Xiaomi Haylou LS01 a LS02 - Neuveriteľne lacné inteligentné hodinky, ktoré toho dokážu naozaj veľa (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Dnes sa spoločne pozrieme na inteligentné hodinky Xiaomi Haylou LS01. Ide o cenovo veľmi dostupné inteligentné hodinky, ktoré však ponúkajú množstvo funkcií. Čo teda ponúka a prečo by ste mali uvažovať o jeho kúpe?

Xiaomi Haylou LS01
Publikované: 1. júla 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Jakub Zich
Kategória: Inteligentné zariadenia
Dizajn
8.2/10
Zobrazenie
8.8/10
Funkcie
8.5/10
Vytrvalosť
9.7/10
Cena
9.8/10
Celkové hodnotenie
9.0
z 10 bodov

Haylou je vôbec prvou značkou, ktorú spoločnosť Xiaomi vzala pod svoje krídla. Písal sa rok 2015. V súčasnosti sa spoločnosť Haylou zameriava najmä na výskum inteligentných hodiniek a tiež bezdrôtových slúchadiel.

Videorecenzia Xiaomi Haylou LS01:

Obsah balenia

V balení nájdete samotné hodinky, ale samozrejme aj nabíjaciu kolísku a príručky. Zvyčajne ich nepoužívate, ale pre istotu. Ak sa pokúsite hodinky zapnúť, môžete zažiť šok. Nebude.

Nebojte sa, nie je pokazený, je len v režime prepravy. Ak ho chcete zapnúť, musíte ho aspoň na niekoľko sekúnd vložiť do nabíjacej kolísky, aby sa aktivoval.

Recenzia inteligentných hodiniek Xiaomi Haylou LS01
Rozbalené hodinky je potrebné aktivovať cez USB.

Aplikácia Haylou Sport má svoje chyby...

Na pripojenie hodiniek k telefónu potrebujete aplikáciu Haylou sport, ktorú nájdete v obchode Google Store aj Apple App Store. Zaujímavé je, že Xiaomi Haylou LS01 používa úplne novú aplikáciu, a nie napríklad Xiaomi Mi Fit. Občas narazíte na zaujímavý až vtipne znejúci preklad, ktorý samozrejme nemá vplyv na funkciu samotnej aplikácie. Napriek tomu musím uznať, že aplikácia by mohla byť prepracovanejšia. Stále je na čom pracovať.

Registrácia do aplikácie a následné spárovanie s hodinkami je veľmi rýchle. Nebojte sa, nestrávite pri tom pol popoludnia. Aplikácia potom uľahčuje nastavenie upozornení a ďalších dôležitých vecí pre inteligentné hodinky.

Recenzia inteligentných hodiniek Xiaomi Haylou LS01
Dúfajme, že sa aplikácia Haylou Sport časom zlepší a bude pridaná čeština.

Spracovanie a zobrazenie hodiniek

Ak sa pozrieme na spracovanie hodiniek, zistíme, že sú kompletne vyrobené z plastu. To však nie je úplne zlé. Hodinky sú v skutočnosti úžasne ľahké, takže ich na ruke prakticky nepocítite. Na zadnej strane hodiniek nájdete nabíjacie kolíky a samozrejme monitor srdcového tepu. Pásik je široký 18 mm a môžete si ho ľahko doobjednať podľa potreby.

Displej hodiniek tvorí 1,3-palcový LCD panel. Možno mohol výrobca zvoliť menšie rámčeky, ale musíme si uvedomiť, že hovoríme o hodinkách, ktoré sú naozaj lacné. Zaujímavé je, že ak sa v prostredí pohybujete zľava doprava a sprava doľava, pohyby sú trhavé. Ak sa však pohybujete hore a dole, prostredie je nádherne plynulé.

Hodinkám bohužiaľ chýba funkcia Always On. Ak však chcete zistiť, koľko je hodín, stačí zdvihnúť zápästie a hodinky sa samé rozsvietia. Táto funkcia je veľmi spoľahlivá, takže sa nemusíte obávať, že budete rukou trhať sem a tam bez odozvy. V nastaveniach potom môžete upraviť jas podľa svojich potrieb.

Recenzia inteligentných hodiniek Xiaomi Haylou LS01
Na prvý pohľad vyzerá Xiaomi Haylou LS01 úplne prémiovo.

Funkcie inteligentných hodiniek

Teraz sa bližšie pozrime na funkcie týchto hodiniek. Rozhodne nečakajte, že budete môcť hodinkami platiť, synchronizovať svoje poznámky alebo napríklad sťahovať skladby. Keďže ide o hodinky určené najmä na šport, nechýba sledovanie tepovej frekvencie, meranie aktivity, spálených kalórií a samozrejme počítadlo krokov.

Ďalšou funkciou je Relax, pomocou ktorej sa môžete uvoľniť a trochu si vydýchnuť. Nebojte sa, hodinky vás dokážu aj zobudiť vďaka funkcii budíka. Ďalej sa môže hodiťfunkcia ovládača hudby, ktorá umožňuje preskočiť skladby v telefóne alebo ich úplne pozastaviť.

Recenzia inteligentných hodiniek Xiaomi Haylou LS01
Hodinky ponúkajú základné funkcie, ale väčšina ľudí s nimi bude spokojná.

Ako fungujú oznámenia?

Pokiaľ ide o oznámenia, k hodinkám môžete prostredníctvom aplikácie v telefóne pripojiť základné sociálne siete a komunikátory, ako sú Facebook, WhatsApp atď. Ak by ste chceli špeciálnu aplikáciu, napríklad z inteligentnej domácnosti, je bohužiaľ veľmi nepravdepodobné, že by ju bolo možné nastaviť.

Ak dostávate z hodiniek oznámenia napríklad z aplikácie Messenger, pripravte sa na občasné zmeškanie prízvuku, ale dá sa s tým žiť. Upozornenia potom samozrejme fungujú pre SMS alebo hovory. Správu SMS si môžete prečítať, ale keď telefonujete, viete len to, kto vám volá, ale nemôžete prijať hovor. Musíte tak urobiť telefonicky.

Recenzia inteligentných hodiniek Xiaomi Haylou LS01
V niektorých oznámeniach bohužiaľ chýba diakritika.

Sledovanie tvárí a športových aktivít

V nastaveniach potom môžete zmeniť niekoľko základných číselníkov. Ak sa pozrieme na športové aktivity, môžete sa stretnúť s chôdzou, behom, bicyklovaním, cvičením atď. Pri behu alebo chôdzi vás môže neprítomnosť systému GPS zamrzieť. Nemôžete teda spätne sledovať napríklad mapu, kadiaľ ste bežali. Počet prejdených alebo ubehnutých kilometrov sa teda počíta najmä pomocou senzorov a vynechaných krokov. Čo vás určite poteší, je certifikácia IP68, takže hodinky veľmi dobre zvládajú mokré prostredie. Môžete si s ním aj zaplávať, ale hlboké potápanie sa neodporúča.

Pri porovnaní aktivít s hodinkami Amazit GTS môžeme povedať, že meranie srdcovej frekvencie bolo veľmi podobné, dokonca sa na týchto hodinkách aktualizuje tep rýchlejšie. Údaje sa potom automaticky synchronizujú s telefónom, takže je veľmi jednoduché sledovať výsledky aj v telefóne.

Recenzia inteligentných hodiniek Xiaomi Haylou LS01
Xiaomi Haylou LS01 bravúrne zvláda meranie športových aktivít.

Prekvapivo dlhá výdrž batérie

Čo vás určite prekvapí, je výdrž batérie, ktorá sa pohybuje okolo desiatich dní na jedno nabitie. A to v prípade, že máte zapnuté nepretržité monitorovanie srdcovej frekvencie. Ak túto funkciu vypnete, ľahko sa dostanete na výdrž batérie okolo 14 dní, čo je naozaj skvelé číslo a podobnou výdržou sa nemôže pochváliť veľa hodiniek.

Nabíjanie sa vykonáva prostredníctvom nabíjacích pinov. Tie nájdete v balení. Výhodou je, že hodinky môžete nabíjať prostredníctvom počítača.

Recenzia inteligentných hodiniek Xiaomi Haylou LS01
Hodinky vás budú nabíjať počas celej letnej dovolenky.

Cena a miesto nákupu

Keď sme v úvode spomenuli, že ide o veľmi lacné hodinky, mali by sme si vyjasniť cenovku. V súčasnosti si ho môžete kúpiť za približne 600 až 650 korún. Hodinky si môžete kúpiť v ktoromkoľvek českom e-shope alebo na AliExpress. Tu však dbajte na výber globálnej verzie. Čínska verzia by vám mohla spôsobiť veľa problémov, pretože nepodporuje angličtinu.

Avšak aj keď si hodinky objednáte na českom trhu, angličtinu tu bohužiaľ nenájdete. Našťastie je tu angličtina. V prípade čínskej verzie by ste dostali len čínštinu a ruštinu, čo by nebolo prijateľné pre každého.

xiaomi haylou LS01 vs. ls02
Tieto recenzované inteligentné hodinky boli nahradené novým modelom LS02, ktorý má lepšie rozlíšenie displeja (320x320px), viac športových režimov a hlavne úspornejší Bluetooth 5.0 (hodinky teraz vydržia o 14 dní dlhšie, teda celý mesiac). Určite odporúčam kúpiť tento nový variant.

Záver

Zvažujete, či si radšej vybrať tieto inteligentné hodinky alebo náramok Mi Band? Potom môžete byť spokojní, výber je len na vás. Inteligentné hodinky Xiaomi Haylou LS01 a inteligentný náramok Mi Band 4 majú takmer identické funkcie, takže si vyberte čisto podľa svojich estetických preferencií.

Na záver hodnotenie hodiniek, ktoré skutočne prekvapili. Hodinky vydržia až dva týždne, čo je úžasné. Rovnako ani displej nie je na zahodenie. Nepresné prostredie je trochu nepríjemné, ale to bude pravdepodobne opravené v budúcej aktualizácii softvéru. Sklamaním je aj absencia GPS. Samotné hodinky sú však vtipné a ako lacná voľba sú viac než použiteľné.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.