Použitie sladidla stévia je naozaj univerzálne, a preto sa používa nielen na sladenie kávy, čaju alebo iných nápojov, ale aj na pečenie a varenie (čo ...viac
Použitie sladidla stévia je naozaj univerzálne, a preto sa používa nielen na sladenie kávy, čaju alebo iných nápojov, ale aj na pečenie a varenie (čo sa nedá povedať napríklad o aspartáme). Kombinácia extraktu zo stévie s repným cukrom znižuje energetický obsah výsledného produktu na polovicu pri úplne identickej chuti, čo sa o väčšine umelých sladidiel povedať nedá.
Nielen ženy a muži na redukčných diétach uvítajú skutočnosť, že jedna čajová lyžička tohto výrobku obsahuje len 14 kcal, ale zníženie nadbytočného obsahu kalórií v strave je určite žiaduce pre väčšinu z nás. Veď obezita predstavuje najrozšírenejšiu epidémiu našej civilizácie! Či už ste športovec, ktorý si potrebuje udržať svoju hmotnosť, alebo len chcete obmedziť príjem sacharidov a "zraziť" tak energetický obsah svojej stravy, používajte kombináciu stévie a repného cukru všade, kde je to možné! Navyše urobíte niečo pre svoje zdravie.
Túto zázračnú rastlinu využívali pôvodní indiáni v subtropických a tropických oblastiach Južnej Ameriky od nepamäti, a to nielen pre jej sladkosť (prakticky všetky časti rastliny sú približne 30-krát sladšie ako repný cukor). Aby sa nemuseli žuť časti rastliny, používa sa v súčasnosti extrakt, ktorý je rádovo sladší (až 300-krát sladší ako repný cukor), a tak sa v tomto ohľade úplne vyrovná iným umelým sladidlám.
Zloženie: cukor, stévia