Stravovanie

Ako sa zdravo stravovať na cestách? Máme pre vás 7 tipov!

Ak máte pred sebou celý deň, ktorý strávite vo svojom obvyklom prostredípravdepodobne nie je až také ťažké dodržiavať prísny stravovací režim. Mnohí kulturisti si jedlá pripravujú vopred, a aj keď na ne jednoducho zabudnete, môžeteľahko vybrať nutrične vhodné jedlo v najbližšom supermarkete alebo reštaurácii. Ako to však urobiť, ak sa napríklad chystáte niekam cestovať? Vtedy sa situácia môže značne skomplikovať a napríklad na čerpacej staniciNa čerpacích staniciach pri diaľnici zvyčajne nie je dobrý výber zdravých potravín. V tomto článku preto pre vás máme niekoľko tipov na potraviny, ktoré sa oplatí mať so sebou, keď cestujete.

Proteínové tyčinky

Samozrejme, proteínové tyčinky nie sú náhradou pestrej a zdravej stravy, ale nezaberajú Sú praktické na konzumáciu v aute bez toho, aby ste museli zastaviť. A v neposlednom rade majú zvyčajne výrazne lepšie zloženie ako napríklad rôzne neproteínové tyčinky zo supermarketu. Ak váhate s výberom tej správnej, určite odporúčame navštíviť náš rebríček najlepšíchch proteínových tyčiniek, kde nezávisle hodnotíme celý rad kritérií od zloženia cez konzistenciu až po chuť. A treba povedať, že kvalitné proteínové tyčinky ponúkajú nielen prospešné bielkoviny, ale aj poriadnu porciu vlákniny.a v neposlednom rade aj dobre chutia, takže ak vás prepadne hlad, na cestách vám určite prídu vhod.

Proteínové tyčinky na cestách

Orechy a sušené ovocie

Nemohli sme uveriť, ako sa orechy a sušené ovocie môžu hodiť na cestách. Keď sme však v rámci jednej z našich samostatných recenzií vyskúšali výrobky od Ochutnaj Onut (recenzia), boli sme naozaj milo prekvapení. Napríklad ich Fitness Mix, ktorý sme tiež recenzovali v našom teste, nás príjemne prekvapil tým, ako dobre vás dokáže zasýtiť aj pri pomerne malom objeme. A práve to oceníte v aute, vo vlaku alebo pri akomkoľvek inom spôsobe cestovania. Stačí otvoriť vrecko s kešu orieškami, lieskovými orieškami, mandľami, brusnicami, hrozienkami alebo čerešňami a užiť si cestu.

Jedno balenie bielkovín

Keďže orechy so sušeným ovocím nemusia mať kvôli relatívne malej porcii taký vysoký obsah bielkovín, je dobré pridať do zmesi ešte niečo ďalšie. Mnohí športovci si preto na cesty balia napríklad jednu porciu bielkovín. Ak cestujete autom alebo vlakom, môžete si vybrať jeden z výrobkov v našom porovnaní najlepších srvátkových proteínov a vziať si so sebou len jednu porciu. Ak však cestujete do zahraničia letecky, lepšou možnosťou je kúpiť si neotvorené vzorky jednotlivých porcií, ktoré už ponúka väčšina výrobcov.

Potraviny v plechovke

Ak sa nechcete trápiť s prípravou jedla, dobrou možnosťou je kúpiť si napríklad mäso v konzerve. Pravdepodobne najznámejší a najlepšie dostupný je tuniak v plechovke, ktorý je dobrým zdrojom bielkovín a dobrého množstva vitamínov a minerálov. K nemu si môžete vybrať rôzne krekry, ryžové sendviče alebo iné balené zdroje sacharidov. Dnes však existuje oveľa viac možností a nemusíte sa obmedzovať len na ryby.

Napríklad spoločnosť Vilgain nedávno prišla so svojím radom nových výrobkov v plechovke a naMôžete si vybrať napríklad z kuracieho, morčacieho alebo bravčového mäsa. Všetky sa dodávajú v plechovke a sú len veľmi jemne solené a korenené, takže nepokazia vaše diétne úsilie. Zároveň sa pre takéto konzervy určite nájdu rôzne spôsoby využitia - mäso si môžete dať s chlebom alebo už spomínaným balenýmm chlebom, ale dá sa použiť aj do rôznych cestovinových šalátov, takže je to len na vás.

Studené jedlá

Samozrejme, na kratších cestách sa môže hodiť každé jedlo, ktoré netreba ohrievať a stále chutí dobre. Okrem spomínaného cestovinového šalátu však máte celý rad ďalších možností od ľahkých cuketových placiekalebo dokonca proteínové palacinky, ktorým sme sa už venovali v našich tipoch na proteínové raňajky, ktoré tiež odporúčame neprehliadnuť. Takže je to viac-menej na vašej kreativite. Je však jasné, že ak cestujete na viac dní, manipulácia s už pripravenými jedlami bude podstatne komplikovanejšia.keďže majú veľmi krátku trvanlivosť a bez chladenia ich odporúčame skonzumovať najneskôr deň po ich uvarení.

Jedlo na cestách - cestovinový šalát
Cestovinový šalát je jedným z najlepších možných jedál na kratšie cesty.

Nátierky

Ak zostanete pri krátkych cestách na chvíľu, máte, samozrejme, rôzne možnosti a jedny z najlepších sú podľa nášho názorus rôzne nátierky alebo dipy, do ktorých si môžete namáčať napríklad spomínané krekry alebo si ich natierať na chlieb. Typickým príkladom môže byť guacamole z avokáda, noesneka, chilli papričiek a prípadne aj napríklad majonézy a ďalších prísad. Ale napríklad humus alebo iné nátierky sú zdravé, sýte a dajú sa pripraviť aj na niekoľko hodín bez chladničky.

Jerky alebo biltong

Jerky je jednou z potravín, ktoré môžu vydržať niekoľko rokov a stále sú vhodné na konzumáciu. Preto sme v našom rebríčku najlepších jerky otestovali niekoľko výrobkov a zistili sme, že jerky je nielen skladovateľnéale môže byť skutočne veľmi chutný, má dobré zloženie a napriek malému objemu môže byť prekvapivo sýty. Mäso sa dá, samozrejme, sušiť aj doma, ale je to pomerne časovo náročné, takže ak hľadáte vhodnú desiatuna občerstvenie na poslednú chvíľu na cestách, je určite jednoduchšie kúpiť si vopred pripravené a balené sušené mäso alebo biltong.

Jerky na cesty
Jerky je skladovateľné, nutrične bohaté a má naozaj dlhú trvanlivosť.

Aké potraviny si vybrať na cestách?

Ak sa chystáte na dlhšiu dobu odísť, samozrejme, musíte brať do úvahy, že vaše pravdepodobne nebudete tak prísni, ako keď máte možnosť variť si sami. Na druhej strane, pri cestovaní do zahraničia je určite dobré ochutnať napríklad miestne jedlá. jedlá a vymaniť sa zo stravovacieho stereotypu, ktorý má väčšina z vás nepochybne do veľkej miery zaužívaný vo svojom živote. Napriek tomu odporúčame vyhýbať sa vyprážaným jedlám a okrem iného dbať na dostatok jedla.Samozrejme, ani na cestách alebo na dovolenke sa neodporúča vylúčiť zo stravy ovocie a zeleninu.

Čo si môžeme odniesť z tohto článku?

Z tohto článku by ste si mali odniesť hlavne to, že existuje široká škála potravín, ktoré sa môžu hodiť pri cestovaní. Od najrôznejších studených jedál a nátierok, ktoré nie sú také trvanlivé, až po sušené mäso alebo orechy, ktoré sa dajú použiť namôžu bez problémov vydržať celé mesiace bez chladenia alebo iného náročného skladovania. Ak však cestujete do zahraničia, určite odporúčame napr.odporúčame zmierniť vaše stravovacie nároky a dopriať si niektoré jedlá typické pre miestnu kuchyňu. Pokiaľ nebudete každý deň od rána do večera jesť len vyprážané a vysoko spracované jedlá, nie je dôvod sa stresovať.

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.