Zeblaze Vibe 3 HR: Lacné inteligentné hodinky s bohatými funkciami (Recenzia)

Posledná úprava: 9. júla 2021

Dnes tu máme inteligentné hodinky Zeblaze Vibe 3 HR, ktoré sú v čínskych obchodoch veľmi obľúbené a na ktoré ste sa často pýtali.

Nedávno som ho kúpil na AliExpress za 30 dolárov a dnes sa naň spoločne pozrieme.

Zeblaze Vibe 3 HR
Publikované: 16. decembra 2018
Upravené: 9. júla 2021
Autor recenzie: Honza Malý
Kategória: Inteligentné zariadenia
Návrh a realizácia
9.5/10
Zobrazenie hodiniek
9.3/10
Funkcie
9.2/10
Vytrvalosť
9.7/10
Cena
10.0/10
Celkové hodnotenie
9.5
z 10 bodov

Skôr než sa dostanem k samotnej recenzii hodiniek Zeblaze, poďme si povedať, čo nájdeme v balení.

Okrem samotných hodiniek v ňom nájdeme aj manuál a nabíjací adaptér. Čokoľvek iné by ste hľadali márne, ale my nič iné ani nepotrebujeme.

Balenie Zeblaze Vibe 3 HR

Návrh a realizácia

Hodinky ponúknu 1,22-palcový displej IPS LCD s rozlíšením 240 × 240 px. Toto rozlíšenie displeja zaručuje pomerne jemný obraz a samotný displej je chránený sklom Gorilla Glass 4. generácie. Displej je dobre čitateľný aj na priamom slnečnom svetle, čo je pri pohybe vonku určite dôležité. Bohužiaľ, displej nie je dotykový, pretože to by sme v tejto cenovej kategórii veľmi chceli. Hodinky sa teda ovládajú pomocou tlačidiel, pričom vľavo hore máme tlačidlo napájania, pod ním tlačidlo späť a vpravo sa nachádzajú tlačidlá na prepínanie možností, teda "hore" a "dole".

Displej Zeblaze Vibe 3 HR

Samotné hodinky majú športový vzhľad, čomu je prispôsobené aj vybavenie a hmotnosť, ktorá je 72 gramov. Okrem toho má aj odolné oceľové telo, takže odolnosť voči pádom a nárazom je na vysokej úrovni. Aby ste si šport mohli užiť naozaj naplno, hodinky ponúkajú aj certifikáciu IP67, čo znamená, že sú vodotesné do 1 m. Nemôžeme očakávať žiadne hlboké potápanie, ale ak sa hodinky namočia, nič sa im nestane. Navyše si s ním môžeme bez obáv zaplávať.

Hodinky ponúkajú tri rôzne typy ciferníkov, ktoré môžete ľubovoľne meniť napríklad podľa nálady. Prepínanie medzi nimi je úplne jednoduché pomocou tlačidla napájania. Potom máte na výber z troch farieb hodiniek, modrej, červenej alebo čiernej, ktoré vidíte v tejto recenzii.

Zeblaze Vibe 3 HR mení číselníky

Funkcie

Hodinky ponúkajú nespočetné množstvo funkcií, poďme sa na ne pozrieť:

  1. Na ciferníku hodiniek sa pravým horným tlačidlom dostanete na položku "Kroky" alebo kroky. Tu nám hodinky pomocou zabudovaného krokomeru ukazujú, koľko krokov sme dnes už prešli.
  2. Spálené kalórie, ale osobne by som sa na to príliš nespoliehal.
  3. Počet nachodených kilometrov.
  4. Monitor srdcovej frekvencie, ktorý začne merať okamžite a výpočet srdcovej frekvencie trvá približne 10 sekúnd.
  5. Meranie spánku
  6. Oznámenia, ku ktorým sa dostaneme neskôr.
  7. Športová funkcia, a tam by som sa chcel zastaviť. Keď prejdeme na položku šport a stlačíme tlačidlo napájania, môžeme vybrať športový režim. Môžeme si vybrať medzi behom, chôdzou, lezením, bicyklovaním, ping-pongom, basketbalom, bedmintonom a futbalom. Každý režim nám potom počas aktivity zobrazuje iné hodnoty. Napríklad pri chôdzi to bude počet prejdených krokov, ale pri bicyklovaní to bude počet spálených kalórií atď.
  8. Stopky. Tie opäť spustíme tlačidlom napájania a resetujeme tlačidlom "hore".
  9. Spárovanie hodiniek s telefónom.

Inteligentné hodinky Zeblaze Vibe 3 HR monitor srdcovej frekvencie

Spárovanie s telefónom

Na registráciu je potrebné nainštalovať do telefónu aplikáciu WearHealth a pomocou bluetooth spárovať telefón. Táto aplikácia vám poskytne niekoľko ďalších možností.

Najprv tu môžete nastaviť všetky dôležité veci, ako je formát času alebo typ jednotky v hodinkách. Môžete si tu zapnúť aj upozornenia, pri ktorých vás hodinky vždy, keď dostanete správu alebo hovor, upozornia vibráciami, takže sa nemusíte obávať, že by niekde začali pípať.

Ďalšou výhodou je, že ak hodinky spárujete s telefónom, môžete pomocou nich ovládať fotoaparát telefónu. Funguje to tak, že zatrasiete hodinkami alebo rukou a automaticky sa spustí odpočítavanie uzávierky. Táto funkcia je skvelá najmä na fotenie selfie.

Súčasťou je samozrejme aj rozhranie Bluetooth 4.0, takže hodinky môžete pohodlne pripojiť k telefónu.

Inteligentné hodinky Zeblaze Vibe 3 HR sa spárujú s telefónom

Výdrž a nabíjanie

Batéria hodiniek má kapacitu 180 mAh, čo mi v pohode vydržalo týždeň. Hodinky teda stačí dobíjať len minimálne.

Nabíja sa pomocou tejto nabíjačky, ktorú dostanete už v balení. Koniec nabíjačky jednoducho pripevníte k hodinkám a ona sa k nim prichytí. Ak sa nabíjačka nechce pripojiť, skúste ju otočiť, aby sa magnety neodpudzovali.

Hodinky som potom nabil z nuly na sto za menej ako hodinu a pol, čo vôbec nie je zlé.

Nabíjanie inteligentných hodiniek Zeblaze Vibe 3 HR

Cena a miesto nákupu

Vtomto videu som testoval verziu Vibe 3 HR, ktorá stojí približne 34 dolárov, teda asi 750 Kč alebo 30 eur. Môžete ho získať na AliExpress aj GearBest.

Ak však chcete, môžete si kúpiť aj bežnú verziu Vibe 3, ktorá nemá možnosť prepínania ciferníkov a monitor srdcového tepu. Stojí však približne o 10 dolárov menej, takže by som vám odporúčal zvážiť využitie týchto funkcií.

Odkazy na sledovanie:

Preskúmal

Hodinky Zeblaze Vibe 3 HR majú čo ponúknuť. Za 700 libier totiž získate odolnosť voči vode, monitor srdcového tepu, dlhú výdrž a celý rad ďalších vychytávok.

Ak teda hľadáte nejaké lacné hodinky, ideálne z čínskych obchodov, ako je Gearbest alebo AliExpress, potom budú tieto hodinky ideálnou voľbou. Len pozor na to, že sú všetky v angličtine, ale text v nich je naozaj minimálny.

V prípade, že máte akékoľvek otázky týkajúce sa hodiniek, neváhajte mi napísať pod recenziu. A ak by ste chceli pri nakupovaní na AliExpress ušetriť nejaké peniaze, pozrite si moju recenziu služby Tipli Cashback, ktorá vám poskytuje odmeny za nákupy.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.