Aplikácia Sweatcoin - Peniaze za každý krok? (Skúsenosti)

Posledná úprava: 9. júla 2021

Ako by ste sa tvárili, keby vám niekto povedal, že môžete zarábať peniaze len chôdzou? Pravdepodobne by ste tomu vôbec neverili, alebo by sa vám to aspoň zdalo veľmi podozrivé. Ale Sweatcoin vám môže skutočne zarobiť peniaze. Ako je to možné a koľko krokov musíte urobiť? Zistite to v dnešnej recenzii.

Sweatcoin
Publikované: 26. januára 2020
Upravené: 9. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Iné
Clarity
9.5/10
Praktickosť
8.7/10
Ziskovosť
7.2/10
Dizajn
9.6/10
Rýchlosť vyplácania
8.0/10
Celkové hodnotenie
8.6
z 10 bodov

Na úvod treba dodať, že som aplikáciu testoval niekoľko týždňov, takže vás upozorním aj na možné negatíva tejto aplikácie. Teraz sa však venujme samotnej recenzii

Ako to všetko funguje? Nie je to podvod?

Fungovanie celej aplikácie je veľmi jednoduché. Stiahnete si ho, overíte svoju totožnosť, telefónne číslo a ďalšie základné informácie a potom už stačí len vložiť telefón do vrecka a ísť. Za každých 1000 krokov, ktoré urobíte, dostanete jeden Sweatcoin. Keď si zarobíte dosť, budete si môcť kúpiť televízor, smart hodinky, päťdňový pobyt v Disneylande a ďalšie.

Ako však vysvetlíme v nasledujúcich odsekoch, prechádzky vám v najbližších rokoch nezabezpečia nový domov. Ak sa však vzdáte materiálnych túžob, môžete svojou chôdzou pomôcť vysadiť nové stromy, podporiť rodovú rovnováhu v Burkine Faso alebo si vybrať akýkoľvek iný crowdfundingový projekt. A už len to, že môžete niekomu pomôcť so svojím pohybom, robí túto aplikáciu podľa môjho názoru užitočnou.

A ako je možné, že si môžu dovoliť vyplácať také hodnotné ceny? Majú síce príjmy z reklám, ale musím oceniť, že nie sú násilné a nezasahujú do bežného používania aplikácie. Za zobrazenie reklamy môžete získať nejaké mince navyše, nanajvýš sa z času na čas zobrazí banner, ktorý upozorňuje na spoločnosti podporujúce tento projekt. Okrem toho autori aplikácie samozrejme profitujú aj z ponúk samotného tovaru, pretože to je logicky aj dobrá reklama pre výrobcu na jeho produkt. To vás však stále neobmedzuje v pravidelnom používaní aplikácie, takže z môjho pohľadu ide o veľmi dobre navrhnutý koncept, ktorý určite stojí za vyskúšanie.

-

Prehľadný dizajn a jednoduché používanie

Čo musím veľmi oceniť, je prehľadný dizajn aplikácie, ktorý uľahčuje orientáciu v celom programe. Priamo na domovskej stránke môžete jasne vidieť, koľko krokov ste dnes prešli a koľko mincí ste nazbierali.

Výberom ďalších kariet okamžite získate možnosť minúť svoje virtuálne semienka, pozvať svojich priateľov a v rebríčku vidieť, ako sa im darí, ako aj sledovať svoj stav, ktorý môžete zlepšiť častejším chodením.

-

Koľko môžete skutočne zarobiť chôdzou?

Ak ste sa v mojom dnešnom prehľade dostali až sem, pravdepodobne vás zaujíma, koľko môžete zarobiť chôdzou. Vzhľadom na to, že máte sedavé zamestnanie a povinnosti doma, môžete denne prejsť v priemere približne 10 000 krokov a zarobiť tak 10 Sweatcoinov, čo by vzhľadom na hodnotu cien, ktoré si môžete vybrať, predstavovalo menej ako 15 Kč.

Na rôzne crowdfundingové akcie môžete darovať ľubovoľnú sumu, ale hmotné predmety si môžete kúpiť už od približne 10 000 mincí. V praxi to znamená, že by ste museli sami chodiť menej ako 3 roky, aby ste si mohli kúpiť niektorú z týchto odmien. Ponuka je však naozaj slušná, môžeme spomenúť napríklad tieto ponuky maratónu:

  • 400/19 500 EUR na nákup tovaru Nike pre 13 000 SWC
  • 1 000 USD/ 30 000 USD na lety KLM za 20 000 SWC
  • 75" 4K Samsung Smart TV za 20 000 SWC (t.j. 30 000 Kč)

Preto je ťažké zaobísť sa bez pomoci priateľov alebo iných členov rodiny, ktorí vám pošlú svoje mince. Na druhej strane, pri priemernom zisku 15 Kč denne zarobíte takmer 5500 Kč ročne, čo rozhodne nie je zanedbateľná suma.

-

Vrátia sa vám peniaze?

Väčšina z vás pravdepodobne stále pochybuje o tom, či po neustálom pýtaní sa a obvolávaní priateľov skutočne dostanete sľúbenú odmenu. Z vlastnej skúsenosti preto môžem potvrdiť, že odmeny alebo peniaze na váš účet skutočne prídu, ale až po dvoch týždňoch. Môžete si vybrať z takzvaných "ponúk na dnes", čo sú väčšinou predplatné niektorých aplikácií, jednoduché alebo lacné miniaplikácie a podobné ceny, ktoré sa menia každý deň.

Ďalšou možnosťou sú takzvané "maratónske ponuky", čo sú veci, ktoré sú oveľa drahšie, napríklad iPhony, GoPros a ďalšie, ale nedostanete samotný tovar, ale namiesto toho vám bude vyplatená suma na PayPal. Ak nazbierate malú sumu, ktorá nestačí na žiadnu z týchto cien, môžete podporiť akýkoľvek charitatívny projekt.

Vyskúšajte aplikáciu Sweatcoin

Má Sweatcoin nejaké negatíva?

Ako som už raz spomenul, Sweatcoin by sa nemal považovať za prostriedok na zbohatnutie, ale aj tak môžete svojimi krokmi podporiť niektoré charitatívne projekty. Bohužiaľ, určitou daňou za to je vysoká spotreba batérie telefónu, keďže pri používaní aplikácie nemôžete mať aktívny šetrič batérie, čo by mohlo ovplyvniť presnosť počítania krokov.

Samotná presnosť počítania je však podľa mojich skúseností tiež menším problémom. Bolo bežné, že moje hodinky počas chôdze napočítali o 1500 krokov viac, ako neskôr GPS v telefóne uznalo za skutočne prejdené.

-

Môj názor na Sweatcoin

Sweatcoin je z môjho pohľadu aplikácia, ktorú jednoducho a jednoducho musíte mať. Aj keď má svoje drobné negatíva, stále je to podstatne lepšie ako "prázdne", pretože prinajmenšom podporíte dobrú vec, čo je z môjho pohľadu veľmi dobrý dôvod na stiahnutie.

A ak dobre chodíte a dokážete sa spojiť s priateľmi, budete si môcť kúpiť aj rôzne veci, ktorými prakticky vybavíte svoju domácnosť.

Kde si stiahnuť aplikáciu Sweatcoin?

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.