Napriek všeobecnému presvedčeniu, že technológiu sušeného mäsa priniesol z Ameriky Krištof Kolumbus, v Európe hovoríme o 12.-15. storočí pred Kristom, teda viac ako 2700 rokov ...viac
Napriek všeobecnému presvedčeniu, že technológiu sušeného mäsa priniesol z Ameriky Krištof Kolumbus, v Európe hovoríme o 12.-15. storočí pred Kristom, teda viac ako 2700 rokov pred ním. Naši predkovia dobre vedeli, že vysušením a miernym nasolením mäsa sa zachovajú všetky jeho výživové hodnoty a predĺži sa jeho trvanlivosť na daždivé dni. Nemá zmysel meniť technológiu, ktorá je overená už viac ako 2000 rokov, preto aj mäso sušíme s malým množstvom soli, t. j. menej ako 2 %.
Ktoré sušené mäso je v súčasnosti najlepšie?
100g | |
Energetická hodnota | 310 kcal |
Tuk ( z toho nasýtené mastné kyseliny ) | 4,2 g (1,68 g) |
Sacharidy ( z toho cukry ) | 0g (0g) |
Proteín | 64g |
Soľ | 4,8g |
Spotrebujte do 24 hodín po otvorení. Skladujte pri teplote od +5 °C do +30 °C.