Zelená zem CBD olej recenzie: Ako dopadol v našej recenzii?

Posledná úprava: 26. august 2021

Doplnky stravy s obsahom CBD nie sú v Českej republike zatiaľ veľmi známe, ale ich popularita v zahraničí rýchlo rastie a ich užívatelia si účinky CBD pochvaľujú.

Keď som dostala príležitosť otestovať CBD olej, bola som spočiatku trochu skeptická a myslela som si, že ide opäť len o trend, ktorý čoskoro vymizne. Potom som si to však rozmyslel a pustil som sa do testovania výrobku, ktoré trvalo viac ako mesiac, aby som zabezpečil maximálnu objektivitu recenzie.

Zelená země CBD konopný olej 10% 10 ml
Publikované: 4. júna 2020
Upravené: 26. august 2021
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Iné
Účinok
9.4/10
Čistota produktu
8.0/10
Veľkosť balenia
8.9/10
Zložky
9.3/10
Cena
8.9/10
Celkové hodnotenie
8.9
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Zelená země CBD konopný olej 10% 10 ml
Obchod
Cena
Odkaz
Cena: € 50

Treba poznamenať, že užívanie CBD je úplne bezpečné a legálne. Nemusíte sa teda obávať, že by ste užívali zakázané látky. Aké účinky som teda pocítil? Oplatí sa investovať do produktu? Toto a ešte oveľa viac sa dozviete v recenzii.

Testované produkty a ich rozdiel

Na začiatku celej recenzie vám musím povedať, že sme testovali dva produkty CBD. Prvým bol CBD olej z hromadných práškovktorý je čistým izolátom CBD, čo znamená, že neobsahuje žiadne iné kanabinoidné zložky vrátane negatívneho THC. Je to najlacnejší CBD olej na trhu, ktorý môžete získať.

TIP SvetFitness:

Porovnanie kvapiek CBD

Druhým testovaným produktom bolo plné spektrum CBD olej zo Zelenej Zeme. Plné spektrum znamená, že obsahuje aj všetky ostatné kanabinoidy vrátane THC v stopových množstvách, čo zaručuje oveľa silnejšiu zmes CBD, po ktorej pocítite všetky výhody pri výrazne nižšom dávkovaní. Je tu však veľké negatívum, a to prítomnosť THC, takže sa neodporúča používať v práci, kde môžete byť testovaní na prítomnosť zakázaných látok v tele. Ide o najdrahší CBD olej, ktorý si môžete kúpiť.

Na trhu je aj iný typ CBD olejov, a to sú širokospektrálne oleje. V týchto doplnkoch nájdeme CBD aj jeho synergické kanabinoidné zložky, ale bez prítomnosti negatívneho THC, čo je najlepšia voľba pre ľudí, ktorí chcú maximálny účinok, ale bez prítomnosti spomínaného THC.

ktorý cbd olej je najlepší?
Ak chcete mať z užívania CBD čo najlepší zážitok, vyberte si drahší olej s plným spektrom, ale ak vám to financie nedovoľujú, vyberte si olej so širokým spektrom. Izolát CBD sa neodporúča.

-

Zistite aktuálnu cenu

Ako používať CBD?

CBD sa odporúča užívať večer alebo neskoro popoludní. Samozrejme, najlepšie je to po práci alebo iných aktivitách, keď potrebujete byť plne aktívni. Olej CBD vám pomôže odpočívať, relaxovať a dokonale sa zregenerovať. Stačí nakvapkať požadované množstvo pod jazyk, podržať ho tam jednu minútu a potom prehltnúť.

Konkrétne, ak vezmeme testovaný produkt Green Earth CBD. Tento produkt má zastúpenie CBD 10 %, čo znamená, že v jednej kvapke nájdeme 4 mg CBD. Na trhu sú však rôzne zastúpenia CBD, takže tu je približné množstvo CBD v jednej kvapke.

  • 1 % - 0,5 mg
  • 2 % - 1 mg
  • 5 % - 2 mg
  • 10% - 4 mg
  • 21 % - 8,5 mg

Odporúčaná denná dávka je 20-40 mg CBD. Každý si však musí nájsť svoje ideálne dávkovanie.

kedy ešte môžete užívať cbd olej?
CBD olej môžete užívať v rôznych časoch počas dňa. Moje odporúčanie už poznáte, poďme sa porozprávať o tom, kedy ho môžete ďalej užívať:
  • Ďalší skvelý čas na užívanie CBD je ráno po raňajkách. CBD by vás malo naštartovať podobne ako káva a mali by ste byť plní energie na ďalšie fázy dňa.
  • Existujú aj názory, že je dobré užívať CBD olej pred tréningom. Aj v tomto prípade by mal nahradiť kofeín, mal by vás povzbudiť, ale zároveň príjemne upokojiť vašu myseľ a umožniť vám sústredenejší tréning.
  • V neposlednom rade je niekto aj zástancom užívania CBD po tréningu, kedy by malo pomôcť pri regenerácii natiahnutých svalov.

Musíte vyskúšať, kedy vám CBD olej najlepšie vyhovuje. Pre každého to bude individuálne.

Používanie CBD oleja

Recenzie CBD oleja z hromadných práškov

V prvom rade musím zdôrazniť, že už pri doručení zásielky som mal mierne pochybnosti, pretože CBD olej mal číru, priehľadnú farbu, zatiaľ čo na oficiálnych stránkach výrobcu je zobrazený v hnedej farbe. Nevenoval som tomu však príliš veľkú pozornosť a pustil som sa do testovania.

Keďže ide o izolát CBD, je potrebné zvýšiť dávkovanie. Výrobca na obale uvádza 1-8 kvapiek až 3-krát denne pod jazyk. Začala som teda testovať 8 kvapiek CBD oleja každý deň po večeri. Po nakvapkaní oleja pod jazyk som počkala asi 1-2 minúty a potom som olej prehltla. Chuť bola horká, veľmi podobná konope. Spočiatku sa mi chuť veľmi nepáčila, ale čím dlhšie som výrobok používala, tým viac som si na ňu zvykla a teraz mi už nerobí problémy.

Bohužiaľ, musím povedať, že to nemalo žiadne účinky. Preto som zvýšil dávku o 8 kvapiek denne, ktoré som aplikoval rovnakým spôsobom, ale ráno po raňajkách. Stále som necítil žiadne účinky, jediné, čo som pociťoval, bolo paradoxne zhoršenie spánku, čo by CBD rozhodne nemalo robiť. Po 14 dňoch testovania som nepocítil žiadny z vyššie uvedených pozitívnych účinkov. Skúsil som dokonca použiť CBD pred tréningom alebo po tréningu v dávke 5 kvapiek, ale ani tu som nezaznamenal žiadny veľký rozdiel. Zotavenie po tréningu bolo stále rovnaké

HODNOTENIE: 1/10
Celkovo hodnotím tento CBD olej veľmi negatívne. Neviem, či som dostal len chybný kus, alebo výrobca skutočne vyrába výrobok v takejto kvalite. Pravdou však je, že som z tohto doplnku nemal žiadne výhody a nemôžem ho odporučiť.

-

Recenzia kvalitnejšieho CBD oleja zo Zelenej Zeme

Po veľmi negatívnych skúsenostiach s práškami Bulk Powders som bol odhodlaný vyskúšať CBD olej Green Earth. V tomto prípade sa produkt líši tým, že ide o plnospektrálny CBD olej, takže účinky by sa mali dosiahnuť pri výrazne menšom dávkovaní. Okamžite po prijatí zásielky mal olej krásnu hnedú farbu, ako by mal CBD olej mať. Bol to teda veľmi sľubný začiatok.

Výrobca uvádza, že prípravok sa má dávkovať po 1 kvapke raz denne. Začal som užívať produkt po 2 kvapkách po večeri. Tu som však nepociťoval žiadne účinky, preto som musel zvýšiť dávku na 5 kvapiek denne. Po zvýšení dávky som konečne začal pociťovať uvoľnenie asi 30 minút po užití CBD. Cítila som menej stresu a bola som uvoľnenejšia. Dávkovanie som ďalej nezvyšovala, len som užívanie CBD v rovnakom množstve presunula neskôr na večer, asi 1 hodinu pred spaním. Tým som dosiahol lepšie zaspávanie a spánok celkovo.

CBD olej som vyskúšala aj ráno po raňajkách, opäť som si dala 5 kvapiek pod jazyk a po 1 minúte prehltla. Jediné, čo som však pocítila, bolo opätovné uvoľnenie a menej stresu. Bohužiaľ, nemohol som si všimnúť žiadne iné výhody, pretože netrpím žiadnym z vyššie uvedených problémov, ale verím, že pravidelné užívanie CBD má mnoho zdravotných výhod a som si istý, že väčšina z nich je pravdivá

hodnotenie: 8,5/10
Testovanie CBD tu dopadlo oveľa lepšie ako pri predchádzajúcom výrobku a hodnotíme ho 8,5 z 10. Môžem povedať, že po užití CBD som sa cítil naozaj dobre oddýchnutý a myslím, že je to vynikajúci doplnok na noc. To, že som necítil žiadne iné účinky, neznamená, že tento CBD olej tieto účinky nemá. Vždy musíte produkt vyskúšať sami, aby ste zistili, či vám môže nejakým spôsobom pomôcť-

Zistite aktuálnu cenu

Záverečné zhrnutie

Oplatí sa teda investovať do produktov CBD, alebo je to len zbytočná investícia? Musím povedať, že to rozhodne nie je doplnok stravy, bez ktorého by ste sa zaobišli. Ak vás CBD nijako neoslovilo, nezúfajte, produkt si určite kupovať nemusíte a vôbec vám to nemusí vadiť, pretože nebudete v žiadnej veľkej nevýhode.

Na druhejstrane je pre nás CBD olej po dlhom čase veľmi zaujímavým produktom, ktorý naozaj funguje a ktorého účinky naozaj pocítite. Na niektorých ľudí to bude mať väčší, na niektorých menší vplyv, ale bude to mať účinok. Všetko je individuálne a musíte si to vyskúšať sami.

Na záver možno povedať, že CBD olej rozhodne nie je produkt pre každého a je na vás, aby ste zvážili, či jeho účinky skutočne využijete. Ľuďom, ktorí majú problémy so spánkom a trpia ďalšími vyššie uvedenými problémami, by som určite odporúčal CBD aspoň vyskúšať a zistiť, či im v týchto ohľadoch pomôže.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.