Alavis Triple Blend: najlepší doplnok pre zdravé kĺby? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Na trhu nie je veľa produktov, ktoré by mali takú pozitívnu spätnú väzbu ako Alavis. Je však naozaj taká účinná? Môže túto kĺbovú výživu pre kone používať aj človek? Oplatí sa do nej investovať? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete v dnešnom prehľade.

Alavis Triple Blend Extra
Publikované: 23. januára 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Kĺbová výživa
Účinok
9.9/10
Chuť
6.5/10
Rozpustnosť
9.2/10
Vstrebateľnosť
9.9/10
Cena/výkon
9.9/10
Celkové hodnotenie
9.1
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Alavis Triple Blend Extra
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 48,09
Cena:  € 49,30
Cena:  € 49,99 -15%

Hoci ide o kĺbovú výživu určenú predovšetkým pre kone, určite si našla svoje miesto v repertoári vrcholových športovcov. A s jeho používaním by nemal byť žiadny problém - každá šarža doplnku prechádza chemickou analýzou aj validáciou na prítomnosť ťažkých kovov, takže si môžete byť stopercentne istí, že výrobok neobsahuje nič iné, ako je uvedené na obale. O účinnosti, spôsobe použitia a chuti tohto doplnku budeme hovoriť v nasledujúcich riadkoch

-

Vzorec najvyššej kvality, ktorý nemá konkurenciu

Zloženie je najdôležitejším aspektom každého doplnku, preto o ňom vždy hovoríme na prvom mieste. A treba povedať, že zloženie Alavisu je absolútne bezkonkurenčné. Nájdete v ňom päť látok, z ktorých štyri sú účinné - chondroitín sulfát, glukozamín sulfát, MSM, hydrolyzované kolagény a jablčný pektín (druh rozpustnej vlákniny). Rozoberme si teda jednotlivé účinné látky trochu podrobnejšie

1. Chondroitín sulfát a glukozamín sulfát

Chondroitín je zložka, ktorá má schopnosť viazať vodu v kĺboch, čo zlepšuje pevnosť a pružnosť chrupavky. Spolu s glukozamínom patrí medzi pomaly pôsobiace lieky, takže prvý účinok možno pozorovať najskôr za 4 až 6 týždňov. Účinok týchto dvoch látok však pretrváva rovnako dlho aj po ich vysadení. Z tohto dôvodu sa odporúča vždy po troch mesiacoch užívania na jeden mesiac ukončiť užívanie lieku Alavis

2. Metylsulfonylmetán

MSM je zdrojom síry vo výrobku Alavis, ktorá je nevyhnutná pre opätovnú tvorbu kolagénu. Poskytuje tiež regeneráciu a uvoľnenie poškodených svalov.

3. Hydrolyzované kolagény

Poslednou účinnou zložkou tohto doplnku sú hydrolyzované kolagény. Tieto skleroproteíny sú základnými stavebnými prvkami spojivových tkanív a sú dôležité aj pre pevnosť a hydratáciu pokožky. Ťažko trénujúci športovci, medzi ktorých samozrejme patria aj návštevníci posilňovní, majú osobitné požiadavky na zvýšený príjem.

-

Kúpte za najlepšiu cenu

Ako som používal Alavis?

Vždy som užíval Alavis s jedlom, ako odporúča výrobca. Prvých 14 dní som užíval tzv. iniciačnú dávku, ktorá je dvojnásobkom udržiavacej dávky. Pri mojej telesnej hmotnosti bola táto dávka asi 4 g, takže po dvoch týždňoch som začal užívať 2 g Alavisu. Dávkovanie pre ľudí sa nelíši od dávkovania pre kone, len musíte vždy všetko prepočítať na svoju hmotnosť.

Ako vypočítať potrebnú dávku lieku alavis

Počiatočná dávka = 0,045 * vaša hmotnosť (kg)

Udržiavacia dávka = 0,0225 * vaša hmotnosť (kg)

Alavis som užíval 3 mesiace rovno, potom som ho na jeden mesiac vysadil. Takže pri dávkovaní pre 100-kilogramového športovca vám jedno balenie Alavisu vystačí na celý rok. Keďže chuť tohto doplnku je naozaj hrozná, chcel som sa vyhnúť miešaniu vo vode a namiesto toho som si nalial odmerku do úst a zapil ju veľkým množstvom vody/ovocnej šťavy

Čo môžete očakávať od spoločnosti Alavis?

Veľmi zjednodušene by sa dalo povedať, že existujú tri typy opotrebovania kĺbov:

  • Mechanické, ktoré je spôsobené nadmerným zaťažením kĺbov
  • Genetická, ktorá je podmienená genetickými predispozíciami
  • Z nedostatočnej regenerácie

Alavis môže byť skvelou prevenciou zranení pre tvrdo trénujúcich športovcov, pričom zabezpečuje správnu regeneráciu. V prípade, že trpíte genetickými ochoreniami (napríklad artritídou alebo osteoporózou,...), tento doplnok vám môže čiastočne pomôcť pri zmiernení bolesti, ale pravdepodobne vaše problémy nevyrieši.

-

Ako chutí Alavis?

Ak má Alavis nejakú nevýhodu, je to jeho absolútne nechutná chuť, ktorá môže byť pre mnohých používateľov vážnym problémom. Jedným zo spôsobov, ako ho aspoň čiastočne neutralizovať, je zapiť každú dávku napríklad ovocnou šťavou. Na druhej strane nápoje ako Coca-Cola nie sú vhodné, pretože obsah kyselín by mohol zhoršiť ich použiteľnosť.

A samozrejme je dôležité si uvedomiť, že kĺbovú výživu užívate kvôli pozitívnemu účinku na zdravie kĺbov, nie kvôli dobrej chuti.

náš tip!
Ak sa vám nepáči chuť Alavisu, môžete vyskúšať Joint Max od spoločnosti Czech Virus. Ten ponúka veľmi podobné zloženie, ale oveľa lepšiu chuť pripomínajúcu ochutené BCAA.

Vynikajúci pomer ceny a kvality

Za jedno balenie Alavisu zaplatíte približne 1077 Kč, čo sa môže zdať ako veľmi vysoká cena. Keď však vezmete do úvahy, že toto balenie stačí pre stokilového športovca na jeden rok užívania (3 štvormesačné cykly, o ktorých sme hovorili vyššie), pomer ceny a kvality tohto doplnku je bezkonkurenčný. Ak vážite menej, balenie samozrejme vydrží ešte o niečo dlhšie.

Cenová tabuľka pre Alavis Triple Blend Extra
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 48,09
Cena:  € 49,30
Cena:  € 49,99 -15%
čo nový alavis v ľudskej verzii?
Pokiaľ ide o nový model Alavis Maxima v ľudskej verzii, ten sa od starej verzie príliš nelíši. Jedinou výhodou je vyšší obsah chondroitínu (približne 70 mg v jednej 4,5 g dávke) a navyše v ňom nájdete približne 20 mg vitamínu C. Predtým sa toto spoločné jedlo predávalo za vyššiu sumu ako tu recenzovaná verzia pre kone, preto sme ho neodporúčali. Ceny sa však v poslednom čase vyrovnali, takže výber je len na vás.

Záverečné hodnotenie

Alavis je skutočne bezkonkurenčný doplnok, ktorý je ideálny pre športovcov. Má skvelé zloženie, neobsahuje zbytočné prísady, ponúka veľmi dobrý pomer ceny a výkonu a čo je najdôležitejšie, skutočne funguje.

Ak sa teda rozhodnete investovať do kĺbovej výživy, Alavis je určite najlepšou možnou voľbou. Koniec koncov, potvrdil to aj náš rebríček najlepších produktov kĺbovej výživy, v ktorom sme porovnali jednotlivé produkty v tejto kategórii.

Videorecenzia kĺbovej výživy Alavis:

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.