že som tento predtréningový prípravok skúšal v malinovej variante, čo je zároveň jediná dostupná príchuť.

Zloženie Vast Blast môže konkurovať najlepším

Pokiaľ ide o doplnky v posilňovni, nie veľa ľudí pozná značku SizeAndSymmetry. Napriek tomu môžu jej doplnky pravidelne konkurovať najlepším doplnkom na trhu. A Vast Blast môže byť jasným dôkazom. Kombinuje 18 synergicky účinných látok, ktorých spektrum účinkov je také široké, že vás neprekvapí.

  • 500 mg extraktu guarany, ktorá je prírodným zdrojom kofeínu
  • 800 mg l-tyrozínu, ktorý je prekurzorom adrenalínu a noradrenalínu
  • 10 mg synefrínu na stimuláciu chuti do jedla pre tréning a lepšie spaľovanie tukov
  • 3000 mg extraktu z červenej repy, ktorý vďaka obsahu dusičnanov dokáže maximalizovať prietok krvi svalmi a produkciu NO.
  • 4000 mg l-citrulínu DL malátu, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri produkcii NO. Bohužiaľ účinná dávka je len okolo 6 g, preto je tu uvedené množstvo nedostatočné.
  • 750 mg cordycepsu, 250 mg rodioly a 200 mg ženšenového extraktu, čo je vôbec najlepšia možná zmes na aktiváciu energetického potenciálu.
  • 500 mg ashwagandhy a 1000 mg maca, čo je opäť veľmi dobre zvolená kombinácia. Obe tieto zložky sú skutočne veľmi účinné, pokiaľ ide o optimalizáciu anabolických hormónov.
  • 400 mg tribulus terrestris (90 % saponínov), ktorý hrá dôležitú úlohu pri optimalizácii hormónov.
  • 4600 mg cholín bitartrátu, ktorý dokáže emulgovať tuky a zlepšuje pamäť
  • 120 mg DMAE, ktorý je skvelý na zlepšenie nálady a oddialenie nástupu únavy počas náročného tréningu.
  • 5 mg piperínu, ktorý radikálne zvyšuje vstrebávanie ostatných látok.
  • 240 mg vitamínu C , ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie imunitného systému.
  • 6 mg vitamínu B6 pre správny metabolizmus bielkovín a sacharidov
  • 0,01 mg vitamínu B12 pre správnu syntézu energie z ATP
  • 150 mg citrátu horčíka, ktorý je ľahkou energetickou formou horčíka vďaka jeho účasti v Krebsovom cykle.

Na Vast Blast oceňujem nižší obsah kofeínu, ktorý sa tu nachádza len v extrakte guarany. Ak chcete, môžete si dať kávu s predtréningovkou a nemusíte sa obávať negatívnych účinkov spôsobených predávkovaním. Celkovo obsah stimulantov nie je extrémny, takže sa môže používať aj pred večerným tréningom.

Čo mi naopak chýba, je určite beta alanín, ktorý je jednou z najúčinnejších predtréningovýchlátok . Koncentrácia citrulínu by mohla byť tiež o niečo vyššia.

Zloženie Vast Blast
Zloženie Vast Blast môže konkurovať aj tým najlepším stimulantom na trhu.

Kedy a ako som používal Vast Blast?

Použil som Vast Blast podľa odporúčania výrobcu - jeden a pol odmerky (20 g) asi pol hodiny pred tréningom. Size And Symmetry uvádza aj možnosť dávkovania Hardcore, t. j. zvýšenie o polovicu odmerky (celkovo by ste užili dve odmerky), podľa môjho názoru to však pre priemerného cvičenca rozhodne nie je potrebné.

Použitie Vast Blast
Tvrdá dávka určite nie je nevyhnutnosťou, pretože potom by doplnok stál podstatne viac.

Kúpte za najlepšiu cenu

Cítil som nejaký účinok?

Kúzlo tohto predtréningového prípravku nie je len v krátkodobom používaní, ale najmä v dlhodobom. Hormonálna optimalizácia rozhodne nie je záležitosťou dvoch alebo troch dávok, ale Vast Blast musíte užívať naozaj pravidelne.

Pokiaľ ide o skutočný účinok pred tréningom, pravdepodobne si ho nevšimnete, kým nezačnete cvičiť. Obsah stimulantov nie je extrémny a kvôli absencii beta alanínu vás ani nebudú páliť uši. Účinok na prietok krvi je však maximálny a vaše žily budú počas tréningu vyskakovať kvôli relatívne vysokému obsahu dusičnanov.

Efekt Vast Blast
Kúzlo tohto predtréningového tréningu sa prejaví v dlhodobom horizonte. Napriek tomu (alebo možno práve preto) odporúčame vyskúšať!

Chuťovo jeden z najhorších doplnkov na trhu

Ak mám byť úprimný, dlho som premýšľal, či som niekedy pil niečo horšie. A vlastne som dospel k záveru, že okrem neslávne známeho Alavisu nenájdete veľa horšie chutiacich doplnkov. V skutočnosti je v tomto predtréningovom prípravku zjavné všetko okrem malín. Chvíľu som mal dokonca pocit, že mám v ústach cukrovú náplasť.

Veľmi intenzívna je akási nešpecifikovateľná chuť byliniek, ktorá pripomína otvorenie krabice s ančovičkami s prešlou platnosťou. Okrem toho po jeho vypití zostáva v ústach veľmi nepríjemná pachuť, takže by som určite odporúčal vyčistiť si zuby pred samotným cvičením. Hoci v našich recenziách mnohokrát opakujeme, že chuť nie je kľúčovým aspektom doplnkov, na Raspberry Vast Blast čoskoro nezabudnem.

Príchuť Vast Blast
Dokonca ani farba Vast Blast nepripomína čerstvo natrhané maliny.

Cena je porovnateľná s konkurenčnými doplnkami

Celé balenie tohto predtréningového doplnku vás vyjde na 749 Kč, čo pri rozpočítaní na jednu dávku predstavuje menej ako 36 Kč. To je samozrejme cena porovnateľná s mnohými konkurenčnými doplnkami, veľmi podobná populárnemu Beast Virus od spoločnosti Czech Virus, preskúmali sme pred časom. Na jednej strane je táto cena pomerne vysoká, na druhej strane sa podľa môjho názoru určite oplatí priplatiť si za kvalitný predtréningový prípravok. Nie je to nevyhnutný doplnok, takže ak si nemôžete dovoliť skutočne funkčné produkty, radšej si ušetrite peniaze a pred tréningom si dajte len kávu.

Cenová tabuľka pre Vast Blast
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 30,55

Cena Vast Blast
Vast Blast obsahuje množstvo zložiek, ktoré inde nenájdete, a už len preto stojí za vyskúšanie.

Záverečné hodnotenie

Vast Blast predstavuje z môjho pohľadu veľmi vydarenú kombináciu hormonálneho optimalizátora obohateného o niekoľko látok pre celkovú vitalitu a dobrú predtréningovku, ktorá vám pomôže dosiahnuť stanovené ciele. Ak vezmete do úvahy aj to, že je cenovo porovnateľný s drvivou väčšinou produktov, ktoré nájdete na trhu, je to určite jeden z doplnkov, ktoré by ste mali dať šancu aj vy.

To je z našej dnešnej recenzie všetko. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa užívania Vast Blast, neváhajte sa opýtať v komentároch. Radi vám odpovieme.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.