Prom-IN Vita Solution: dôstojný konkurent legendárneho Nexgenu (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Vita Solution - vyhodené peniaze alebo skvelá náhrada za veľmi populárny Nexgen? Zistite to:

Prom-IN Vita Solution
Publikované: 5. októbra 2017
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Vitamíny, minerály
Účinnosť
9.8/10
Kvalita
9.8/10
Použiteľnosť
9.9/10
Zložky
9.0/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnotenie
9.6
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN Vita Solution
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na úvod by som vám chcel pripomenúť, že táto recenzia bola uverejnená aj vo forme videa, takže ak dávate prednosť audiovizuálnejšej forme, pozrite si video z nášho kanála YouTube:

Pokiaľ ide o kvalitné multivitamíny a multiminerály, Nexgen od spoločnosti Reflex Nutrition je pre mňa už niekoľko rokov jasnou a jedinou voľbou.

Teraz však na trh prichádza horúca novinka s názvom Vita Solution od veľmi úspešnej českej spoločnosti Prom-IN. Napriek mojej počiatočnej neochote som sa rozhodol dôkladne preskúmať zložky a nakoniec som sa rozhodol Vita Solution predsa len vyskúšať.

Vita Solution multivitamín recenzie

Ako Vita Solution funguje vo formulácii?

Vita Solution je skutočne profesionálne pripravený produkt, ktorý spĺňa náročné požiadavky športovcov.

Všetky vitamíny a minerály sú v ňom zastúpené v optimálnom pomere a forme, aby pokryli zvýšený príjem mikroživín športovcov vo všetkých športoch.

Maximálnu funkčnosť tohto doplnku zabezpečuje 23 funkčných zložiek. Predstavíme si tie najdôležitejšie:

  • Komplex vitamínov B - Vita Solution obsahuje 6 vitamínov skupiny B, ktoré majú v našom tele veľmi dôležité funkcie. Starajú sa o odďaľovanie únavy, zabezpečujú správnu činnosť srdca a celého nervového systému, pomáhajú pri metabolizme cukrov, tukov a aminokyselín, umožňujú tvorbu nukleových kyselín RNA a DNA a mohol by som pokračovať ešte niekoľko strán
  • Stopové prvky - Ak sa vitamíny a minerály často prehliadajú, o stopových prvkoch to platí dvojnásobne. V prípravku Vita Solution ich však nájdete sedem(železo, molybdén, chróm, selén, mangán, jód a meď). Podobne ako vitamíny skupiny B, aj stopové prvky majú v tele množstvo nenahraditeľných funkcií - zabezpečujú prenos kyslíka, podieľajú sa na tvorbe hormónov štítnej žľazy, zabezpečujú správne hojenie poranení a sú dôležité aj pre správny priebeh imunitných reakcií..
  • Vitamín C - Je nevyhnutný pre správny metabolizmus aminokyselín, podieľa sa na syntéze kolagénu, podporuje vstrebávanie železa do organizmu, stimuluje tvorbu bielych krviniek a podporuje rast
  • Vitamín E - Je to vôbec najdôležitejší antioxidant v ľudskom tele. Chráni bunky pred oxidačným stresom a účinkami voľných radikálov, čím pomáha spomaľovať proces starnutia.
vita solution vs. vita solution (professional)
Tento multivitamín nedávno dostal vylepšenú verziu Professional. Tá je skvelou voľbou pre tých, ktorí konzumujú veľa mäsa a živočíšnych potravín. Verzia Professional je ochudobnená o železo, ktoré sa v živočíšnej strave nachádza v hojnom množstve a nie je potrebné ho dopĺňať z vonkajších zdrojov. Vita Solution Professional však obsahuje aj tráviace enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení.
Ak teda pravidelne konzumujete mäso, Vita Solution Professionalbude pre vás lepšou voľbou. Osobne si mäso doprajem len niekoľkokrát týždenne, takže naďalej používam bežný roztok Vita Solution. Cena oboch doplnkov je úplne rovnaká, takže výber je len na vás.

Funkčné komponenty

Kde kúpiť najlacnejšie

Aké je ideálne dávkovanie lieku Vita Solution?

Podľa odporúčaného dávkovania užívam jednu tabletu Vita Solution ráno a druhú večer.

Vďaka postupnému uvoľňovaniu látok je tak telo zásobované takmer nepretržite. Je však dobré užívať tento doplnok s jedlom, ktoré obsahuje aspoň malý podiel tuku.

Dôvod je jednoduchý, Vita Solutions obsahuje aj vitamíny rozpustné v tukoch, ktoré by napríklad pri užívaní nalačno mohli zostať nevyužité.

Ako ideálne dávkovať Vita Solution

Vita Solution vs. Nexgen

Bližšie porovnanie s doplnkom Nexgen Pro ukazuje, že obsah účinných látok je veľmi často identický, ale Vita Solution je takmer o 200 Kč lacnejší.

Preto si dovolím tvrdiť, že je len otázkou času, kedy si tento skvelý "multi" doplnok získa aspoň takú popularitu ako vyššie spomínaný NexGen

TIP: Porovnali sme najlepšie multivitamíny pre športovcov, pozrite si výsledky!

Čo chýba v riešení Vita Solution?

Roztok Vita Solution je vytvorený presne tak, aby pokryl príjem najdôležitejších mikroživín pre tvrdo trénujúcich športovcov.

Existuje však niekoľko látok, ktoré pôsobia protichodne, a preto vo Vita Solution chýbajú, hoci sú veľmi dôležité.

  1. Prvou takouto látkou je zinok, ktorý je v protiklade k medi a železu. Má však niekoľko veľmi dôležitých funkcií pre telo, a preto by sa mal doplniť iným doplnkom.
  2. Ďalšou chýbajúcou látkou je horčík, ktorý zasa bráni vstrebávaniu mangánu. Väčšina športovcov trpí nedostatkom horčíka. Tento prvok by sa mal doplniť aj iným doplnkom, ideálne v inom dennom čase ako multivitamín Vita Solution.
  3. Poslednou látkou, ktorá v roztoku Vita Solution chýba, je vápnik. Keďže väčšina športovcov má dostatočný príjem vápnika, nie je potrebné dopĺňať vápnik samostatne. Bohatým zdrojom je napríklad aj srvátkový proteín.

Zinok a horčík: najdôležitejšie doplnky stravy pre športovcov

Čo chýba v riešení Vita?

Celkové hodnotenie

Mesačná suplementácia týmto doplnkom ma stojí menej ako 400 Kč, čo je v porovnaní s konkurenčnými doplnkami veľmi dobrá cena.

Veľkou výhodou tejto horúcej novinky sú aj ľahko prehĺtateľné malé tablety.

Vita Solution by som určite odporučila každému športovcovi, ktorý chce do svojho tela dostať kvalitné a maximálne využiteľné mikroživiny, ale zároveň nechce minúť celý svoj mesačný plat na multivitamín a multiminerál.

  • Obsahuje len kvalitné zložky zastúpené v optimálnom pomere a forme
  • Vynikajúci pomer cena/výkon
  • Maximálna absorpcia do tela
  • Vysoký obsah kľúčových vitamínov skupiny B
  • Neobsahuje protichodné zložky, ktoré by bránili vstrebávaniu živín z potravy
  • Niektoré dôležité zložky v produkte chýbajú z dôvodu opozičných interakcií. Preto je potrebné doplniť chýbajúce zložky (najmä horčík a zinok) iným doplnkom
  • K dispozícii je len jedna veľkosť balenia (60 tabliet)
Cenová tabuľka pre Prom-IN Vita Solution
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Porovnanie najlepších multivitamínov na trhu (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.