Xiaomi Amazfit Bip: Najlepšie inteligentné hodinky do 2 000 Kč (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Xiaomi Amazit Bip sú inteligentné hodinky, ktoré ponúkajú veľa skvelých funkcií za veľmi prijateľnú cenu. Teraz som ho testoval viac ako týždeň a poďme si povedať o mojich osobných skúsenostiach a o tom, čo sa mi na hodinkách najviac páči.

Xiaomi Amazfit Bip
Publikované: 23. decembra 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Honza Malý
Kategória: Inteligentné zariadenia
Návrh a realizácia
9.5/10
Zobrazenie hodiniek
9.3/10
Funkcie
9.7/10
Vytrvalosť
9.9/10
Cena
9.9/10
Celkové hodnotenie
9.7
z 10 bodov

Začnime najprv obalom samotných hodiniek, ktorý vyzerá celkom slušne.

V balení nájdeme samotné hodinky, manuál v angličtine a kolísku na nabíjanie. Ako však spomenieme neskôr, takmer ho nebudete potrebovať, pretože hodinky vydržia pekelne dlho nabité.

Zobrazenie

Hodinky majú 1,28-palcový displej s rozlíšením 176 × 176 pixelov. Ide o dotykový displej LCD, ktorý je, ako vidíte, ľahko čitateľný aj na priamom slnečnom svetle. Okrem toho nám stále ukazuje aktuálny čas a počet prejdených krokov.

Zakrivenie samotného displeja je 2,5D, takže je dizajnovo podobný populárnym hodinkám Apple Watch, a zároveň má sklo Gorilla Glass 3, ktoré niečo vydrží. Obdĺžnikový tvar displeja navyše pôsobí veľmi športovo a moderne. Aby ste sa na hodinky mohli pozerať aj v noci, ponúkajú podsvietený displej, ktorý aktivujete korunkou hodiniek.

Displej Xiaomi Amazfit Bip

Návrh a realizácia

Hodinky Amazfit Bip sú veľmi ľahké, vážia len 31 gramov, takže na ne ľahko zabudnete. V skutočnosti vážia o viac ako polovicu menej ako napríklad hodinky Zeblaze Vibe 3, ktoré som recenzoval v poslednom videu. Nízka hmotnosť je vykúpená skutočnosťou, že hodinky sú celé vyrobené z plastu, ale ich spracovanie je na špičkovej úrovni.

Na bočnej strane hodiniek nájdeme jedno nenápadné tlačidlo, ktoré možno iba stlačiť, otáčanie neposkytuje žiadnu funkciu. Veľkou výhodou je, že Amazit Bip má certifikáciu IP68, takže je odolný voči vode a prachu a s touto certifikáciou môžete dokonca plávať. Hodinky majú aj akcelerometer a zabudovaný modul GPS. Ten má presnosť plus mínus 7 metrov, čo rozhodne nie je zlé, práve naopak. V hustej premávke môžete tiež pomerne rýchlo chytiť signál, za čo si Xiaomi vyslúžilo pochvalu.

Na zadnej strane sa samozrejme nachádza snímač srdcového tepu, ktorý meria vašu tepovú frekvenciu nielen počas športových aktivít. Pod ním sa nachádzajú 2 konektory na nabíjanie. Môžete si vybrať zo štyroch farieb - čiernej, bielej, zelenej a oranžovej. Potom je samozrejme vymeniteľný aj remienok hodiniek, takže ak sa časom opotrebuje, môžete si kúpiť nový za pár korún v čínskych obchodoch.

Snímač srdcovej frekvencie Xiaomi Amazfit Bip

Rozhranie hodiniek

Poďme si podrobnejšie predstaviť rozhranie hodiniek a ich funkcie. Na domovskej stránke sa posunutím prsta nadol dostaneme do režimu Nerušiť a posunutím prsta nahor sa dostaneme do správcu oznámení zo spárovaného telefónu.

Ak sa presuniete z domovskej stránky doľava, v predvolenom nastavení tu nájdete aplikáciu Alipay, ale pomocou aplikácie môžete prepnúť na aktuálne počasie, ktoré je rozhodne zaujímavejšie.

Ak sa posunieme doprava, zistíme, že:

    1. Stav, ktorý nás informuje o prejdených krokoch, srdcovej frekvencii a mnohých ďalších informáciách.
    2. Aktivity, pri ktorých si môžeme vybrať, či si ideme zabehať, zajazdiť na bicykli alebo sa len prejsť. Všetky údaje o poslednom športe sú uložené v histórii hodiniek a úplne všetky údaje sú uložené v aplikácii v telefóne.
    3. Počasie, ktorá čerpá údaje z telefónu.
    4. Budík, ktorý môžete nastaviť aj pomocou aplikácie.
    5. Stopky
    6. Kompas, pomocou ktorého môžete zistiť napríklad aktuálnu nadmorskú výšku, výškový tlak atď.
    7. Nastavenia, v ktorých si môžete vybrať nový štýl ciferníka, nastaviť predvoľbu pre dlhé stlačenie tlačidla na boku hodiniek, napr. na spustenie aktivity, upraviť jas displeja a niekoľko ďalších základných vecí (továrenské nastavenia, vypnutie hodiniek atď.)

Musím uznať, že dotykový displej je veľmi citlivý a presný, takže Amazfit Bip má za to veľké plus. Odporúčam pozrieť si môj videopohľad:

Pripojenie k telefónu

Na pripojenie hodiniek k telefónu sa používa rozhranie Bluetooth 4.0. Hodinky sa spárujú so systémom Android 4.4 a vyšším alebo iOS 8.0 a vyšším, teda takmer s akýmkoľvek zariadením. Na spárovanie hodiniek a telefónu si musíte nainštalovať aplikáciu Mi Fit, ktorú môžete hodiť do slovenčiny. Potom stačí v aplikácii pridať nové zariadenie, zapnúť funkciu Nájsť zariadenie na hodinkách a zariadenie sa v okamihu spáruje.

Poďme sa pozrieť na najlepšie funkcie, ktoré môžete s hodinkami po spárovaní vykonávať:

  • Prijímanie upozornení - Po spárovaní sa vám na hodinkách zobrazia všetky upozornenia, ktoré sa objavia v telefóne. Takže e-mail, oznámenia Instagramu atď.
  • Prostredníctvom aplikácie môžete získať ďalšie návrhy ciferníkov
  • Môžete si nastaviť cieľ aktivity, t. j. koľko krokov chcete každý deň prejsť, a aplikácia vás potom upozorní, či sa vám to podarilo alebo nie.
  • Skvelý prehľad všetkých aktivít, priktorých vám hodinky zobrazia aj trasu, ktorú ste prebehli, koľko kalórií ste spálili atď. Navyše sa o to všetko môžete podeliť so svojimi priateľmi a navzájom sa podpichovať. Toto sa mi naozaj páči.
  • A veľa ďalších drobností, ako napríklad možnosť nastaviť sina hodinkách budík, zmeniť mesto, z ktorého sa čerpajú údaje o počasí, sledovanie spánku atď.

Xiaomi Amazfit Bip gps

Batérie

Batéria ponúka kapacitu 190 mAh a pekelne dlhú výdrž na nabitie. Ja osobne som z hodiniek za deň vždy vyťažil niečo okolo 3 až 4 %, a to pri zapnutom monitore tepu a zapnutom GPS počas aktivity. Takže nie je problém vydržať až mesiac, čo je obrovský rozdiel oproti mojim súčasným hodinkám Ticwatch 2, ktoré musím nabíjať každý druhý deň.

Keď sa vám po mesiaci vybije šťava, hodinky jednoducho pripojíte k nabíjacej kolíske a do hodiny a pol sa opäť nabijete. No, jednoducho krásne, v tomto ma Amazfit Bip naozaj prekvapil.

Xiaomi Amazfit Bip výdrž

Cena a kde kúpiť najlacnejšie

Hodinky sa dajú v Českej republike kúpiť od 1 700 Kč, teda 65 eur. Za o niečo nižšiu cenu sa predávajú na AliExpress alebo GearBest, ale je tu trochu komplikovanejšia možná reklamácia.

Záver

Za takú nízku cenu ponúkajú hodinky nespočetné množstvo funkcií, najmä GPS, čo v tejto cenovej kategórii nie je bežné. Možno sa nevyrovnajú hodinkám Apple Watch, ale ak hľadáte lacnú alternatívu inteligentných hodiniek, Xiaomi Amazfit Bip vám určite postačia s veľmi podobnými funkciami.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa hodiniek, neváhajte sa ma opýtať v komentároch, rád vám odpoviem. Ak má niekto tieto hodinky, dajte mi vedieť, ako ste s nimi spokojní.

Ak by ste chceli robustnejšie hodinky, pozrite si moju predchádzajúcu recenziu hodiniek Zeblaze Vibe 3 HR, ktoré stoja o polovicu menej a opäť ponúkajú podobné funkcie, len im chýba GPS.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.